Pomojem boš to težje rešila, ker je to bolj ali manj v "njegovem karakterju". Očitno je bil tak od začetka, samo da te do sedaj ni motilo?

Nevem. Predvidevam

Če ga boš želela spremeniti, se bosta morala res pogovorit, ter si želeti rešit te zadeve oba. (Ne da samo ti govoriš kaj si želiš, on pa da je zraven tiho in si misli svoje). Mogoče bi bilo fajn, če ga povprašaš kaj je pripeljalo do tega, da se težko odpre... ker je mogoče kakšen globlji razlog? Sicer pa itak ni nujno da je... in je lahko samo pač človek, ki o tem nemara govoriti. Je pa fajn vedet, če se mogoče komu drugemu odpre? Oz. če ima sploh kakšnega človeka, s katerim se pogovarja o zadevah ki ga morijo?
Glede tega, da se postavi zate, bi se tudi morala pogovoriti zakaj se ne (mogoče če opišeš karakter svojega fanta bi ti lažje svetovali), mogoče mu manjka samozavesti, ali pa se ne želi vtikovati v "tvoje zadeve"... ne vem. Ker razlogov je lahko milijon. Kaj je v resnici pa ve samo on.

To da pa se težko pogovoriš z njim, boš pomojem morala prej ali slej rešiti, ker se mi ne zdi zanemarljiva stvar. Zdaj dokler še nimata večjih težav verjetno še gre, samo kaj pa potem? Se pač ne bosta več pogovarjala?

Meni se zdi da bi razmerje moralo temeljiti na pogovoru.

Sem pa zdaj, ko sem že vse napisala, pogledala tvoje prejšnje prispevke in očitno imata te težave s pogovorom že skozi. Tako da, si verjetno poizkusila že kar nekaj stvari in očitno nobena ni zares delovala... tako da očitno boš mu morala povedat, da če se tokrat res ne pogovorita, bosta morala končati, ker očitno se v tem času, ni nič izboljšalo...
Mogoče bo začel premišljevat in se potrudil, lahko gresta tudi do kakšnega svetovalca/terapevta, da vaju nekako vodi skozi to?
Pa povej mu točno kako se ti ob tem počutiš, in mu pojasni v obratni situaciji (kako bi se on počutil, če bi bila situacija obratna, da bi npr on imel dekle ki se nebi želela pogovarjati)
Ostane pa ti tudi to, da se pač sprijazniš da je on pač tak in se zaradi tega ne sekiraš in ga v celoti sprejmeš takega kot je

Never explain yourself to anyone.
Because the person who likes you doesn`t need it,
and the person who dislikes you won't believe it.