Brskala sem, ali že obstaja takšna ali podobna tema, a je nisem našla, moje vprašanje pa ne sodi v nobeno podobno temo, zato mislim, da si zasluži svojo.
Zanima me, kako priti do čim boljšega znanja iz angleščine v smislu dobrega izražanja in pisanja? Zelo rada (in veliko) namreč pišem, en roman ravno dokončujem, ampak ker vemo kako majhen je slovenski trg, ne moreš pričakovati kaj dosti za knjigo - kvečjemu imaš samo stroške z njo. Zato bi rada knjigo napisala v angleščini, seveda ne samo napisala, ampak opisala zgodbo tako slikovito kot to znam v slovenščini, za kar pa rabim čim boljše znanje angleščine. Angleško govoreči trg je pač neprimerljivo večji in navkljub posledično večjemu št. piscev v angleščini, je še vedno najbrž boljši občutek izdati knjigo v jeziku, ki ga bere okoli milijarda ljudi kot pa samo dva milijona.

Obstajajo pri nas ali v tujini kakšne literarne delavnice, ki trajajo dalj časa kot razno razni 2-tedenski jezikovni tečaji, kajti enega takega sem se že udeležila pred več kot 10 leti v Oxfordu.
Trenutno sem na stopnji sorazmerno dobrega govornika, brez problema se pogovarjam v angleščini, vendar mene zanima stopnja znanja za pisanje knjige (in bloga, ker tudi bloggam) v angleščini, za kar pa rabiš vedeti nekaj več slovnice in tvorjenja stavkov.
Kakšne vrste knjig naj berem, da dobim nek filing za to?
Predvsem bi rada čim bolj usvojila jezik, po možnosti med naravnimi govorci v angleškem okolju (VB ali ZDA). Rada bi se udeležila delavnice kreativnega pisanja v angleščini, ki bi mi res ponudila kar se da veliko, saj ne iščem še enega klasičnega jezikovnega tečaja - vse to sem že usvojila tekom šolanja in skozi filme, serije, ...
Če kdo ve za karkoli od tega, bom vesela vsakršne koristne informacije.
Lp