Ali naj vztrajam?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Eleatina
Sramežljivka
Sramežljivka

Ali naj vztrajam?

Neprebrana objava Napisal/-a Eleatina »

Helja cosmopolitančki, po dolgotrajnem prebiranju tega foruma sem tudi jaz naletela na težavo :( In sicer, s fantom sva skupaj malo več kot 4 mesece, obadva imava 21 let. Zelo sva se poštekala, lepo nama je kadar sva drug z drugim, vendar pa si fant zame ne vzame toliko časa, kot bi ga jaz želela, pa tudi nič posebnega ne počneva skupaj ( npr. izleti, športanje, predstave...). Videvava se le 1x-2x tedensko. Tako je že vse od začetka. Fant sicer hodi v službo, na fax, prav tako jaz, le da tedensko malo manj delam, on 3x tedensko trenira tudi košarko. za sabo imam le eno daljšo zvezo in nekaj bežnih druženj,sem pa od vseh navajena, da so bili fantje tisti, ki so želeli čimveč časa preživet z mano, vsaj 4x na teden, želeli so da za vikende hodimo na izlete, na pohode ipd. Zato sem v sedanji zvezi grozno zmedena, ker ne vem koliko je fantu sploh do mene glede na to da se videvava le 1x-2x na teden, je bil pa sicer on glavni pobudnik za najino zvezo. Zanima me, koliko se vi dobivate s svojimi partnerji in predvsem koliko pričakujete da bi se dobivali, tudi če ne gre. Sem jaz čudna, ker se mi zdi za neko zdravo zvezo normalno videvat 3-4x na teden? :/ Sploh na začetku ko si najbolj zagret, ne upam si pomisliti kaj naj bi bilo kasneje.

Fant tudi nikamor noče, na skupno športanje, prireditve, pohode; se pa sicer ko sva skupaj imava zelo lepo, imam občutek da je ljubeč in da mu je lepo z mano. Res sem zmedena zato bi rada še kakšno mnenje, izkušnjo ali nasvet, saj veste bolj objektivno in mogoče od nekoga ki ima za sabo že več izkušenj.

najlepša hvala, pozdravček :)
maaarilyn
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maaarilyn »

Moram priznati, da se s fantom vidiva le 2-3 krat tedensko in sicer zaradi njegove službe, ki mu pač ne dopušča veliko prostega časa. Prej sva se videla vsak dan in je bil velik šok zame, ko se je to videvanje zmanjšalo zato sem bila sprva nanj jezna. Ker pa mi veliko pomeni, da je fant aktiven in zna "nekaj" postoriti sem bila hkrati tudi vesela. Zdaj sem se na to navadila in moram priznati da me ne moti tako zelo, saj sva za vikende potem cel čas skupaj. Bi si pa definitivno želela kakega takega dneva tudi med tednom.

Ampak vse ima tudi svoje prednosti, tako da teden izkoristim za pomoč mami, grem kam s prijateljicami...

Glede vajinega problema, bi bilo najbolje da mu sama poveš če bi bilo kako možno da bi se videvala več, saj tebi to zelo veliko pomeni. Drugače pa ljudje smo si različni in če se bosta videla manj še ne pomeni da te ima manj rad kot ima rad fant punco, s katero se vidi vsak dan. Si pa omenila tudi pomanjkanje skupnih interesov (fantu se ne ljubi nikamor iti). Mislim da bi ta problem lahko zelo načel vajino zvezo. Vprašaj se če je toliko vreden, da boš to pri njem sprejela. Če ne boš pa je edini ključ komunikacija - mu poveš da bi lahko vsaj enkrat na dva tedna šel kam s tabo.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Inaa** »

a živita pa dost blizu skupaj? js svojga fanta vidim samo čez vikend, samo je glavni razlog razdlaja. živiva okoli 30km narazen.. bi mi blo pa tut bolš če bi se lahko večkrat vidla :)
You make me smile, please stay for a while :)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Joj joj. :D Prvo, Inaa* 30km!? Resno no? :D Kokrat sem že slišala to..če bi midva z mojim imela samo 30km narazen bi se videla najmanj 4x na teden.. Midva se videvava čez vikende, ker imava razdalje 100km. Če bi živel bližje, bi kot sem rekla, zahtevala, da se vidiva vsaj 4x na teden..če ti kaj ne paše bodi samski. Jaz res ubistvu ne dojamem parov, ki živijo tako blizu, obenem pa se ne vidijo več kot 1x na teden..Ne vem, meni je to freaky. Kakorkoli že, če živita blizu - do 50km recimo, ena ura vožnje pač ni veliko za to, da vidiš partnerja- bi se vsekakor morala videt večkrat kot samo 1,2x na teden..Glede vajinih neobstoječih izletov in ostalega pa se moraš pogovorit z njim, da si pač želiš ti v zvezi še kaj več, kot samo to, kar vidi on.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a angel99 »

Jaz se s svojim fantom vidim vsak dan. Čez teden se ponavadi vidiva popoldne, ker hodi v službo, čez vikend pa sva skupaj več čas.
Sva pa narazen okoli 25km, tak da se strinjam s Evelyn, da to ni ravno razdalja, ki bi nekoga omejevala pri videvanju večkrat na teden. :)

Sva se pa drugače, ko sem jaz imela šolo, videla le čez vikend (bolj zvečer) in mogoče kak dan čez teden. Je pa blo takrat obema zelo težko in sva prav celi teden komaj čakala, da se vidiva. :)
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

sej sva se še ne tolk dolgo nazaj vidla vsaj 4x, če ne še večrat. zdej pa js hodim na faks v lj, on dela čist v drugo smer spet, v službi je cele dneve, js nimam svojega avta, on se ne more po službi vsak dan vozit do mene, ma še druge obveznosti, tako kot tut js, tako da so nažalost na voljo samo vikendi. v trenutni situaciji je res nemogoče da bi se vidla večkrat, tko da mi je zlo žal če je zdej moja zveza kle izpadla bedna, ampak pač ne gre. :) poleg tega pa ni keša za bencin. evo, kaj nj zdej nardim. bi bla oba vesela kakšnega skupnega dneva več :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Saj ni nujno, da greš z avtom ... če razdalje niso tako hude (nekje do 50km), greš lahko tudi z vlakom ... si kupiš npr. mesečno karto, pa jo enkrat plača en, drugič drugi. To ni tako drago, plus lahko se učiš na poti/bereš/delaš kaj za službo. 7

evelyn: Če imaš denar, da bi se, ko bi živela 50km narazen, lahko videla 4x na teden, zakaj se potem ne vidita za vikend plus še enkrat, če sta 100km narazen? Hm ... (100km pa tudi prevoziš v eni uri ...)

Meni se 1x-2x na teden zdi premalo in po mojih izkušnjah količina videvanja kaže na količino interesa, ki ga ga ima partner do drugega partnerja. Kadar sem bila fantu res všeč, je prevozil tudi 100+km, da bi me videl, drugi je prišel k meni sredi noči, ko mi je šlo kaj narobe in imel čas vedno, ko sem ga klicala, tretji mi je stalno pisal in me vodil večkrat na teden na izlete, videla sva se pa itak vsak dan ... Na drugi strani tisti, ki takega interesa, da bi se videli niso imeli, tudi niso imeli večjega interesa zame.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ma ne, ni nč izpadla bedna, to kok je kej bedno vesta samo vidva. :D Samo jz sm vedno presenečena ko tko slišim, da se pari ne videvajo dost pa so vseeno dost blizu..verjetno zato, ker je pač nama vedno razdalja bla neka ovira, za ktero komaj čakava, da jo odstraniva. Je pa res, da pač če se čez vikend vidiš tako, da si res skupaj cel vikend, je super, mene bi skrbelo, če bi se tud samo čez vikend vidla samo 1x za par uric. :P

Abby, Hm.. sm mela cel post napisan, ma se mi nda s tabo komunicirat in ukvarjat. Hm.. :sleeping:
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

no sej js sm kot vikend tud mislila od petka do nedelje. tako da ok, lahko to štejemo kot 3x al kaj? :razz:
in ja, nekateri mamo tut težave z raznimi vlaki in avtobusi. js naprimer mam najbližjo železniško postajo 20 km preč, avtobus pa 5 km z zeloooo revnim in slabim voznim redom.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jp, prometne povezave niso povsod bleščeče. Eh, vikenda ne moreš štet v številkah, ker se nekateri vidijo tudi po 7x na teden po pol urice..Pa to ni niti približno enako zaporednim skupnim dnevom.. :) No pa konec koncev, nekaterim ljudem paše bit skupaj vsak dan, nekateri pa rabijo več prostora. A relationship is like a cat, if it fits, it sits. :D
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Mishela »

kaj, 25-30 km vam je malo? :D
men je že 6 km preveč >.<
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

*Abby** napisal/-a:Meni se 1x-2x na teden zdi premalo in po mojih izkušnjah količina videvanja kaže na količino interesa, ki ga ga ima partner do drugega partnerja. Kadar sem bila fantu res všeč, je prevozil tudi 100+km, da bi me videl, drugi je prišel k meni sredi noči, ko mi je šlo kaj narobe in imel čas vedno, ko sem ga klicala, tretji mi je stalno pisal in me vodil večkrat na teden na izlete, videla sva se pa itak vsak dan ... Na drugi strani tisti, ki takega interesa, da bi se videli niso imeli, tudi niso imeli večjega interesa zame.

ampak če človek dela ali ima drugačne celodnevne opravke bi se mi zdelo skrajno sebično od njega pričakovat da se bo fural 100km, da me vidi.

midva sicer živiva skupaj, če pa kdaj nanese tako, da sva na drugih koncih slovenije, se trudiva, da se čim več vidiva, ker nerada spiva narazen. ampak večina parov okoli nas ni takih pa vseeno ok funkcionirajo.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Ne, seveda nisem mislila, da pride tip 3x na teden tako daleč (100km), da bi me videl, hotela sem poudarit, da zaljubljenemu fantu marsikaj NI ovira in da pride tudi tako daleč, pa če 1x na teden, pa 1x, ampak kolikor sem razumela avtorica in njen fant nista tako oddaljena in on nima interesa niti za izlete niti kaj drugega ...

Sicer se mi pa zdi ''normalno'', da če je par oddaljen več kot cca. 30km, potem preživlja vikende skupaj, tisti, ki so oddaljeni manj, pa se po mojem lahko srečujejo bolj pogosto. Tisti v istem kraju so pa seveda povsem prepuščeni interesu in 3x na teden najti čas za nekoga, v kogar si zelo zaljubljen se meni ne zdi ne vem kakšno čudo ... preden sva s fantom živela skupaj, sva se videla načeloma vsak dan, ker sva pač v istem mestu ... se je obema zdelo logično ... hm. (Razen vikendov doma in podobnega seveda.)
Beya_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Beya_ »

^ to je pa predvsem odvisno od primera do primera. Konkretno lahko za bivšega fanta povem, da je delal po cele dneve, potem, ko je prišel domov, še je moral kaj postorit in se tudi kdaj pa kdaj odpočit, pa se tud nisva videvala med tednom, ampak samo med vikendi. Pa je bilo med nama samo 25 km razdalje. Eno je, če imata osebi časa več kot dovolj in se lahko videvata ... drugo pa je, če še imaš obveznosti.
Seveda je pa popolnoma druga zgodba, če je čas, prevozno sredstvo, ... Sedaj sem sama tudi v fazi spoznavanja z enim fantom, ki je od mene oddaljen nekje 90 km, pa se tudi vidima, ko se zmenima. In poznam par, ki je med seboj oddaljen 150 km, obadva delata, pa se kljub temu vidita vsaj 2x ali 3x na teden. Če je avto, potem super. Če ga ni, je tu javni potniški promet, nekateri pa tudi poiščejo prevoze prek te spletne strani prevoz.org. Tako da ... če je interes, se da marsikaj 'zrihtat'. :)
Sassy, Classy & a bit Smart Assy ;)
Sekip
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sekip »

Zanima me naslednje...
Z enim prijateljem sva bila praktično zadnje mesece ves čas v kontaktu. Počasi sva se začela zbliževati, ampak dlje od objemov ni šlo. Zdaj pa se je ohladil in rekel, da se z mano ne želi zaplesti, ker se boji, če bova par in se bova razšla izgubil tudi mene in tega noče.

Ne vem kako naprej itd. Mi kdo pove vaše izkušnje, ali se lahko iz tega še kaj izscimi in imava kaj več?

Hvala
Odgovori