Velika sprememba

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
flora*
Sramežljivka
Sramežljivka

Velika sprememba

Neprebrana objava Napisal/-a flora* »

Že dolgo časa razmišljam, da bi vam pisala in zdaj sem se končno opogumila :D Sem malo brala prejšnje poste in sem vidla,da ima še kr nekaj punc podobne probleme kot jaz.

Torej, z fantom sva skupaj 4 leta, jaz sem stara 19, on 22. Vem mlada sva začela, ampak dolgo vzdržala :)
Problemi pa so se začeli pojavljati kakšna dva meseca nazaj.. On je začel ogromno delat, mama ima svoj s.p, prav tako njegov oče in obema pomaga. To pomeni,da dela od jutra do večera, vmes pa si niti toliko časa ne vzame,da bi me poklical ali mi napisal kakšn sms, kar bi mu vzelo pol minute. In to je prva stvar ki mene zelo moti, čeprav vem,da ma odmor za malico.

Vedno sem mu bila jaz pred prijatelji, zadnje čase pa k meni sploh več noče prit, z izgovorom da naslednji dan zgodaj dela ali pa da je preveč utrujen za vožnjo k meni (razdalija je 15km.) Pogosteje se tudi dogaja,da napiše, da pride prespat k meni, jaz ga seveda čakam doma, on pa se zadrži na pijači, popije 2-3 piva in ga seveda ni k meni. Med tem časom lahko jaz njemu 100 smsov napišem, ga kličem pa se mi sploh ne bo javil. Ko pa ga naslednji dan vprašam zakaj mi ni odpisal/me poklical pa enostavno reče da neve. Take stvari mene resnično bolijo in več ne vem kaj naj naredim.

Opazim tudi, da ko grem jaz k njemu, se sploh več ne cartava kot ponavadi, zaspiva obrnjena vstran od drugega..

Rada ga imam bolj kot vse na svetu, drugače sva se vedno super razumela, zdaj pa je šlo vse samo navzdol. Sem se že hotla več krat pogovorit z njim, ampak je taki človek ko čustva zelo težko spravi iz sebe. In nikoli ne pove kaj ga moti, prav tako pa ne vidi napak ki jih dela in me vedno vpraša kaj je narobe z mano.
Sem že tudi razmišljala da bi ga mogoče lahko denar toliko spremenil, ampak nevem zakaj bi potem on spremenil odnos do mene. :?

Je še vredno vztrajat z njim? Sej zdaj vem,da boste vse rekle, pusti ga, ga boš že prebolela.. Ampak jaz si ne želim tega.
Mate mogoče kakšen "nasvet" kak ga pripravit do pogovora z mano,da se mi bo odpr, povedal kaj ga moti pri zvezi? Ali se vam res zdi to izgubljen primer.. :(
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

lahko je samo prehodno obdobje. nova služba pomanjkanje časa, spremenjene priortitete v življenju, reality check, osebnostna kriza karkoli.

lahko se je pač enostavno ohladil. ampak drugega svetovat, kot da se morata vsest in iskreno pogovorit, ne morem. probaj debato začet v spročenem vzdušju, da ne bošapriori naletela na zid, ohrani mirno kri, vprašaj ga kaj ga teži kaj se je spremenilo povej kaj si ti misliš o vsem skupaj, pol bosta pa vidla.
Laika
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Laika »

Tvoj post me je spomnil na mojo siituacijo. Probaj ti z ignoriranjem, ne čakaj ga doma pojdi ven. Ali pa reči, da greš ven (pa čeprav si doma), se ne oglašaj.

Meni je pomagalo, da ga enostavno nisem klicala, pisala, tudi ko me je klical se 6 dni nisem oglasila, na koncu sem se in sem ga samo hladno vprašala kaj želi. Je rekel mene, sva se pobotala in je stanje boljše. :)
Bodi bivša, ki bo vse prihodnje spravljala ob pamet. :)
Uporabniški avatar
mucamjaumaca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mucamjaumaca »

Glede na to, da praviš da sta se prej dobro razumela in da je tako le zadnja dva meseca, mislim da se ni vse izgubljeno. V vsakem primeru, morata se pogovoriti, tako kot je rekla floribunda, cimbolj sprosceno. Ne prevec silit v njega in ga pusti naj ti sam nekako pove. Vprasaj ga ce ne pogresa vajinih trenutkov in mu povej, da bi rada nekaj casa prezivela z njim, in da zelis da ko se zmenita da pride k tebi - naj res pride.
Nic nisi omenla vikendov? takrat tudi dela, ali se takrat vidita in kako prezivita skupni cas?
Glede cartanja in tistih metuljckov itd, to itak ves da se malce ohladi po 4 letih, sploh ce sta veliko casa prezivljala skupaj.
Ce pa sam ne kaze nic zanimanja zate, ti nikoli nic ne napise in podobno pa skrajni cas,da mu poves,da pogresas case, ko se ni bil tak, in da zelis da je malce bolj pozoren. Povej mu da se zelis samo pogovorit ker ti vec ni jasno, zakaj se to dogaja.... in da ga imas rada in zelis, da resita to zadevo :)
Ce te ima resnicno rad bosta se ze zmenila, brez skrbi ;)
Sekip
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sekip »

Zanima me naslednje...
Z enim prijateljem sva bila praktično zadnje mesece ves čas v kontaktu. Počasi sva se začela zbliževati, ampak dlje od objemov ni šlo. Zdaj pa se je ohladil in rekel, da se z mano ne želi zaplesti, ker se boji, če bova par in se bova razšla izgubil tudi mene in tega noče.

Ne vem kako naprej itd. Mi kdo pove vaše izkušnje, ali se lahko iz tega še kaj izscimi in imava kaj več?

Hvala
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: logatec

Neprebrana objava Napisal/-a panthol »

@Sekip: si mu okej kot prjatlca, nisi mu pa tako zelo všeč da bi hotel bit s tabo.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Tocno tako. Izgovor ki ti ga je dal je eden bol butastih in lahkih za razvozlat kaj v resnici stoji zadaj. Ce bi mu bla tak vsec da bi hoto met kaj s tabo, potem si ne bi izmisljeval takih lame izgovorov.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Ananhas
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Ananhas »

Ja, to je eden bolj milih izrazov, ki v prevodu pomeni "nisi mi dovolj všeč, da bi te imel za punco". Če človek čuti tisto iskrico, si bo želel biti z osebo in ga ne bo že vnaprej skrbelo za prijateljstvo, če se razideta. Tako, da ja...izgovor...
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Jezus, punca - ti si pisala v tri teme? :eek:

No, se ne strinjam s predhodniki Moja zveza je dokaz za to. Prehod iz prijateljstva (če je to res prijateljstvo in ne znanstvo, kjer se človeka komaj nekaj mesecev poznata/se redko vidita) ni tako enostaven, kot ga želite tule prikazati. Z marsičem se moraš soočit in marsikaj pretehtat. Zato to ni nujno izgovor, da te je strah, kako se bo odnos razvil in da nočeš izgubit prijateljstva. Zveza je v takem primeru lahko res tvegan korak in če imaš nekoga res rad - kar bi prijatelja naj imel - te je strah izgube, poleg tega pa tudi prijatelja dovolj dobro poznaš, da se zavedaš njegovih slabih lastnosti in moraš tehtanje, ki pride v zvezi, kjer partnerja prej nista bila prijatelja, nekje po pol do enega leta, opraviti na začetku. In to je definitivno ena od težjih stvari. Se spomnim, kako sem šla skozi to ... in tudi proces zaljubljanja je drugačen ... govorim pa, kot pravim, za primer da sta osebi res v prijateljskem odnosu. Kar je tako ali tako prava rariteta dandanes ...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

A vsi odgovarjamo isti punci? :? Ker ona je napisala, da sta s fantom že štiri leta skupaj, v zadnjih nekaj postih pa pišete da če bi hotel bi že mel kaj z njo. A jaz slabo berem - ta dva sta že nekaj let skupaj.

Moje mnenje avtorici teme je takšno, da se je fant po vsej verjetnosti ohladil. V zvezo sta šla precej mlada, s čimer ni sicer nič narobe, vendar ni za pričakovati, da se bo tako zgodnja ljubezen obdržala tudi skozi vsa ta divja mlada leta, ko se mlad človek še išče in bi rad še spoznal kakšno drugo punco, ali preprosto bil svoboden in se družil s prijatelji (v tistem prostem času, ki mu ga sploh preostane). Ker pa mi ne moremo vedeti kaj ga dejansko muči, če sploh kaj, je edina možnost, da to izveš, ta, da ga vprašaš ter se pogovorita. .
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Tamala_mrha napisal/-a:A vsi odgovarjamo isti punci? :? Ker ona je napisala, da sta s fantom že štiri leta skupaj, v zadnjih nekaj postih pa pišete da če bi hotel bi že mel kaj z njo. A jaz slabo berem - ta dva sta že nekaj let skupaj. .

Nope, na koncu se je priključila druga uporabnica s svojim vprašanjem, Sekip ;) Sicer ne vem, zakaj je to napisala v že obstoječo temo o drugi zvezi, ampak ok :D
Odgovori