Se strinjam z Ajčo od prve do zadnje besede. Če te tip pusti in potem po ne vem čigavi teoriji to odločitev obžaluje, jo kvečjemu samo zaradi navezanosti ali določenih ugodnosti/koristi, ki jih je bil deležen v zvezi, ne pa tudi zato, ker bi te pogrešal in imel resnično rad. Nekaj drugega je, če se sporazumno odločita, da si data pavzo, da razrešita in popravita določene stvari v zvezi in znova poskusita čez določen čas. Ampak tukaj se ne trudi samo eden, pač pa oba, ker sta se tudi oba zavedala svojih napak.
Laika napisal/-a:Poznam veliko primerov, kjer so se "moški" vrnili nazaj, ker enostavno ne vejo zakaj so jo zapustili. Tudi sama sem trenutno na taki poti, fant me je enostavno postavil na zadnje mesto, verjetno zato, ker sem ga stalno čakala, klicala jaz in nikamor hodla, ampak če mu je do mene, bo vsekakor poklical oz. prišel nazaj.
Je pa res, da se veliko moških vrača iz straha, da bi bili sami oz. da so brez "boljše polovice" in čisto zato, ker jim manjka vsakdan s partnerko.
Iz katerega filma si to potegnila? Slabše tolažbe pa še ne .

Od kdaj tip pusti žensko in še sam ne ve zakaj jo je pustil? Človeka zapustiš takrat, ko ti ni ničesar (več) do njega, ali pa ugotoviš, da pa le nista tako kompatibilna kot si sprva mislil.
Verjetno se je pri tebi naveličal tudi tega, da si ga nenehno čakala doma kot pohleven psiček, ki mu bo ustregel v vsem kar si bo zamislil in ga boš čakala še takrat, ko niti skupaj več ne bosta. Ti si idealen material za "preprogo" in vsak moški bi to začel pridno izkoriščati, ker se moraš naučiti živeti svoje življenje in v zvezi ne dojemati vsega kot "midva", pač pa kot "jaz" in šele nato kot "midva".
Glede zadnjega odstavka pa bom rekla samo to. Če me nekdo zapusti, naj se ne vrača kot Lassie samo zato, ker ne more biti samski in še ni našel boljše, s katero me bo zamenjal čim jo spozna. Meni bi bilo to naravnost ponižujoče, zato sem v takem primeru raje srečno samska kot v zvezi, kjer partner ni s srcem v njej, pač pa sem mu samo dober nadomestek za zapolnitev samote.