Sem imel situacijo v kateri je bil zelo dober prijatelj v nekakšnih težavah zaradi denarja, in sem malo namignil, da bi mu lahko posodil. Ampak sva se oba zavedala, da lahko to ogrozi prijateljstvo in sva se strinjala, da tega medsebojno ne počneva in če kdo kdaj rabi denar si ga pač sposodi drugje. In res je, sposodil si ga je raje pri nekih bolj 'dobrih znancih' kot pri svojem zelo dobrem prijatelju.
In res, tega načela se najraje držim: ne posojati denarja prijateljem - lahko se konča ne tako, kot bi si oba želela.
Neka moja "stara znanka", je prijatelju posodila večkrat po €1,000, celo nekaj čez, preden je vrnil prvi dolg je že prosil za novega, njej pa ni bilo panike. Potem pa jo je enkrat meni nič tebi nič vprašal, če bi se dala dol z njim (ona je takrat imela tipa, on ga je tudi poznal, pa se je kljub temu "opogumil").
Kako težko je bilo šele potem dobiti denar nazaj....res nerodno nezavidljiva situacija ...
Rešitev OPjevki: žal vse kar ostane je morda
"lepa beseda lepo mesto najde", ker mi deluje, da z drugačnimi metodami ne bo šlo. Pravijo vsaka šola nekaj stane, ta tu je še pravzaprav poceni. Z ničemer se ne bi dalo dokazati; a morda za v prihodnje: pač že sam zapis na nek listek, datum, kraj podpis, velja kot nek "uradni zaznamek" in bi se s tem dalo potencialno kaj pridobiti, če ne drugo imaš vsaj "vzvod". Vem, da je pa spet čudno, če te prijatelj prosi za posojo, ti pa vlečeš ven listek, zapisuješ podatke in ga prosiš za avtogram, heh