Noče mi vrnit denarja

Pomoč iz čustvenih stisk.
CorfuGirl
Debatorica
Debatorica

Noče mi vrnit denarja

Neprebrana objava Napisal/-a CorfuGirl »

Nevem če spada ravno v to temo :D
Sem mela enga prijatelja kar nekaj let in sem mu brez oklevanja posodla denar.In sem ga že takrat zahtevala nazaj pa je rekel da ga mi ga.Sem počakala in zopet prosila pa mi je rekel da ga nima.Pred kratkim pa sem izvedela da je skoraj 50 eur zapravil po nepotebnem namesto da bi meni vrnil denar.Takrat pa mi je zavrelo in sem mu rekla svoje.Sedaj se ne pogovarjava več.Sem mu dala do ju3 da mi vrne denar in pa me ignorira.Kaj naj?Saj ni nevem kak velila vsota ampak je to moj denar.
"Vsaka ženska je lahko lepa, le če zna pravilno poudariti svoje prednosti".
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Naj ti bo to drugače v prvi vrsti šola, da več ne posojaš denarja. Jaz sem že zdavnaj spoznal, da se to ne dela ne glede kak nekomu zaupaš...

Drugače pa, če veš kje je doma pa če te ignorira prek elektronskih zadev, ga preseneti doma in ga obišči in gnjavi, da ti v skladu s tvojim rokom vrne denar, glede na to, da ga očitno ima. brez gnjavljenja ne boš nikamor prišla, ker vrnit denar je vedno težje kot ga nekomu posodit.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a prinzessin »

Se podpišem pod Dioniz-a.

Denar posojat je zmeraj tvegano in če ni "life and death situation", ga raje ne.
I am not an enigma, just a contradiction!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Primeš cegel pa mu ga vržeš v vetrobransko steklo, pa sta si kvint.

Pa nekje drugje, da izpade random. LZ
The world is as you are.
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a elektrobum »

tako kot so predhodniki dejali...vsaka izkušnja nekaj stane..
mislim da nima smisla da bi fizično/ verbalno reševala ta problem, ker če je
zakompliciranem človek te lahka kaj hitro kam prijavi v sodni postopek.

Če prav predvidevam se tako ne gre za velik denar ...da bi reku človek mi je dolžan par tisoč € ..gre se pa zgolj za nekaj 10€ Jaz osebno bi pač še nekajkrat probal z lepo besedo, če pa ne bo pomagal pa enostavno vzameš v zakup da si se opekla in da za drugič veš da je treba bolj modro premisliti.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Jaz pa ne bi dala v zakup. Se držim načela ''Čisti računi, dobri prijatelji'' in nikakor ne morem razumet folka, ki ne vrne sposojenega. Ok, razumem, se zgodi da kdaj nimam gotovine pri sebi pa si sposodim 5€ pa vrnem takoj ko je možno, če bi šlo za kakšne večje vsote (in ja, meni se 50€ npr. to že zdi), bi itak takoj vrnila. In enako pričakujem od drugih.

Tak da ne, lej, reč mu da si trenutno v situaciji ko res krvavo nucaš ta denar (pač namisli si) in mu reči naj ti ga vrne, da če si bla ti solidarna do njega, ko ga je potreboval, naj bo tudi on. Če se ti ne javi, se mu nariši pred bajto. Če reče da nima, reč naj si sposodi od koga drugega in tebi povre in naj bo dolžen nekomu, ki denarja ne nuca. Skartka lej, vztrajaj. Če ne druga pač zagorziš da to je kraja in da ga boš prjavla, če ti ne vrne, ker trenutno pač resnično nucaš ta denar in pika. Zateži pa vztrajaj, kam smo pa prišl no, men totališ dvigne plafon, da bi si sposodu, ne vrnu, zapravlu pa za piz*arije. Al pa cegu v šipo, kot je že blo predlagano :D Šola more bt.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a carrie_ »

Če je "prijatelj", potem gotovo veš, kje je doma. Šla boš k njemu pred vhodna vrata in težila tolikokrat, da ti bo vrnil. Potrudila pa se boš premosrazmerno z višino vsote denarja. Lahko mu greš zvoniti ob 6ih (ali še prej) zjutraj vsak dan, in ga opominjaš, da je "rano jutro zlato jutro" - in sicer zlato predvsem zate, ker ti bo vrnil... :twisted: Ko boš pred vrati, priporočam, da pozvoniš čim večkrat in čimbolj na dooolgo :razz:
Vrnil ti bo pa samo, če boš dovolj vztrajna in mu povzročala dovolj neugodja s tem, da se te ne bo mogel znebit.
Uporabniški avatar
Captain
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Captain »

Sem imel situacijo v kateri je bil zelo dober prijatelj v nekakšnih težavah zaradi denarja, in sem malo namignil, da bi mu lahko posodil. Ampak sva se oba zavedala, da lahko to ogrozi prijateljstvo in sva se strinjala, da tega medsebojno ne počneva in če kdo kdaj rabi denar si ga pač sposodi drugje. In res je, sposodil si ga je raje pri nekih bolj 'dobrih znancih' kot pri svojem zelo dobrem prijatelju.

In res, tega načela se najraje držim: ne posojati denarja prijateljem - lahko se konča ne tako, kot bi si oba želela.

Neka moja "stara znanka", je prijatelju posodila večkrat po €1,000, celo nekaj čez, preden je vrnil prvi dolg je že prosil za novega, njej pa ni bilo panike. Potem pa jo je enkrat meni nič tebi nič vprašal, če bi se dala dol z njim (ona je takrat imela tipa, on ga je tudi poznal, pa se je kljub temu "opogumil").
Kako težko je bilo šele potem dobiti denar nazaj....res nerodno nezavidljiva situacija ...

Rešitev OPjevki: žal vse kar ostane je morda "lepa beseda lepo mesto najde", ker mi deluje, da z drugačnimi metodami ne bo šlo. Pravijo vsaka šola nekaj stane, ta tu je še pravzaprav poceni. Z ničemer se ne bi dalo dokazati; a morda za v prihodnje: pač že sam zapis na nek listek, datum, kraj podpis, velja kot nek "uradni zaznamek" in bi se s tem dalo potencialno kaj pridobiti, če ne drugo imaš vsaj "vzvod". Vem, da je pa spet čudno, če te prijatelj prosi za posojo, ti pa vlečeš ven listek, zapisuješ podatke in ga prosiš za avtogram, heh :)
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: logatec

Neprebrana objava Napisal/-a panthol »

emanuela napisal/-a:Primeš cegel pa mu ga vržeš v vetrobransko steklo, pa sta si kvint.

boljša in zlobna varianta je tale, da počaka na poletje, do takrat naj zbere čimveč odpadnega ribjega olja in ostankov rib, vse to naj lepo stara v zaprti plastenki...ko bo poletje na vrhuncu in bo njegov avto vsaj nekaj ur parkiran na soncu naj zlije vsebino na odprtine med vetrobranskim steklom in pokrovom motorja...tam kjer vleče notri zrak v kabino.

še nekaj časa bo imel lep spomin na teh 50eur, avta pa tudi ne bo zlahka prodal
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka

panthol napisal/-a:
emanuela napisal/-a:Primeš cegel pa mu ga vržeš v vetrobransko steklo, pa sta si kvint.

boljša in zlobna varianta je tale, da počaka na poletje, do takrat naj zbere čimveč odpadnega ribjega olja in ostankov rib, vse to naj lepo stara v zaprti plastenki...ko bo poletje na vrhuncu in bo njegov avto vsaj nekaj ur parkiran na soncu naj zlije vsebino na odprtine med vetrobranskim steklom in pokrovom motorja...tam kjer vleče notri zrak v kabino.

še nekaj časa bo imel lep spomin na teh 50eur, avta pa tudi ne bo zlahka prodal

babnce znate bit tut žleht ;)
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a carrie_ »

Kazen mora biti velika in vzgojna, so že naše babice vedele! :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

pa boter Mesec. :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

elektrobum, nisem babnca, sem tip. In točno vem kaj bo takega tipa bolelo in bo imel še nekaj časa grenek spomin
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka

panthol napisal/-a:elektrobum, nisem babnca, sem tip. In točno vem kaj bo takega tipa bolelo in bo imel še nekaj časa grenek spomin

ups, pardon ..
te si dal pa dober nasvet.. da se še bo dolgo spominjal...

A to iz izkušenj govoriš :)
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

iz izkušenj ja, samo da nisem bil prejemnik darila ampak tisti drugi :evil:

pač se je tip spustil v mojo žensko ki je bla zasedena, je mogla bit kazen vzgojna
Odgovori