ogromno je že takšnih in podobnih tem, saj vem, ampak sem res že čisto obupana in bi želela kakršnekoli informacije v zvezi s študiji.
Končujem 4.letnik poklicne šole, ampak me ta poklic ne zanima toliko, da bi ga nadaljevala na višji stopnji. Vem, imela bom poklic, lahko bi si našla službo. Ampak rada bi nekaj več. Zelo me zanima delo z ljudmi, zdravstvo, delo z otroci ali pa kakšne organizacijske in družbene smeri.
Zanimam se za fakulteto za socialno delo, ki me trenutno najbolj privlači. Problem je, da za vpis potrebuješ splošno maturo ali peti predmet. Sedaj pa me zanima naslednje: Če bi se na to fakulteto vpisala samo z poklicno maturo, ali obstaja možnost, da bi bila vseeno sprejeta, če ne bi bilo omejitve vpisa oz.se drugih dijakov (s splošno maturo ali petim predmetom) ne bi vpisalo preveč?
Zelo malo je namreč študijev, kjer je zadovoljiva le poklicna matura in to me zelo skrbi. Ni ravno mačji kašelj, da greš iz poklicne mature opravljati še maturitetni tečaj, zavržeš eno leto, nato opraviš še splošno maturo in potem morda še vedno ne uspeš... Zdaj razumem prednosti gimnazije.

O samem študiji na fakulteti za socialno delo sem prebrala že več kot dovolj in sem povsem zadovoljna, zato vas s tem ne bom mučila.
Me pa zanima, če katera(kateri) obiskuje zdravstveno fakulteto v Ljubljani, smer zobna protetika / ortotika in protetika / delovna terapija / radiološka tehnologija??? Vsaka informacija o tem bi bila še kako koristna.
Hvala že v naprej,
Lp.