Težave s starši

Pomoč iz čustvenih stisk.
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

Težave s starši

Neprebrana objava Napisal/-a lannika »

haaj usem!

moj problem je sledeč..stara sem 17 let (nekje čez 10 mescev bom že kr 18), problem je pa ta, da ne upam doma povedat za fanta, ker sta moja starša pač taka, da je na prvem mestu šola in potem vse drugo! saj jaz to razumem in mi je jasno, ampak mislim, da če bi ob sebi mela nekogar, fanta, bi mi učenje mogoče šlo lažje, ker bi me spodbujal! 2. letnik gimnazije sem končala s 4, pa sem tut imela fanta, tega kot zdaj! starši ne vedo za njega, ampak pa sumita, da je nekaj v ozadju, direktno pa jima ne upam povedat, saj je vedno iz tega problem! problem je ko mislim kam it ven al tko pač.. z mamo se večrat skregava ker se ji lažem zarad tega, da me je od prijateljice stariš domov peljal, medtem ko me je fant. z očetom se pa sploh ne menim o takih stvareh, ker sem si z njim bolj, še bolj oddaljena kot z mamo! :S s tem fantom sva skupaj 8 mesecev, jaz sme že večkrat bila pri njih, on pa nažalost še ni bil pri meni :( tudi staršem me je predstavil pa use, jaz pa tega nemorem naredit:( lahko mi prosim kdo kaj svetuje? aja, pa še to, če me mama kdaj dob na kakšnilaži, me takoj obstoja za vse mogoče :S lahko mi prosim kdo lahko pomaga, svetuje? res bi mi prišlo prav!! :)
Uporabniški avatar
kittythecat***
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kittythecat*** »

Včasih se stvari odvrtijo čisto drugače kot si misliš. Moja satrša sta bila tudi vedno stroga in mi je bilo to neprijetno povedat, jima ga predstavit. Nato pa sem se enkrat kar odločila, da jima povem. Fant je bil (in še vedno je:)) kar precej starejši od mene in sem zaradi tega pričakovala še hujši odziv. Najprej sta bila res nekoliko namrščena in zadržana, ampak se je situacija kmalu kar sama od sebe spremanila. Včasih sta mi zvečer pustila kam oditi samo če sem šla skupaj z njim... Mislim, da ko starši dojamejo, da imaš resnega fanta in da ob enem enako dobro ali še bolje opravljaš svoje obveznosti, kmalu nehajo težit. :D
Sicer pa sta imela na začetku kar nekaj pripomb če je to pametno itd...
Če imaš resno zvezo, poizkusi... ;)
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

kittythecat*** napisal/-a:Včasih se stvari odvrtijo čisto drugače kot si misliš. Moja satrša sta bila tudi vedno stroga in mi je bilo to neprijetno povedat, jima ga predstavit. Nato pa sem se enkrat kar odločila, da jima povem. Fant je bil (in še vedno je:)) kar precej starejši od mene in sem zaradi tega pričakovala še hujši odziv. Najprej sta bila res nekoliko namrščena in zadržana, ampak se je situacija kmalu kar sama od sebe spremanila. Včasih sta mi zvečer pustila kam oditi samo če sem šla skupaj z njim... Mislim, da ko starši dojamejo, da imaš resnega fanta in da ob enem enako dobro ali še bolje opravljaš svoje obveznosti, kmalu nehajo težit. :D
Sicer pa sta imela na začetku kar nekaj pripomb če je to pametno itd...
Če imaš resno zvezo, poizkusi... ;)

Hvala za nasvet! :) bojim se pa le tega, da če jima povem, predvsem mami, me ne bi nikamor pustila z njim in tudi nasploh! njega pa nočem na nek užalit s tem, da mam takšne starše, da mi ne pustijo imeti fanta! :(
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Odkrito se pogovori s starši, predoči jima spričevalo, povej, da se s tem fantom že sestajaš 8 mesecev in da tvoja zaljubljenost ni imela vpliva na tvoje ocene. To je vsekakor dokaz, da si dovolj zrela, da zaradi fanta ne popustiš pri svojih obveznostih.

To, da staršem lažeš, je po mojem mnenju najslabša možna izbira, ker ravno s tem pridobijo dober razlog, da te obsojajo. Češ: fant te je zapeljal v to, da lažeš ... ipd.
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

*Abby** napisal/-a:Odkrito se pogovori s starši, predoči jima spričevalo, povej, da se s tem fantom že sestajaš 8 mesecev in da tvoja zaljubljenost ni imela vpliva na tvoje ocene. To je vsekakor dokaz, da si dovolj zrela, da zaradi fanta ne popustiš pri svojih obveznostih.

To, da staršem lažeš, je po mojem mnenju najslabša možna izbira, ker ravno s tem pridobijo dober razlog, da te obsojajo. Češ: fant te je zapeljal v to, da lažeš ... ipd.

Tudi tebi hvala ua nasvet! :) kak bi se pa ecmo lahko lotila pogovora? povedat mislim samo mami, ker ima ona večji vpliv pri meni, saj sem omenila, da z očetom nisem ravno blizu. kaj pa naj naredim v primeru, če me potem ne bodo pustili nikamor, mislim mogoče se bedno sliši, ali vseeno me skrbi tudi to.. :S
mala_crna
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a mala_crna »

Naj te potolažim, pri meni je bil isto ne dolgo nazaj pa že imam 18 let. Vedno sem zbirala pogum... ampak ko sm hotela povedat je pogum kr naenkrat izginil... In potem je začelo vse razpadat... najina veza, sama kreganja... in sm si rekla da grem na vse ali nič. Včasih moreš preprosto tvegat. Tvegat to da te bodo morda nekaj časa grdo gledali... ampak slej kot prej jim nebo preostalo drugega kot da se sprijaznijo.
Držim ti pesti da čimprej uspeš, ker te POPOLNOMA razumem.
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

mala_crna napisal/-a:Naj te potolažim, pri meni je bil isto ne dolgo nazaj pa že imam 18 let. Vedno sem zbirala pogum... ampak ko sm hotela povedat je pogum kr naenkrat izginil... In potem je začelo vse razpadat... najina veza, sama kreganja... in sm si rekla da grem na vse ali nič. Včasih moreš preprosto tvegat. Tvegat to da te bodo morda nekaj časa grdo gledali... ampak slej kot prej jim nebo preostalo drugega kot da se sprijaznijo.

uff! to je pa bilo kar tako, kot da bi bila jaz v tvoji vlogi-obratno! :S enostavno grozen občutek je :S bojim se tudi zarad tega, ker ga imam resnično rada in se res ujameva v vsem! okej, saj so kreganja, pač mora bit nekaj že! ampak resnično ga mam najrajši in ga ne bi hotela zaradi hudih staršev zgubit :S sicer pa, tudi jaz zbiram pogum že en čas! :S
mala_crna
Sramežljivka
Sramežljivka

lannika napisal/-a:
mala_crna napisal/-a:Naj te potolažim, pri meni je bil isto ne dolgo nazaj pa že imam 18 let. Vedno sem zbirala pogum... ampak ko sm hotela povedat je pogum kr naenkrat izginil... In potem je začelo vse razpadat... najina veza, sama kreganja... in sm si rekla da grem na vse ali nič. Včasih moreš preprosto tvegat. Tvegat to da te bodo morda nekaj časa grdo gledali... ampak slej kot prej jim nebo preostalo drugega kot da se sprijaznijo.

uff! to je pa bilo kar tako, kot da bi bila jaz v tvoji vlogi-obratno! :S enostavno grozen občutek je :S bojim se tudi zarad tega, ker ga imam resnično rada in se res ujameva v vsem! okej, saj so kreganja, pač mora bit nekaj že! ampak resnično ga mam najrajši in ga ne bi hotela zaradi hudih staršev zgubit :S sicer pa, tudi jaz zbiram pogum že en čas! :S

ej dobro poznam to vse :( pol leta sm rabla da sm ugotovila da sm vredna tega in da ga nebom žrtvovala zarad staršev. no jaz sem ne dolgo nazaj povedala... zdaj se še vsi navajam na situacijo... ampak upam da je najhujše mimo.
in ja... vrjamem ti da ga nočeš zgubit zarad staršev. in nekar. jst sm pri prejšnji vezi to naredila. zarad mojega straha povedat sva končala. in nekar si dovolit da to narediš. res ne!
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrocamucka »

eh s čim se nekateri sekirate. bot vesela da je tip zdržal že 8 mescov s tabo. mislm , dobro vam gre
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

mala_crna napisal/-a:
lannika napisal/-a:

ej dobro poznam to vse :( pol leta sm rabla da sm ugotovila da sm vredna tega in da ga nebom žrtvovala zarad staršev. no jaz sem ne dolgo nazaj povedala... zdaj se še vsi navajam na situacijo... ampak upam da je najhujše mimo.
in ja... vrjamem ti da ga nočeš zgubit zarad staršev. in nekar. jst sm pri prejšnji vezi to naredila. zarad mojega straha povedat sva končala. in nekar si dovolit da to narediš. res ne!

uff :S kako si pa povabila? kar tak direktno? situacija je pa huda? :S resnično se bom potrudila! bom šla kar počasi s korakom za korak! pa om..nwn kolko bedno se to sliši, ampak sem ga zafnjič "zalotila" da je gledal neke misice, nwn tko sam neki je blo na neki strani..pa sem mu tak malo na nos vrgla.. ja, sicer sem pa malce ljubosumna, okej, ful! :P kaj pa menite kaj o tem? kakšna bi bla recimot voja reakcija? :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ker je misice gledal? če ne drugega je to zdrava človeška radovednost.

a ti še nikoli nisi nobenga tipa pogledala? ko gledaš film in je kak napol lušen tip v prizoru zamižiš?
mala_crna
Sramežljivka
Sramežljivka

jst sm se zjokala medtem k sm razlagala da bi rada da pride :D sam lej... splača se :D men je blo res težko to nardit.
No glede misic... Nebi mi blo glih fajn... sam lej... tipi so pač taki... in kot je floribunda rekla tud me kdaj pogledamo kej... tko da se ne sekirat pretirano :)
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

floribunda napisal/-a:ker je misice gledal? če ne drugega je to zdrava človeška radovednost.

a ti še nikoli nisi nobenga tipa pogledala? ko gledaš film in je kak napol lušen tip v prizoru zamižiš?

samo vprašala sem! :) radovednost me je dala, zato sme vprašala! :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Z mamo se kregata, ker ji lažeš. Ok, razumem, da si zaljubljena itd ampak pri strogih starših enostavno zaupanje pridobiš s tem, da se jim ne lažeš.
Poskusi se pogovoriti, če ti bosta kaj prepovedala ali kakorkoli pač...jbg. Si se že, torej se lahko lažeš dalje :P
The world is as you are.
lannika
Sramežljivka
Sramežljivka

mala_crna napisal/-a:jst sm se zjokala medtem k sm razlagala da bi rada da pride :D sam lej... splača se :D men je blo res težko to nardit.
No glede misic... Nebi mi blo glih fajn... sam lej... tipi so pač taki... in kot je floribunda rekla tud me kdaj pogledamo kej... tko da se ne sekirat pretirano :)

ja saj, ravno to je to, da mi sploh ni fajn, ker se res trudim zanj pa pol on tak z ene strani, z druge strani pa on trdi, da je to normalno, če kdo koga pogleda pa take fore.. tak da ja, se bom poskušala zadrževat! :) sicer pa on vedno tak reče, da če mi kaj ni všeč, mu naj tkaoj povem, da vse kaj mava sproti rešiva! to se mi pa res zdi precej dobra stvarca :)
Odgovori