Stina3 napisal/-a:Ker vedno znova poslusam razlicne stereotipe, berem o njih, jih gledam v filmih, me zanima, kaj vi mislite. Je v ljubezni mozno stvari posplosevati, ali je vsaka zveza zase nekaj posebnega?
Konkretno, ali verjamete v naslednje stereotipe:
1. Prava ljubezen je samo ena.
2. Zmenki na slepo nikoli ne uspejo.
3. Kdor enkrat vara, bo vedno varal.
4. Zveze na daljavo so obsojene na propad.
5. Porocen moski nikoli ne zapusti svoje zene zaradi ljubice.
6. Moski se bojijo uspesnih zensk.
7. Z ljudmi, ki so nad 30 in samski, mora biti nekaj narobe.
Pa ce se kdo spomni se kaksnega, naj prosim doda.

Nope, ne verjamem v posploševanje, čisto odvisno od vpletenih posameznikov. Se mi zdi tale seznam skoraj identičen kot tisti, ki smo ga dobili pri psihologiji na faksu, kot v ponazoritev zgrešenega posploševanja in čustveno nezrelega razmišljanja (še posebej prvi je bil poudarjen)

.
In zadnji, omfg, nekaj narobe se mi zdi kvečjemu (če že s kom) s posamezniki, ki to mislijo, ker so očitno preveč pod vplivom naravnega nagona po razmnoževanju oz. nadaljevanju vrste

Predvsem to živa bitja sili k parjenju in norenju za godnimi partnerji... sam ljudje imamo menda kaj več pameti in vpliva na svoje obnašanje kot ostale živalce ali pač

Precej ljudi je, ki jim ustreza biti samski, hvala bogu, da smo si različni in ne vsi uniformirani s svojimi zarodi

Imamo različne preference.. Enim je všeč, drugim ni; ali pa jim je všeč, a pač tisti trenutek nimajo samice/samca, pa so lahko ekstremno kvalitetni človečki, so what

Da ne omenjamo tistih, ki niso samski, pa je z njimi vseeno nekaj močno narobe (v glavi ali srcu, celo v odnosu do lastne družine

).