Težave z babico?!

Pomoč iz čustvenih stisk.
BraneBoslic
Sramežljivka
Sramežljivka

Težave z babico?!

Neprebrana objava Napisal/-a BraneBoslic »

S punco sva skupaj 3 leta, star sem 21 let, punca pa 19 let. Že 1 leto imam svoje stanovanje v zgornjem delu babičine hiše. Težava nastane, ker babica živi takorekoč že vse življenje po verskih zapovednih, bibliji... tako ne dovoli, da bi punca prespala pri meni pred poroko pod njeno streho! Obrnil sem se tudi na svoje starše, kateri nimajo nič proti temu, vendar so mi rekli, naj ne obremenjujem babice njena zadnja leta življenja in naj pač bo tako, kot želi ona.. Nevem kaj naj naredim.. ali naj pač preprosto preslišim njene prošnje in punca prespi pri meni kot si želim jaz... vem, da me babica nebi vrgla iz stanovanja vendar se bojim, da bi jo to preveč razžalostilo oziroma, da bi ji s tem naredil preveč nepotrebnega stresa (verjetno nebi spala celo noč, ker bi razmišljala o tem kaj "prepovedanega" midva počneva v zgornjem nadstropju,itd..).. Nevem kaj naj naredim, zato se obračam na vas :)
Aja... kadar grem k punci za več dni ponavadi rečem, da grem k prijatelju ali da pač grem delati...

Že vnaprej hvala za odgovore!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

dobro, da babica ne posumi, da bi se lahko s prijateljem tudi pikala...potem te še tja ne bi pustila! :D :D :D

babica plačuje tudi račune? če je temu tako, naj še doooolgo živi! ti pa pojdi k prijatelju ali delat! :D
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Da bi jo pretihotapil domov pa ne gre? :D Ponavadi nonice spijo že pred osmo uro..Ampak jaz osebno bi vseeno pripeljala fanta. Z babico bi se usedla in temeljito pogovorila potem pa če razume ali ne..Če je še vedno prisebna potem nima nobenega razloga, da te nebi razumela, njena verska prepričanja in ostalo nimajo nič veze, nima pravice drugim grenit življenja s tem. Če ti je pustila živeti pri njej, naj ti dejansko pusti živeti tam, ne pa sam streho nad glavo, ko si priden krščanski poba, ki sam dela.
It was forever..but it didnt last long..
BraneBoslic
Sramežljivka
Sramežljivka

Račune si delima. Pretihotapil sem jo že velikokrat ampak skoraj vedno sva se za las izmuznila :D Pač hočem narediti konec tej zadevi, ker poročit se še nemislim kakšnih 10 let, in bom slej ko prej moral narediti temu konec, tako ali drugače..:)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

brez skrbi, delaj kar hočeš. če pa ugotovi, pa ugotovi. ti ne delaš nič narobe in to je glavno tukaj. pač je ona gazda bajte, ampak ti sam zase rihtaš in imaš svoj lajf.

naj bo vesela da nisi nek jebač, kakor je zdaj to popularno. pa tud povej ji to kdaj.

če se pa hočeš izognit prepiru pa potiho počni to :)

če pa velik pozablja ji pa lahko naložiš da sta že poročena :)
hej norci :)
vrocamucka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vrocamucka »

ta tvoja babica ve da če nebi počel teh prepovedanih reči s punco da bi te PUNCA zapustila?mislim tak danes funkcionira to
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

Mene bi motilo predvsem to, da se nisi pripravljen odselit, da bi lahko živel odkrito življenje. Jaz ne bi hotela biti s fantom, ki me skriva po hiši in se ne zna "spopast" niti z lastno babico. Ki laže, da je pri prijateljih, ko je pri meni. Fej, copata!

Pogovor, kot je rekla evelyn, to je še pred temi skrajnimi ukrepi, ampak nek takšen brezhrbteničen lažnivec tega najbrž ni sposoben. :roll:
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

^^Wtf Abby? :D Kaj je pa tebi Brane naredil? :D
It was forever..but it didnt last long..
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Se opravičujem. :D

Meni ni nič naredil, ampak si pa zamišljam njegovo punco, ki mora skrivaj obiskovat svojega odraslega fanta, ki se boji svoje babice. Ki laže, se ne zna ppstavit zase, ki mu ustreza, da ima streho nad glavo, ki jo bo zelo verjetno v roku nekaj let (bog, kako bizarno!) podedoval, ko babica ... (jap, res bizarno). In ki se zaradi tega ni pripravljen vsaj začasno odselit, ki pusti, da mu ser*ejo po glavi, ki svoje punce ne ceni dovolj, da bi babici razložil, da jo lahko ima rad, čeprav ni poročen z njo, ki ga skrbi babičino blagostanje, blagostanje njegove punce pa sploh ne, ki se je pripravljen gostit pri dekletu doma, sam pa v zameno ni sposoben nudit enakega, ker hladnokrvno govori o tem, kako se bo babica čez nekaj let tako in tako poslovila, ki je v zvezi že tri leta poročil se bi pa šele čez 10 let ali več ... o zakaj le? In tako dalje ...

Pač ... tip človeka, ki ga nikakor ne prenesem. :wink:

Aia pa še to, ker ne morem držat jezika za zobmi: Slovenec, povsem slovenceljčkasto, da bi babici lagal, da si že poročen. :yernuts:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

^^ Uf, meni se zdi to 'ameriško', tisto hinavsko laganje in sprenevedanje pred starši kot iz trapastih ameriških filmov, fuj, mene tudi to moti :D

Pa saj to sta še mulca, ravno dobro iz srednje šole, nekako je za pričakovat, da se ne bo kar na lepem lahko odselil na svoje, verjetno nima še niti izobrazbe oz. redne službe. :wink: Prav tako je lepo, da spoštuje babico oziroma njena prepričanja, strinjam se pa, da bi ji lahko poskusil razložit svojo situacijo in ne skrivat pred njo. Ne vidim pa problema v tem, da pač sam večkrat prespi pri dekletu, medtem ko je pri njem doma drugačna situacija - nikjer ne piše, da morata biti situaciji na obeh straneh identični, pač se prilagodiš dani življenjski situaciji in razmeram, kakršne so.. ne vem, zakaj bi morala oba izmenično prenočevat pri obeh (kot če ima npr. eden od partnerjev že svoje stanovanje, medtem ko ima drugi le svojo sobico pri starših, hvala bogu, sta pač večkrat / vedno pri prvem, ker je tako lažje in fino za oba :) ).
BraneBoslic
Sramežljivka
Sramežljivka

Selitev drugam odpade, saj še nimam redne zaposlitve, delam prek študenta in si s tem plačujem tudi študij (izredno)..tako je pri babici najbol poceni varianta.. starša živita v bloku in je zeelo malo prostora tako da selitev nazaj tudi odpade.. drugače mi pri babici nič ne manjka.. edino punca ne sme prespati pri meni, drugih težav zaenkrat še nimam z njo :D
S punci sva se dogovorila, da enkrat v tem ali naslednjem tednu pride prespati in da se nebova šla skrivalnic..:D babico dovolj dobro poznam, da nebo naredila kakšne posebne scene če bo ugotovila, da bo prespala pri meni.. največ kar je lahko je, da jo bom razočaral... in prav tega razočaranja se bojim, saj sem edini vnuk in je res nesmem razžalostiti.. ampak enkrat je treba temu narediti konec.. čeprav se starejše ljudi skoraj ne da spreminjati bom poiskusil.. mogoče uspe :)

Hvala za odgovore...
P.S: ne počutim se lažnivca oziroma nimam slabe vesti, saj ji s tem hočem samo prikrajšati stres in ji ne škodim v nobenem primeru,.. škodim kvečjemu samo sebi :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

iz lastnih izkušenj ti povem, starega človeka se ne da prepričat v nič. še posebej če ima tako trdno ideologijo. sicer lahko poskusiš, ampak ne računaj preveč na to.

lepo je da starejše ljudi spoštuješ, in tko je prav. ampak, pač je treba se kdaj tud zase postavit. tudi ti maš pravice ki jih ona mora sprejet, pa če je razočarana ali ne. za tolažbo ji lahko poveš da sta s punco že 3 leta in se imata rada in da nisi nek izprijenec ki vsako noč drugo punco domov privleče.

po drugi strani, če se skrivaš je še bl zanimivo :D

abby, spominjaš me na rednecke, ki živijo v zanemarjenih prikolicah, samo da lahko rečejo da imajo svojo streho nad glavo.
s tečnimi starimi ljudmi pa tudi verjetno nimaš izkušenj. povem ti samo, če je starček utrgan ni nobene lepe poti da imaš mir, pa konec.
raje sem "slovencelj" in se zlažem dementnemu starčku da bo mir, ko itak ne bo posledic, kot pa da na "abby style" računam kaj bom podedoval ko nekdo umre :D
hej norci :)
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Jaz še dolgo (upam da tam nekje do svojega 65/70 leta) ne bom čisto nič dedovala in nočem dedovat. Jaz živim na svojem. Z lastnim intelektom sem si prislužila Zoisovo štipendijo, honornarno delam na svojem strokovnem področju od konca prvega letnika študija dalje in mene en drek briga denar, ki ga nisem sama zaslužila.

Živim v prijetnem enosobnem stanovanju in zanj plačujem sama, oziroma si stroške delim s svojim fantom. ;)

In niti slučajno ne bi nikoli živela nekje, kjer bi morala v takšni meri prilagajat svoje življenje nazorom nekoga drugega. Nikoli in nikdar, ker mi, slovencelj, moje vrednote pomenijo mnogo več kot moje udobje in ker znam komunicirat na dovolj visokem nivoju, da se tudi o konfliktnih situacijah znam pogovorit tako, da na koncu ni nihče prizadet. In ja - tudi jaz imam stare starše. ;)

Brane: pogovori se z babico, to da punco kar pripelješ ji bo gotovo večji stres.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:37, skupaj popravljeno 1 krat.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Jah ... če si deli stroške v hiši, potem lahko najame (majhno) stanovanje. Pa mislim, da ne bi bilo treba it tako daleč. S pogovorom, ki ga nikoli ni načel (veš babi, fino ti misliš svoje, jaz svoje, nič ti ne škodim, rad bi živel po svoje ...) se da marsikaj rešit. In to, da ti nekdo kuha puding v hiši, ki jo plačuješ meni ne odtehta tega, da imam svobodo, da v nekih razumnih merah počnem kar meni ustreza. Če fant plačuje stroške, potem ima tudi pravico, da ima obiske. Halo? Saj pa ni govora o pijanicah do 6 zjutraj in hordah podivjanih mladih zadetkov in pijančkov. Ne, ta slovenski način "samo da bodo stari srečni" meni ne pride v poštev, na ta način lahko celo življenje samo za nekoga drugega živiš. Čakat na to, da jih bo vse pobralo je pa malo bizarno, a ne? Kako daleč pa lahko gre to podrejanje? In kako to vpliva na njegov odnos z dekletom? (S katerim hodi že 3 leta btw, poročil se bi pa šele čez 10 let mogoče ... pa takrat bi verjetno tudi živel z njo ... ) Zato pa so tašče in "stare tašče" tako priljubljene pri nas. Ker se en dr*ek pogovarjajo ljudje med seboj in ker je "treba stare spoštovat", kar pomeni "počet, kot oni hočejo". Jezus, pa tak srednji vek.
Odgovori