Aja... kadar grem k punci za več dni ponavadi rečem, da grem k prijatelju ali da pač grem delati...
Že vnaprej hvala za odgovore!

Ponavadi nonice spijo že pred osmo uro..Ampak jaz osebno bi vseeno pripeljala fanta. Z babico bi se usedla in temeljito pogovorila potem pa če razume ali ne..Če je še vedno prisebna potem nima nobenega razloga, da te nebi razumela, njena verska prepričanja in ostalo nimajo nič veze, nima pravice drugim grenit življenja s tem. Če ti je pustila živeti pri njej, naj ti dejansko pusti živeti tam, ne pa sam streho nad glavo, ko si priden krščanski poba, ki sam dela.

Prav tako je lepo, da spoštuje babico oziroma njena prepričanja, strinjam se pa, da bi ji lahko poskusil razložit svojo situacijo in ne skrivat pred njo. Ne vidim pa problema v tem, da pač sam večkrat prespi pri dekletu, medtem ko je pri njem doma drugačna situacija - nikjer ne piše, da morata biti situaciji na obeh straneh identični, pač se prilagodiš dani življenjski situaciji in razmeram, kakršne so.. ne vem, zakaj bi morala oba izmenično prenočevat pri obeh (kot če ima npr. eden od partnerjev že svoje stanovanje, medtem ko ima drugi le svojo sobico pri starših, hvala bogu, sta pač večkrat / vedno pri prvem, ker je tako lažje in fino za oba
).
babico dovolj dobro poznam, da nebo naredila kakšne posebne scene če bo ugotovila, da bo prespala pri meni.. največ kar je lahko je, da jo bom razočaral... in prav tega razočaranja se bojim, saj sem edini vnuk in je res nesmem razžalostiti.. ampak enkrat je treba temu narediti konec.. čeprav se starejše ljudi skoraj ne da spreminjati bom poiskusil.. mogoče uspe