redni študij UNI - višješolski

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

redni študij UNI - višješolski

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

Zanima me, če se po dveh rednih vpisih v redni študij (UNI po bolonjcu) lahko vpišem redno, a tokrat v višješolski program? Naveličana sem programov, kjer sem bila do sedaj, ki temeljijo striktno na nekem teoretičnem znanju, ko pa prideš z diplomo pred delodajalca, pa nimaš kaj dosti ali celo nič praktičnega znanja. :? Rada bi se vpisala v višješolski program v Mb, ki je preverjeno praktičen, torej da ponujajo znanje, ki pride prav za poslovnega sekretarja. Računalniška znanja, jezikovna (ang), v tečaj nemščine se bom vpisala posebej izven faksa, ... Skratka, v tej smeri. Gledala sem že na Dobi, a bi rada konkretne izkušnje od vas, torej kje se izvajajo taki programi, ki nekaj ponudijo in se ne učiš samo za ocene in diplomo, kasneje pa nimaš kaj dosti od tega znanja. Dandanes so vse višje zahteve, celo za poslovnega sekretarja, in če nimaš vsaj VI/2. stopnje z nekaj praktičnega znanja, četudi nič izkušenj, izpadeš iz kroga. Borba je povsod in dandanes več ni dovolj samo to, da maš diplomo, pač pa da dejansko lahko delodajalcu ponudiš čim več, da te potem tudi obrži.
Hvaležna bom za kakršna koli mnenja v zvezi s tem, ki mi bodo pomagala na tej poti. :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Če si bila že dvakrat redno vpisana na visokošolski študij (na UNI ali VS program), se lahko vpišeš:
- ali na izredni visokošolski študij
- ali na katerokoli višjo šolo

Več info dobiš na Višješolski prijavni službi v Celju
Odgovori