Dandanes je povsod samo se sebicnost. Se celo starsi, sorodniki, prijatelji, prijatelji iz otroskih in osnovnosolskih, srednjesolskih dni... Poleti, ko je bilo najbolj vroce smo imeli odprta vhodna stanovanjska vrata in mami je kadila, potem pa mi starejsa soseda, ki je bila dolgaaa leta tudi sama kadilka, rece, da sem JAZ kurba in, da naj zaprem vrata. Zaradi maminega cigaretnega dima sem kurba? Poleg tega je ona kadila tudi na hodniku. Tudi drugi sosedje kadijo na hodniku. Marsikateri prijatelji se pogovarjajo kot, da je vse vredu, kot, da sta kul frenda, potem za hrbtom pa opravlja, ali pa kaj obljubi pa potem ni nic od tega, ali pa rece: saj se bova še kaj slisala pa kaksno rekla potem pa se izogiba. Prosis nekoga za pomoc pa te ignorira, istocasno pa to pove nekomu x. Moja nekdaj najboljsa prijateljica nikamor noce z mano in nikoli nikamor ni šla z mano. Vedno je pa zelela, da grem jaz z njo. Sla sem velikokrat z njo, ceprav mi je bilo dolgcas ona pa je uzivala. In potem sem spet sla kdaj z njo, ceprav sem v naprej vedela kako bo. Ko sem pa jaz njo poklicala, ce gre kam z mano, nikoli ampak nikoli ni imela casa in to se je zgodilo res velikokrat. Saj se zgodi, da ni casa ampak ne vedno in za prijatelje si pa tudi kdaj vzames cas. Ampak ona zame nikoli, potem pa se rece, da sem lena kadar jaz nemorm z njo. Pri nas doma moramo res pazit dobesedno na vsak cent, da imamo za hrano, potem pa mi kolega, ki si dejansko lahko vse privosci - hiso, vse mozne aparate, stroje, ko kaj vidi gre takoj kupit, privosci si vec kot mesec morja... in potem meni rece, da je meni lepo, ko mi ni treba pazit na to, da imam skret papir. Jaz, ko moram dejansko pazit na to, da imam wc papir in hrano in on, ki si lahko vse privosci mi to rece tako kot, da je on tak revcek, ki si ne more privoscit wc paprija.
Jah no, mal sem mogla dati iz sebe to. Ce hoce kdo kaj komentirat, napisat, pripisat, napisat svojo zgodbo... dobrodosel