Se nočem nekaj štulit zraven, ker so vprašanja namenjena ostalim ženskam in ne nam ampak je zanimiva tema, čeprav je to večno vprašanje.
Kot imate ve svoje težave z nami imamo tudi mi z vami, nikoli se ne bomo popolnoma razumeli, ker je to čisto drug svet. šele ko se zares zavedaš tega, da "prihajamo iz različnih planetov" se lahko kaj spremeni, drugače ne. Ženske se pogosto pritožujete, da pravi moški izginjajo in da smo večni cepci, ker se vas niti ne trudimo razumet ter poslušat, mi pa se za glavo držimo ker nam težite ko hočemo s prijatelji ven in nam še 3 dni hočete kuhati zamero zaradi tega.
ključ je samo v poznavanju samega sebe in kaj hočeš imeti. saj sem že v kriterijih pri iskanju moškega prilepil en del intervjuja, ki ga bom še enkrat samo za info, ker si ravno enako povedala (da lovite moške, ki jih potem hočete nekako popravljati in se s tem trudite v nedogled):
Kaj se dogaja z moškim libidom?
Izginja.
Veliko žensk si želi slediti moškemu...
... če je korekten.
Kako pa naj sledi takemu brez libida in osebne integritete?
Ne more. Saj bi bila nora, če bi!
Torej, kaj naj? Nenehno poudarjate, da ženska »naredi« moškega?
Ja, za to, da moški napravi, kar mora napraviti, je odgovorna ženska. Da ga omehča, da mu da veljavo. Šele v njenih očeh jo dobi. Brez ženske ne more postati to, kar bi lahko bil. In kaj naj ženska naredi v tem svetu? Če je pametna, že zgodaj pobere dobrega moškega. (Smeh.) Tja do 25. leta. A kar je zanimivo... Vas, ženske, večinoma privlačijo moški, ki so malce problematični. S tem si uničite življenje, leta minevajo... »Pametne« so pobrale tiste, ki obetajo, ki so dobri študentje in imajo jasno zastavljene življenjske cilje. Ti pa so za mnoge z mladostno in vihravo energijo – dolgočasni. Potem je pa pri tridesetih – panika! (Smeh.) In kaj zdaj? Moje stališče poznate. Po tridesetem letu so samski moški problematični. Ločeni sploh; najprej je treba vprašati prvo ženo, zakaj se je ločila. (Smeh.) Primerni so edino vdovci, ki niso samski po svoji krivdi.
full interview here:
http://www.delo.si/druzba/dr-andrej-per ... ico_2.html
sam sem se po razdoru parletne zveze odločil za neko spremembo, ker sem uvidel da hodim v napačno smer in se slepim z nekimi umetnimi željami, v bistvu pa sem tonil vse globje in globje in zato je šlo tudi vse skupaj k vragu. kakorkoli sem hotel njo označiti za nesramno in neumno ter krivo za vse, sem se vedno vrnil na isto točko glavnega krivca: sebe.
Za dobro žensko bo šel moški bos po steklu okoli slovenije, seveda če bo ona to znala tako narediti. pa ne govorim o copatarstvu ampak ženske imate neverjetno moč, s katero imate možnost neskončne manipulacije. in če se to usmeri v pozitivno smer potem je vse lepo, v nasprotnem primeru je pa to lahko rušilno.
komunikacija je najbolj pomembna med vsem, oba morata biti pripravljena na reševanje skupnih problemov in ne stalno umikanje, kot je stalna praksa dandanes. prav tako se je potrebno zavedati svojega mesta v družbi. Sedaj ko pogledam nazaj, sem imel same punce z nerazčiščenimi odnosi v primarni družini ker tudi sam izhajam iz takega okolja. In to se je zgodilo zaradi mene, ker nisem bil korekten in začel postajati moški. Ostal sem na ravni konca pubertete, po glavi so mi hodile neumnosti in žur, namesto da bi se osebnostno razvijal in študiral ter poskrbel za prihodnost.
Danes pa gledam sovrstnike, iz katerih sem se odkrito povedano delal norca, ker so bili pridni v šoli in so po mojem premalo žurali in seksali, sedaj pa delajo magisterije in imajo že trdne zveze ki štimajo in živijo polno življenje, jaz pa bom sedaj moral preteči maraton v prenesenem pomenu, da jih bom sploh ujel ali pa se jim samo približal.
In ker sem prej tako mislil, sem seveda k sebi privlačil same nevrotičarke, ki so me dušile in namesto da bi se ozrl vase, sem probleme iskal tam kjer jih ni bilo, zveze so propadale, kot oseba pa itak nisem napredoval. Tako da pamet v roke in delat na sebi ter se pogovarjati o stvareh odkrito, v sloveniji se že približujemo mejo 50% vseh porok, ki se končajo z ločitvijo in tukaj je v celotni meri krivo prav tako hedonistično razmišljanje, ki se dandanes podi po premnogih glavah in na koncu se joka ob razpadlih zvezah, namesto da bi se te krepile.