kikyca napisal/-a:Moje mnenje? Google+ mi zaenkrat še ni všeč, mogoče zato ker ga še zmeraj nisem v celoti pogruntala in sam izgled strani mi ni všeč ampak v njegovo bran povem, da je celotna zadeva še zmeraj v nastanku in se bo tudi verjetno marsikaj spremenilo. Zaenkrat mi je všeč mogoče le ta razdelitev prijateljev v kroge ampak mi zaenkrat tud to ni toliko pomembno. Menim, da če lahko kdo konkurira Facebook je to Google. Sicer je Google že poskušal z nekaj novosti, če spomnim Google Wave in Google Buzz za katere pa osebno nisem skoraj nikjer nič slišala razen videla na Google strani tak da se očitno ni tolk masovno obneslo ali pač?
Mislim da je to s krogi najmočnejše "orožje" proti facebooku, kjer sicer imamo skupine, vendar se zlomiš, predno vzpostaviš vse skupaj. Krogi ti tako omogočajo da deliš stike na npr. "sodelavci" in "prijatelji" ter nato deliš slike s primernimi krogi, medtem ko na FB (če nimaš skupin) vsi vidijo vse. Tukaj te prav silijo, da skrbiš za privacy.
Buzz se ni prijel, bil je prej afera, ker so ga vsiljevali ljudem (privzeto vklopljen). Šlo je za neko twitter alternativo, ki pa se ni prijela niti malo, sedaj ga vključujejo v g+.
Wave nima več podpore in projekt je zamrl. Sam sem ga uporabljal parkrat in je bil dosti neuporaben, nepotreben.
kikyca napisal/-a:Aja in kar se tiče teh afer o Facebooku in spreminjanju vsega možnega... jaz po eni strani vidim plus na tej strani ker so ogromno tega spreminjali ker so se uporabniki začeli pritoževat. Seveda jih ne kaže v lepi luči ampak vsaj pomeni, da Fb posluša svoje uporabnike in se jim skuša čim bolj prilagajat. Spremembe spletne strani pa so kolko vem ravno v tem namenu, da bodo lažje za uporabljat.
To je vse res, ampak predno so se 'zresnali' je bilo dosti afer, kjer so ljudje zgubljali službe in podobno zaradi facebooka. OK, v končni fazi so si sami krivi, če nimajo občutka, kaj se sme in kaj ne, ampak če bi FB imel že privzeto dobro podprto privacy kot ima g+, bi se lahko ognili večini afer. Mene je predvsem motilo, ko so kasneje šli spreminjati pogoje uporabe.
kikyca napisal/-a:Kar se tiče varnosti in kateri več uporablja neke naše osebne podatke v namene oglaševanja in ogromne zaslužke mislim, da oba vse pridno izkoriščata. Tako kot Facebook tudi Google. Tu se mi zdi bolj od uporabnika odvisno, da se tega mora zavedat zato naj pazi kar si resnično želi deliti z javnostjo in če sploh.
Tu se čist strinjam, mogoče je google celo hujši od FB, kar se tiče nadzora, beleženja ali spremljanja. V najboljšem primeru sta isto "škodljiva".
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.