Bodi ženska, razmišljaj kot moški
- delusional
- Cosmopsiho
Bodi ženska, razmišljaj kot moški
Berem to knjigo in me zanima vaše mnenje...
V knjigi piše, da moški takoj prepozna žensko za neobvezujočo zabavo in žensko za resno zvezo.
Ženska za neobvezujočo zabavo naj bi bila taka, ki na žurih preveč popije in osvajalcu reče: "Hodiva na zmenke in videla bova, kako bo šlo. "
Zakona še ne načrtuje in ne ve, kaj naj pričakuje od moškega, in zato ne postavi niti enega pravila ne zahteve ali meje. Povsem odkrito da vedeti, da je pripravljena na kar koli.
Ženska za resno zvezo naj bi pravila postavila takoj, ko moški odpre usta, pri njej je moškemu takoj jasno, da se bo moral pošteno potruditi, se prilagoditi njenim merilom...
piše tudi, da naj bi se moški čisto drugače obnašali do ženske, ki jasno pove, da bi se rada nekoč poročila in imela družino.
No, po mojih izkušnjah in po tem kar mi nabijate tukaj gor... to ravno ne velja.
Mislim, da če ženska začne takoj nabijati o družini in kako ima ona rada otroke, da to tipe odbija, razen če niso tako obupani, da bi radi zaplodili ta prvo, ki bo za, ker jim tudi njim že bije biološka ura.
Ravno tako vsi pravite, da je bolje pustit, da se razvija odnos spontano in ne nekaj razčiščevat takoj in definirat odnosa, ker izpade napadalno...
V knjigi piše, da moški takoj prepozna žensko za neobvezujočo zabavo in žensko za resno zvezo.
Ženska za neobvezujočo zabavo naj bi bila taka, ki na žurih preveč popije in osvajalcu reče: "Hodiva na zmenke in videla bova, kako bo šlo. "
Zakona še ne načrtuje in ne ve, kaj naj pričakuje od moškega, in zato ne postavi niti enega pravila ne zahteve ali meje. Povsem odkrito da vedeti, da je pripravljena na kar koli.
Ženska za resno zvezo naj bi pravila postavila takoj, ko moški odpre usta, pri njej je moškemu takoj jasno, da se bo moral pošteno potruditi, se prilagoditi njenim merilom...
piše tudi, da naj bi se moški čisto drugače obnašali do ženske, ki jasno pove, da bi se rada nekoč poročila in imela družino.
No, po mojih izkušnjah in po tem kar mi nabijate tukaj gor... to ravno ne velja.
Mislim, da če ženska začne takoj nabijati o družini in kako ima ona rada otroke, da to tipe odbija, razen če niso tako obupani, da bi radi zaplodili ta prvo, ki bo za, ker jim tudi njim že bije biološka ura.
Ravno tako vsi pravite, da je bolje pustit, da se razvija odnos spontano in ne nekaj razčiščevat takoj in definirat odnosa, ker izpade napadalno...
Seveda ne mores tipu ze na prvem zmenku povedati kdaj pricakujes poroko, kdaj in koliko otrok itd. Ampak nekatere stvari morajo biti jasne ze po par zmenkih. Jaz naprimer ne bi hodila s tipom, ki se ne more zjasniti ali hoce resno zvezo ali pa se bova pac dobivala in bova "videla kaj bo". Mislim, da ni nic narobe, ce si po nekaj zmenkih povesta, kaj isceta. Ce jaz zelim resno zvezo in ne samo obcasno dobivanje, se pac ne bom dobivala s tipom, ki si ne zeli resne zveze in izgubljala casa (in tvegala, da se navezem nanj). Ce je tip zrel in ima pri sebi razcisceno kaj hoce, potem mu ne bo problem punci tega povedat.
- delusional
- Cosmopsiho
Nikjer nisem omenila, da je treba nacrtno iskat osebe z dolocenim seznamom v glavi kaj pricakujes. To bi bilo posiljeno. S tem pa, da ves, da si zelis resno zvezo in ne avantur, ne vidim jaz nic napacnega. Ne gre za to, da na vsak nacin hoces bit z nekom, ne glede na to, s kom, samo da je zveza. Seveda moras najti pravo osebo. Ravno zato mislim, da mora biti ze dokaj zgodaj jasno, kaj si oba zelita, da se ne izgublja casa z napacno osebo in vzbuja lazna upanja. Ce si oba zelita isto in se ujameta, se zveza lahko nadaljuje in napreduje. Ce ne, se pac nehata dobivati in lahko spoznavata nove ljudi, s katerimi bosta mogoce bolj kompatibilna.
resna zveza meni predstavlja stanje, ko partnerja načrtujeta skupno prihodnost. in po parih zmenkih jaz še nevem, če hočem imet psa in 3 otroke s tistim človekom, vem pa ali se želim z njim spustiti v zvezo in potem tekom zveze ugotavljava ali hočema skupne froce in lajajoče ščene.
pri razmerjih mislim, da je ključnema pomena tajming, kdaj se spoznata. tip, ki se noče ustalit bo žensko, ki se hoče, gladko spregledal, ko je v svoji osvajalski fazi; ko/če bo to fazo prešel, se bo pa za isto žensko lahko na polno zapalil.
pri razmerjih mislim, da je ključnema pomena tajming, kdaj se spoznata. tip, ki se noče ustalit bo žensko, ki se hoče, gladko spregledal, ko je v svoji osvajalski fazi; ko/če bo to fazo prešel, se bo pa za isto žensko lahko na polno zapalil.
Vsak raj ima svojo kačo.
delusional kaj ti tako zelo ne gre v glavo? saj pa veš da je tako. moški, ki išče resno zvezo takoj prepozna žensko, ki ji ni do tega. tako kot ženska, ki hoče resno zvezo takoj prepozna tipa, ki je noče in noče postaviti mej (npr. živel bo enako kot do zdaj, se zapijal s prijatelji, njo bo pa zelo neobvezno tu in tam poklical.)
tu je bolj vprašanje, kaj išče dotični tip.
tu je bolj vprašanje, kaj išče dotični tip.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- Led Zeppelin
- Cosmopsiho
Re: Bodi ženska, razmišljaj kot moški
delusional napisal/-a:Ženska za neobvezujočo zabavo naj bi bila taka, ki na žurih preveč popije in osvajalcu reče: "Hodiva na zmenke in videla bova, kako bo šlo. "
Logično, ženska ki jo opisuješ tukaj zgoraj-ima lastnosti moškega. Glasna, moške vrti okoli prsta, seksualno dominantnejša in ko pristopi do tebe ti pove da ne moraš nič pričakovat od nje in da ona na easy jemlje odnos.
To je obnašanje dominantnega moškega.
Ta tip ženske, napačno predpostavlja dejstva- da zato ker so dominantnejše in mislijo, da so plenilec in da bodo s tem privlačile moške z dobrimi geni (lep, pameten ...). Kar pa v bistvu delajo, da pa nase vlečejo kurbirje (frajerji , športniki, kešarji), v glavnem moške verzije njih samih, oni jih nategnejo, vrtijo nekaj časa okol prsta-medtem ko one sanjajo, da so dobile tipa ki se bo poročil z njo in imel otroke. Potem jih pa po nekaj časa zapusti, so pa dolgi nosovi.
S tem ko pa s dajo dol z določeno količino tipov, pa se jih tipi primerni za resne zveze začnejo izogibat, oz. začnejo ustvarjati mnenja o njej + na koncu imajo lahko še oni njo za zabavo in občasen sex.
Največja šansa za tak tip ženske, da se poroči in ima otroke, je da si najde popolno copato.
delusional napisal/-a:Ženska za resno zvezo naj bi pravila postavila takoj, ko moški odpre usta, pri njej je moškemu takoj jasno, da se bo moral pošteno potruditi, se prilagoditi njenim merilom...
Logično, saj ona postavi pravila, ona reče jaz sem taka pa taka, hočem to in to. Dejansko postavi neka pravila in standarde, in vsaj jaz to dojemam za neko samozavest-za razliko od prejšnega tipa ženske.
In logično to vzburi neko zanimanje, "mater jaz se bom mogu potrudit za to žensko" . Moški smo tekmovalni, če je ena punca lepa, pametna in taka super punca in predpostavljamo dejstvo da je zaželjena tudi med drugimi, logično jo bomo hoteli - eni pa potem zavarujejo s prstanom.
Če se seveda zanimaš za tak odnos, drugače rečeš "eh", pa greš j*bat prvi tip ženske, dokler se ne znoriš.
Mislim hej, se bolj zanimam za Mercedesa, pod določenimi pogoji za leasing, kot za Cliota ki ga je imel vsak.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
LedZeppelin napisal/-a:Mislim hej, se bolj zanimam za Mercedesa, pod določenimi pogoji za leasing, kot za Cliota ki ga je imel vsak.

Delusional, nehaj brat te knige. V prodaji so sle cel kup taksnih knjig v smislu kako razmisljajo moski, kaj hocejo moski, kaj si zeljijo...vse je eno isto sranje, in vse te knjige razlagajo eno in isto, kako moski najvec od vsega si zelijo seks, kako na koncu si zelijo pridno punco in ne vem ti kaj...
Jaz recem, da ni pravila in da je vse stvar posamesnika.
Poznam dostih primerov, kjer se moski zacopajo in porocijo kurbo, ker jih kurba enostavno rajca.
Sem bila prav sokirana, ko je ena moja znanka, ki vsi vemo, da se je velik kurbala, se je porocila z znanim politikom, ena druga znanka istega kalibra, je postala asistentka na faksu, ker je osvojila profesorja. Iz druge strani pa poznam nesteto pridnih in zlatih punc, ki obvisijo samske, ker celo zivljenje furajo neko postenost, pa komaj dobijo fanta.
Se enkrat recem, da ni pravila. Obvisno od tipa, kaksne vrednote ima in seveda predvsem je pomembno, kolk se bo tip zatreskal v zensko.
Seveda moski prepozna katera je resna, katera neresna punca, je pa vprasanje v katero se bo zatreskal. Jaz mislim tko:
-Ce tip sreca neresno punco, ki ga ne premakne dosti, seveda se bo hotel dobivati samo za sex.
-Ce se zatreska v neresno punco, bo postal filozof in copata, in bo cakal da se punca premisli.
-Ce se zatreska v resno punco, ji bo dal fer zvezo.
-Ce sreca resno punco, ki ga ne premakne dosti, se ne bo hotel vezat, bo pa vseeno hotel dobiti sex, se pravi razmerje brez obveznosti.
Jaz recem, da ni pravila in da je vse stvar posamesnika.
Poznam dostih primerov, kjer se moski zacopajo in porocijo kurbo, ker jih kurba enostavno rajca.
Sem bila prav sokirana, ko je ena moja znanka, ki vsi vemo, da se je velik kurbala, se je porocila z znanim politikom, ena druga znanka istega kalibra, je postala asistentka na faksu, ker je osvojila profesorja. Iz druge strani pa poznam nesteto pridnih in zlatih punc, ki obvisijo samske, ker celo zivljenje furajo neko postenost, pa komaj dobijo fanta.
Se enkrat recem, da ni pravila. Obvisno od tipa, kaksne vrednote ima in seveda predvsem je pomembno, kolk se bo tip zatreskal v zensko.
Seveda moski prepozna katera je resna, katera neresna punca, je pa vprasanje v katero se bo zatreskal. Jaz mislim tko:
-Ce tip sreca neresno punco, ki ga ne premakne dosti, seveda se bo hotel dobivati samo za sex.
-Ce se zatreska v neresno punco, bo postal filozof in copata, in bo cakal da se punca premisli.
-Ce se zatreska v resno punco, ji bo dal fer zvezo.
-Ce sreca resno punco, ki ga ne premakne dosti, se ne bo hotel vezat, bo pa vseeno hotel dobiti sex, se pravi razmerje brez obveznosti.
- delusional
- Cosmopsiho
Kaj ti pomagajo take knjige? Moraš se naučiti tipa prebrat: kaj mu veliko pomeni, kakšen ima pogled na življenje, kaj njegove navade sporočajo o njem... Meni je pomagalo, da sem prebrala par knjig od psihologije in govorice telesa. Tako sama lahko ugotoviš "na čem si" 

A goal without a plan is just a wish.
Meni se zdijo vsi ti priročniki butasti, ker napeljujejo na preračunljivo obnašanje. Kaj govoriti, kako se obnašati in kako sedeti na kavču, da se bo poročil s tabo.
Wtf? Zakaj bi sploh hotela z naučenimi taktikami ujeti tipa, ki te ne bi hotel, če bi vedel, kakšna si v resnici? Kaj imaš od take zveze?
Jaz sem še vedno pristaš tega, da je enostavno treba najt nekoga, ki je s teboj kompatibilen, potem si pa lahko seksualno dominanten ali sramežljiv, lahko na prvem zmenku otroška imena izbiraš,... pa se bo OK izšlo.
In še to, najprej je treba pri sebi razčistit glede odnosov med spoloma. Dokler vse skupaj smatraš za igro in taktiziraš kot pri taroku, nimaš šans za resno zvezo, ker vedno maske prej ali slej padejo.
Wtf? Zakaj bi sploh hotela z naučenimi taktikami ujeti tipa, ki te ne bi hotel, če bi vedel, kakšna si v resnici? Kaj imaš od take zveze?
Jaz sem še vedno pristaš tega, da je enostavno treba najt nekoga, ki je s teboj kompatibilen, potem si pa lahko seksualno dominanten ali sramežljiv, lahko na prvem zmenku otroška imena izbiraš,... pa se bo OK izšlo.
In še to, najprej je treba pri sebi razčistit glede odnosov med spoloma. Dokler vse skupaj smatraš za igro in taktiziraš kot pri taroku, nimaš šans za resno zvezo, ker vedno maske prej ali slej padejo.
- ¤*sunshine*¤
- Sramežljivka
LedZeppelin napisal/-a:delusional napisal/-a:Mislim hej, se bolj zanimam za Mercedesa, pod določenimi pogoji za leasing, kot za Cliota ki ga je imel vsak.
mislim da tko večina moških misli!

moški so ponavad zlo tko da ko hočejo samo sex mu je useeno koliko jih je pred njim imela neka ženska..ko pa iščejo resno punco za resno zvezo pa bi najraje vidli da je še nedolžna in da nobenega ni imela oz. ne ravno veliko.
jullia_ napisal/-a:Meni se zdijo vsi ti priročniki butasti, ker napeljujejo na preračunljivo obnašanje. Kaj govoriti, kako se obnašati in kako sedeti na kavču, da se bo poročil s tabo.
Opet se podpišem pod Julijin post