Jaz delam trenutno v trgovini za živali in mi je to najboljši šiht kar sem jih imela in meni je ful fajn.
- Glede dela s strankami, jaz se do njih vedem tako, kakor imam sama rada da se do mene obnašajo. Ponudim pomoč ko pridejo, če rečejo da samo gledajo ali že vedo kaj vzeti, jih pustim na miru, če pa kaj vprasšajo se pač z njimi mal pomeniš, postaviš kakšna vprašanja da vidiš kaj točno iščejo in rabijo. Glede robe, ki jo prodajaš, sem jaz prvi teden, ko še nisem delala sama o vsem povprašala prodajalko, pri kateri sem se uvajala in mi je vse lepo razložila, kar mi je bilo veliko bolje od branja brošur in poslušala njo, ko je svetovala strankam in sem se takoj vsega priučila.
- Moraš bit tud natančna in ne hitet, na primer ko prejmeš robo ali pri delu z blagajno. Jaz sem s enajbolj ''bala'' delat obračune zvečir, ampak ko 1x, 2x daš skoz celo proceduro se naučiš kak in kaj in sploh ni problemov.
- Z živalmi je tak, zjutraj seveda obvezno hranjenje in menjava vode, jaz 1x tedensko čistim bokse in enkrat na tri tedne akvarije; če imam čas vmes kakšen dan, da ni prometa, počistim ''po ta večjem'', na primer zamenjam samo polulano žagovino in površinske iztrebke. Pa vmes se tud dost ukvarjam z živalcam, če čas dopušča, da se čimbolj in čimprej socializirajo, sploh kuncem, morskim prašičkom in dihurju.
- Kar se čiščenja tiče, jaz čistim zvečir preden zaprem, police čistim tako pa tako sprot, naprimer ko zlagam robo še hitro mal police vmes pospucam in je to to.
- In ja, kar je tud emanuela rekla, ne se pustit izkoriščat. Moreš najdit kompromis med delavnostjo in pridnostjo, ampak ne se pustit da te bojo tam v skladišče poslal popisovat in zlagat robo, ostale se bojo pa pomenkovale. To se je men skoz dogajal v prejšnji trgovini, zato tud nisem tam dolgo ostala.
No ja, to je to kar mam jaz izkušenj.... Pa poročaj kako ti kaj gre, držim pesti da se boš hitro ujela v ritem dela