Uradna stran
IMDb
Najbrž ste že slišale za to glasbeno komično nadaljevanko. Gre se o skupini zapostavljenih srednješolcev, ki se zberejo skupaj v plesno-zborovskem krožku. Pred kratkim se je v Ameriki končala 1. sezona, potrjeni pa sta že 2. in 3. Nadaljevanka dobiva zelo pozitivne kritike, letos je tudi prejela zlati globus za najboljšo nadaljevanko žanra muzikal ali komedija in nominacije za najboljšo glavno igralko in igralca ter najboljšo stransko igralko.
Jst sem jo odkrila bolj kot ne po naključju, ko sem iskala kakšno dobro nadaljevanko, ki bi jo lahko gledala sedaj čez poletje. Za Glee sem že večkrat kje prebrala, da je zelo hvaljena in gledana, ampak sem bila skeptična, ker načeloma ne maram muzikalov, kjer kar naenkrat začne nekje igrati glasba in vsi začnejo peti

V sredo so na TV 3 vrteli prvi del, preostanek sezone pa bo na sporedu jeseni (enako je bilo v ZDA, čeprav ne vem v čem je fora). Na njihovi uradni strani si je možno ogledati ta prvi del - klik.
Dodajam pa še izvedbo iz prvega dela, ki je mene navdušila - Don't Stop Believin' od Journey.