Alkohol in on

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Alkohol in on

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

Moj dragi rad pogosto kaj spije oz. se ga konkretno napije. Razen rahlega zanašanja v hoji :D ne spremeni vedenja ali kaj podobnega, mogoče se je le hitreje pripravljen s kom skregati (recimo da je v klubu gužva in se kdo zaleti vame, bo takoj skočil v akcijo, ampak jaz ga potem mirim :D). To me v bistvu ne moti, da toliko pije (ok, ne pije vsak vikend, pač parkrat na mesec, ko nima v službi natempiranega urnika), ker tudi sama rada grem pit, a do neke meje... se pa večkrat vprašam, če je alkohol lahko izgovor, da s kom zabluziš, medtem ko si v zvezi z drugim? Meni se to ni zgodilo še nikoli, pa naj sem bila še tako pijana, se pa včasih zamislim kako je to pri njemu... Samo iz tega razloga ga malce kontroliram koliko spije, ko smo zunaj, ko pa gre kdaj sam s kolegi pit, pa mu nočem težiti, sem pa sama pri sebi na trnih in trpim. :? Za moje pojme ni alkohol nikoli izgovor za NIČ, sicer bi lahko tudi ubil nekoga in naslednje jutro rekel, ah pijan sem bil, ne spomnim se/ne zavedam se kaj delam, ko sem pijan. :?
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

V primeru umora, hmmmmm pomoje da bi bil alkohol "olajševalna" okoliščina. Poznam fanta, ki se je zgovarjal na kokain, in je dobil smešno nizko kazen (5 let) za umor 18 letne punce. Pač zmanjšana prištevnost.

Drugač pa......izgovor je lahko....ampak izgovor je že zam po sebi izgovor....torej opravičilo, zakaj si nekaj naredil. Alkohol vsekakor sprosti zavore, samo če nimaš namena prevarat, ne boš prevaral tudi pijan. Če nimaš namena ubit, ne boš ubil tudi pijan in podobno.

Bati se, da te bo fant prevaral, ker je pijan, se mi zdi nesmiselno. Vsaj jst se za svojga ne bojim.
Uporabniški avatar
flaša
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Za devetimi gorami

Neprebrana objava Napisal/-a flaša »

Mene bi hudičevo bolj skrbel to, da se mu lahko kej zgodi (pa naj bo to pretep, nesreča karkol) kot pa to, da bi pijanost uporabu kot izgovor, da me je prevaru.

Sicer pa moj tud kej spije kdaj pa kdaj, ampak me ne skrbi, da bi me prevaru, takrat sam rečem avtomobilske ključe stran!

In tko kot je že napisala moja predhodnica, itak da je alkohol lohk izgovor za prevaro, ampak ni pa opravičilo za moje pojme!
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Jaz bi že popizdila da bi mi nekajkrat na mesec hodil pit s kolegi, ker alkohola ne prenesem, ker vem koliko škode lahko naredi.
Ok, saj moj spije kaj, se tudi napije, ampak nikoli tako, da ne bi mogel normalno hoditi ali pa da bi postal tečen itd, še več, boljše volje postane,
In mi je tudi ok, da ne hodi toliko s kolegi ven, v bistvu gre na nekaj mesecev.
In mu zaupam, da me ne bi prevaral, isto vem da ne bi šel za volan, vem tudi, da ne bi delal neredov, tako da sem pomirjena.
In ne, alkohol mi ni opravičilo za nič od naštetega.
The world is as you are.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

barbie_girl_85 napisal/-a:V primeru umora, hmmmmm pomoje da bi bil alkohol "olajševalna" okoliščina. Poznam fanta, ki se je zgovarjal na kokain, in je dobil smešno nizko kazen (5 let) za umor 18 letne punce. Pač zmanjšana prištevnost.

Js bi mu nabila leta, že zato kr je bil pod vplivom prepovedane substance. :roll:
Čene sm mnenja da alkohol ni izgovor, kr ko z nekom zabluziš, stojiš na nogah in očitno malo že veš kaj delaš. Težko verjamem, da se nekomu zgodi blackout lih takrat ko zabluzi s kom.
Drobtinica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Malo tu, malo tam ....

Re: alkohol in on

Neprebrana objava Napisal/-a Drobtinica »

*Gaja* napisal/-a:se pa večkrat vprašam, če je alkohol lahko izgovor, da s kom zabluziš, medtem ko si v zvezi z drugim?

Če se bojiš, da bi te prevaral, te lahko tudi, ko je trezen. Sama veš, kakšen je in kaj je sposoben v stanju pijanosti naredit.

Je pa res, da je znan ˝pregovor˝ da so ženske po parih popitih pijačah lažje in z moške perspektive tudi lepše.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Težko bi rekla, da katerakoli lahko z gotovostjo trdi, da ve, kaj je njen fant sposoben narediti v pijanem stanju. V treznem se ne bojim, da bi me prevaral, ampak v pijanem... bi težko dala roko v ogenj, čeprav do zdaj tega še ni naredil kolikor mi je znano. :? Ne vem no, pač večkrat se zalotim, da se takole zamislim nad tem... v bistvu ne pije pogosto, ko pa že, pa si da duška (a nikoli tako, da hodit ne bi mogel, to se mu pri 28 verjetno ne more več zgoditi oz. to mi je nasploh nedopustno, pa če je tip star 18). :wink: Recimo nazadnje, ko smo šli pit, pa je njegov kolega že odšel, sem rekla mojemu, naj popazi na mojo pijačo, ker grem na wc. Pridem nazaj, njega več ni tam. Potem sem ga videla za šankom, ker dela tam njegov dober prijatelj. Malce nezanesljiv se mi zdi z določenih perspektiv v takem stanju, ali pa preveč kompliciram? :D
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Moj tud ko se napije ( enkart v pol leta) je malce nezanesljiv ...ampak je seznanjen s tem...če bi nardil to kar ne bi smel kaj ga čaka..
Tko da se sploh ne sekiram preveč glede tega.
Prevara te lahko tudi ko je trezen. Tko da ti priporočam da ne skrbiš preveč glede tega.
Tud če so pijani mislim da im v mozgu dela una iskrica "kaj ne, kaj da". :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Tud če so pijani mislim da im v mozgu dela una iskrica "kaj ne, kaj da".

Močno upam da. :D Drugače bi se slabo končalo...! :fight:
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Brez skrbi, ne se obremenjevat brezveze. :wink:
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
dolce_chicco
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a dolce_chicco »

Gaja, dokler se to še ni zgodilo, si ne beli glave. Za to boš izgubila še preveč živcev, ko oz. če bi prišlo do tega. :wink: Tudi moj rad občasno kaj spije s kolegi, na srečo ne pije več tako kot pred leti, a vseeno ne dvomim vanj. Prej kot da bo v pijanem stanju šel predaleč s kakšno bejbo, se bojim, da bo šel tak za volan. :D Kar mi gre zelo na živce pri njem, čeprav vedno reče, da se je še vedno dobro končalo, a meni ni vseeno zanj in lahko da se enkrat ne bo. :roll: Zaradi tega sva se že enkrat malce skregala, ko sem mu hotela vzeti ključe, a mi ni uspelo, ker "s taksijem pa že ne bo šel"... :willnicht:
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

Alkohol ni izgovor za dejanja. Sploh pa me motijo ljudje, ki se nacejajo, tako da jaz se izogibam takšnih fantov, ker so posledice lahko slabe.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*Gaja* napisal/-a:Težko bi rekla, da katerakoli lahko z gotovostjo trdi, da ve, kaj je njen fant sposoben narediti v pijanem stanju.

V resnici tudi tega ne moreš zagotovo vedet, kaj v treznem stanju počne.

Sicer pa ne vem, kakšne imate to fante. Mene bi ful motilo, če bi ga moj tako pil, da zase ne bi vedel in da kao ne bi odgovarjal za svoja dejanja. Pa sem na splošno zelo (preveč, verjetno) tolerantna do alkohola.
Odgovori