Moj dragi rad pogosto kaj spije oz. se ga konkretno napije. Razen rahlega zanašanja v hoji

ne spremeni vedenja ali kaj podobnega, mogoče se je le hitreje pripravljen s kom skregati (recimo da je v klubu gužva in se kdo zaleti vame, bo takoj skočil v akcijo, ampak jaz ga potem mirim

). To me v bistvu ne moti, da toliko pije (ok, ne pije vsak vikend, pač parkrat na mesec, ko nima v službi natempiranega urnika), ker tudi sama rada grem pit, a do neke meje... se pa večkrat vprašam, če je alkohol lahko izgovor, da s kom zabluziš, medtem ko si v zvezi z drugim? Meni se to ni zgodilo še nikoli, pa naj sem bila še tako pijana, se pa včasih zamislim kako je to pri njemu... Samo iz tega razloga ga malce kontroliram koliko spije, ko smo zunaj, ko pa gre kdaj sam s kolegi pit, pa mu nočem težiti, sem pa sama pri sebi na trnih in trpim.

Za moje pojme ni alkohol nikoli izgovor za NIČ, sicer bi lahko tudi ubil nekoga in naslednje jutro rekel, ah pijan sem bil, ne spomnim se/ne zavedam se kaj delam, ko sem pijan.