Zamašeno uho

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Zamašeno uho

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

Zanima me, če ima kdo podobno nadlogo - velikokrat se namreč zbudim z zamašenim levim ušesom ko spim obrnjena na levo (v glavnem da blazina pritiska na uho). To se zdaj dogaja komaj nekaj mesecev ampak je prav nadležno ker traja vsaj 1 uro da se stvar popravi (tačas pa ne slišim ničesar na tisto uho).

Kakšen nasvet? :(
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Hm, lahko malo podrobneje razložiš to ''zamašeno uho''? Se ti zdi, kot da je prisotna noter tekočina ali kot da bi bil mehurček zraka? Je pristona tudi srbečica? Imaš sluhovode normalno prehodne, oz. lahko si lahko uho počistiš z vatenko ali imaš zatečene? Si imela v času odkar se ti to pojavlja prehlad ali gripo oz. kakšrnokoli vnetje grla, žrela, sinusov ali nosu?

Jaz se namreč borim z nadlogo vnetja sluhovoda že več kot tri leta sedaj in sporadićno mi vnetje izbruhne nekje na vsake pol leta. Pri dohterju pa vedno isto, predpiše mi lih neki kar mi še ni, da v kartoteki zgleda, da je kao kul ali pa me pošlje na ORL, kjer smo itak že best friends. Če malo bolj nazorneje opišeš svoj primer, bi mogoče lahko našla kakšne vzporednice in ti pomagala pri tvojem primeru.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

lady_christina k zdravniku bo treba na ciscenje uses. jaz sem bila ze 2x (v razmaku 2 let) pa bom mogla pocasi spet - men je rekel da mam mal povecano izlocanje usesnega masla in se zato pac to naredi, ker si mi ne moremo nikakor spucat vsega iz uses, palck za usesa pa sploh ne uporabljat ker se bolj potisnejo maslo v notranjost...

kar naroci se, traja 2 minutki in nic hudega ni - toplo vodo ti vspricajo v uho, ki potisne maslo ven. bos vidla kak se bos boljse potem pocutila :)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Ja isto priporočam, čiščenje ušes :) Vem, da se smešno sliši, ampak jas tudi hodim na vsake par let pa pomaga. Mene so prvič celo dali na sesanje ušes, kjer ti s takšno cevko izsesajo vse zamaške v ušesnih kanalih. Ni nič bolelo, samo smešno je blo :D Dobijo pa se tudi kapljice in pršila, ki raztapljajo ušesno maslo. Verjetno ti bo zdravnik tudi to priporočil. Jas osebno imam najraje kapljice, ker so res učinkovite. Aja greš pa k osebnemu zdravniku in ti kar medicinska sestra toploo vodo not vlije.
Uporabniški avatar
janeva
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a janeva »

To sm si js doma na vsake tolk časa sama delala.
Js mam embalažo od barve za lase...ki ma že tak nastavek in sam špricneš vodo iz flaške v uho. Nič takega. Se mi ne da k zdravniku hodit zarad tega :D
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, jaz imam s tovsrtnim čiščenjem ušes ful slabe izkušnje. Prvič sem prišla še k moji zdravnici s podobno težavo, namreč imela sem zamašeno desno uho in občutek, kot da se mi med spanjem noter nabere tekočina, imela sem ful ušesnega masla in nisem nič slišala in sem si seveda probala z vatenkami to popivnat ven, kar ni lih obrodilo sadov. Zdravnica me pregleda in mi začne s temi forami, da je kao vse OK in da naj ne uporabljam palčk, ker so oh in sploh evil in me poduči o uporabi sprejev in kapljic inu podobno. Jaz cela vesela valda to vse probam, si čistim uho in se mi zdi res ono vau, dbest. Po pol leta se mi stanje ponovilo in takrat ta moja zdravnica ni več delala in sem se prevekslala k novi, ki je okrila da imam glivično vnetje obeh zunanjih sluhovodov in mi seveda logično prepovedala uporabo kakšnihkoli razpršil in kapljic in mi rekla, da si moram obvezno vsakič ko se stuširam z vatenkami sčistit ušesa. Tak da zame osebno so vsa ta razpršila no go.

No, sicer imam pa jaz super občutljive sluhovode in sem na vsake 6 mesecev na maxitrolu, ker odkar sem se losala bednih glivic, se mi skoz ponavljajo bakterijska vnetja. In to je jako neprijetno.
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Tearjerker napisal/-a:Hm, lahko malo podrobneje razložiš to ''zamašeno uho''? Se ti zdi, kot da je prisotna noter tekočina ali kot da bi bil mehurček zraka? Je pristona tudi srbečica? Imaš sluhovode normalno prehodne, oz. lahko si lahko uho počistiš z vatenko ali imaš zatečene? Si imela v času odkar se ti to pojavlja prehlad ali gripo oz. kakšrnokoli vnetje grla, žrela, sinusov ali nosu?

Jaz se namreč borim z nadlogo vnetja sluhovoda že več kot tri leta sedaj in sporadićno mi vnetje izbruhne nekje na vsake pol leta. Pri dohterju pa vedno isto, predpiše mi lih neki kar mi še ni, da v kartoteki zgleda, da je kao kul ali pa me pošlje na ORL, kjer smo itak že best friends. Če malo bolj nazorneje opišeš svoj primer, bi mogoče lahko našla kakšne vzporednice in ti pomagala pri tvojem primeru.

Nobene tekočine, nobenega učinka mehurčka, nobene srbečice, sluhovodi so normalno prehodni, nič ni zatečeno, nobenega vnetja grla / žrela / sinusov / nosu, bolana pa že nisem bila dooolgo dolgo časa. Pojavi se pač ko spim tak da uho pritiska na blazino in je nadležno ko potem traja kako urco da lahko spet normalno slišim. Potem pa je vse ok dokler ne spim na taki način naslednjič.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ciscenje uses, 100% bo pomagalo. itak ti bo pa zdravnica pogledala v uho in bo sama povedala a je treba spucat, al je kaj drugega, ampak pri meni je bilo isto tako da sem skoraj prepricana da bo treba na ciscenje :)
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Ja pri mmeni tudi ni blo nekega mehurčka pa svašta ker mam zdravo uho, samo preveč se izloča ušesno maslo in ozke sluhovode mam. Tak da dohtarju pa on ti bo najboljše svetoval! Me tukaj nismo dohtarce, ampak imamo različne izkušnje, pol pa od tebe odvisno, kaj imaš. Aja pa s palčko ne priporočam čiščenja ZDRAVIH ušes, ker si samo še globlje potisneš ušesno maslo, in se posledično tvorijo zamaški, zaradi katerih verjetno ne slišiš dobro.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Blondie7 napisal/-a: Aja greš pa k osebnemu zdravniku in ti kar medicinska sestra toploo vodo not vlije.

če je samo topla voda...zakaj pa mora biti medicinsko osebje? ne moreš sama toplo vodo iz tuša usmerit v uho??? :D
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Pa še parafinsko olje (Paraffini liquidi) je dobro za mehčanje ušesnega masla.
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Jochie napisal/-a:
Blondie7 napisal/-a: Aja greš pa k osebnemu zdravniku in ti kar medicinska sestra toploo vodo not vlije.

če je samo topla voda...zakaj pa mora biti medicinsko osebje? ne moreš sama toplo vodo iz tuša usmerit v uho??? :D

ta topla voda se vbrizga pod velikim pritiskom iz take pistolce, da dejansko prodre globoko in porine ven cepke iz usesnega masla, tus ti cist nc ne pomaga :D
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica

Hvala vsem za odgovore :)
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Blondie7 napisal/-a:Me tukaj nismo dohtarce.

Pa tudi če bi bile, dokler ne vidiš, ti še tak dobra anamneza ne pomaga, žal. Tak da ja, strinjam se z vsemogočnim in vsesplošnim odgovorom, da pojdi malo sluhovode čekirat k osebnemu MD :)
Odgovori