Kako se postaviti zase in kako reči "NE"?
-
- Sramežljivka
- Kraj: Primorska
Kako se postaviti zase in kako reči "NE"?
Živijo!
Rada bi izvedela kako se naj postavim zase in kako naj brez občutka krivde, preprosto rečem "ne" ?
S to težavo se spopadam že odkar pomnim. Vedno se moram vsem
prilagajati, delati tako, da so drugi zadovoljni in ne jaz in to mi gre že na
živce. Torej, kako reagirate vi, če vam kakšna stvar ni všeč? Znate reči
"ne" ali ga preprosto požrete in rečete "da", samo zato, da bi bili drugi
zadovoljni?
Dovolj mi je tega prilagajanja in igranja..
Tudi postaviti zase se ne znam. Namesto, da bi povedala svoje mnenje sem
raje tiho in si mislim svoje. Mislim pa si tisto kar bi morala reči nazaj, a me
je strah..
Tako ne bo šlo več dolgo naprej, ker me bodo na tak način vsi le izkoriščali.
Sama nevem kaj storiti, zato prosim za nasvet vas.
Lp.
Rada bi izvedela kako se naj postavim zase in kako naj brez občutka krivde, preprosto rečem "ne" ?
S to težavo se spopadam že odkar pomnim. Vedno se moram vsem
prilagajati, delati tako, da so drugi zadovoljni in ne jaz in to mi gre že na
živce. Torej, kako reagirate vi, če vam kakšna stvar ni všeč? Znate reči
"ne" ali ga preprosto požrete in rečete "da", samo zato, da bi bili drugi
zadovoljni?
Dovolj mi je tega prilagajanja in igranja..
Tudi postaviti zase se ne znam. Namesto, da bi povedala svoje mnenje sem
raje tiho in si mislim svoje. Mislim pa si tisto kar bi morala reči nazaj, a me
je strah..
Tako ne bo šlo več dolgo naprej, ker me bodo na tak način vsi le izkoriščali.
Sama nevem kaj storiti, zato prosim za nasvet vas.
Lp.
hey!..točno vem kako ti je..tudi jaz se večkrat znajdem v takšni situaciji,da vedno usem ustrežem, ne naredim tistega kar bi sama želela..na takšen način se samo pustimo izkoriščati in se ne postavimo zase..zakaj bi se morale vedno me prilagajati drugim in ne včasih tudi oni nam? problem v meni je, da se nočem z nobenim kregat, ker potem to ne vodi nikamor, samo je počasi tudi meni tega dovolj, da te nekateri ljudje poznajo samo ko te potrebujejo..temu se pa reče hinavci..pa tudi na živce mi gre to, da se vedno spomnim kaj bi lahko rekla, ko je to že prepozno in ne v tistem trenutku ko bi morala kaj reči:/..
~NIA~ napisal/-a:jest tud ful težko rečem ne.. ampak ponavad da koga zavrnem uporabim kak izgovor (ne morm s tabo na kavo zdej ker delam neki na fax/ker gremo s starši na večerjo..).
recimo še največji problem je pr zapiskih... zdej sm se odločila da zapiskov ne bom več posojala. naj si pišejo sami, če si lahko jaz, lahko tudi drugi! in preprosto bom rekla da ne, ker ne podpiram lenobe in ne bom delala namesto drugih.
se popolnoma strinjam..problem je največkrat v lenobi & zato si tudi ponavadi za izkoriščanje izbirajo enega takega ki vejo da se za vsako stvar pusti in nikoli ne reče ne.
-
- Sramežljivka
No jenna kot vidim smo si podobne v tem, da zelo težko rečemo "ne"
in s tem samo še pustimo drugim, da nas izkoriščajo. A to na žalost ne vodi
nikamor. Pa saj jaz vem, da s takim obnašanjem ne bo nič iz mene in me
bodo lahko še naprej izkoriščali ampak nič ne storim v zvezi s tem
Samo pravim, da bom to spremenila, ko pa sem postavlejna pred situacijo
preprosto "zamrznem" in glumim naprej. Kriza, res..
in s tem samo še pustimo drugim, da nas izkoriščajo. A to na žalost ne vodi
nikamor. Pa saj jaz vem, da s takim obnašanjem ne bo nič iz mene in me
bodo lahko še naprej izkoriščali ampak nič ne storim v zvezi s tem

Samo pravim, da bom to spremenila, ko pa sem postavlejna pred situacijo
preprosto "zamrznem" in glumim naprej. Kriza, res..

sam z mano je čisto isto..kolkokrat sem si že rekla da tega ne bom več ponavljala, da se od sedaj naprej to spremeni, ampak res, ko pride taka situacija naredim vedno isto, ne "ukrepam" nič..
in tega res ne morem več prenašati, da sem vedno jaz tista ki je izkoriščana..da bi vsaj še jaz lahko druge izkoriščala in jim s tem vrnila use, ampak jaz preprosto tega ne morem počet,ker nisem taka..raje se za stvari potrudim,jih naredim sama..pa še če bi koga za kaj vprašala, tega nebi dobila, ker drugim izgovorov ne manjka..

dobre ideje
ja, jaz imam največ problemov ravno z zapiski ali pa kakšnimi nalogami, še posebno če je kaj obsežnejšega, mi ni ravno fajn dajat 10 ljudem za prepisovat..na koncu pa niti tolko fer niso da bi kdo hvala reku,še posebno tisti ki me za to niti ne vprašajo ampak si enostavno podajajo naprej od tistega ki me je za njih "prosil"..konkretno ne pa tudi nebi rada rekla ker je res malo nesramno, samo če druge ni, pa rajši to kot da se usem pustim..če so drugi lahko takšni, zakaj nebi smela biti tudi jaz.

-
- Sramežljivka
Ne razumem zakaj taka škrtost z zapiski? Se obrabijo? Ali boš zaradi tega ti manj znala na izpitu?
Meni nikol ni bil problem posodit kaki sošolki/sošolcu. Nikol ne vem, kdaj bom jaz rabila kakšno uslugo od njih (mogoče v obliki zapiskov, ali kakšno drugo).
Čist otročja fora
Na srečo večino časa povem svoje mnenje, še posebaj pred ljudmi, ki jih dobro poznam (še posebno pred sorodniki, ki vedno morajo kaj komentirati ne bo tiho). Pa tudi brez problema in slabe vesti rečem ne (ampak ne takim banalnostim kot so zapiski).
Meni nikol ni bil problem posodit kaki sošolki/sošolcu. Nikol ne vem, kdaj bom jaz rabila kakšno uslugo od njih (mogoče v obliki zapiskov, ali kakšno drugo).
Čist otročja fora

Na srečo večino časa povem svoje mnenje, še posebaj pred ljudmi, ki jih dobro poznam (še posebno pred sorodniki, ki vedno morajo kaj komentirati ne bo tiho). Pa tudi brez problema in slabe vesti rečem ne (ampak ne takim banalnostim kot so zapiski).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Sej delaš zapiske zase, ne za druge. Zakaj kaznovati enega čist X?
Kaj pa ko boš npr. zbolela? Kaj če ti nihče ne bo posodil zapiske, ker bla prej taka bitch glede njih?
Še vedno se bosta morali isto ti, in oseba ki ji posodiš naučiti te zapiske. Samo imeti zapiske, še nič ne pomeni.
EDIT: Pa ni tak problem jit ob 8ih zjutrej na faks, čeprav bil na žuru prejšnji večer. Velika doza kofeina pa gre vse
tud zapiski ratajo čisto solidni.
Kaj pa ko boš npr. zbolela? Kaj če ti nihče ne bo posodil zapiske, ker bla prej taka bitch glede njih?
Še vedno se bosta morali isto ti, in oseba ki ji posodiš naučiti te zapiske. Samo imeti zapiske, še nič ne pomeni.
EDIT: Pa ni tak problem jit ob 8ih zjutrej na faks, čeprav bil na žuru prejšnji večer. Velika doza kofeina pa gre vse

Zadnjič spremenil *mala*, dne 27. Okt. 2009 21:04, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
NIA: ja pa pojdi se ti na zur in ne na predavanja, pa si bos pac skopirala zapiske?!
jaz tudi ne vidim te panike z zapiski, kot da smo si neka konkurenca in bo zdej on boljse pisal ker ma tvoje zapiske..joj no. saj si je sam na slabsem da ne hodi na predavanja in dela sproti.
jaz si sposojam od drugih, ce pa imam kaj, pa tut brez problema dam. dobro, razen ce se gre za neke vaje ki zahtevajo ful truda, in obstaja sum da bi tisti ki me prosi zanje to dobesedno kopiral. tega potem ne dam - samo zaradi avtorskih pravic in kopiranja ideje, tega pa res ne maram. za pokazat ze, za kopirat pa ne...
je pa enkrat en sosolc cel kolokvij od mene prepisal - ni mel pojma, pa je dobil visjo oceno kot jaz
potem pa mi je pri enem drugem predmetu ogromno pomagal (naredil eno vajo ki je bla zlo pomembna) in sem jaz tam dobila visjo oceno kot on. mi si vzajemno pomagamo
ce ne bos nobenmu posodla zapiskov, koga bos prosila za pomoc ko bos rabla?

jaz tudi ne vidim te panike z zapiski, kot da smo si neka konkurenca in bo zdej on boljse pisal ker ma tvoje zapiske..joj no. saj si je sam na slabsem da ne hodi na predavanja in dela sproti.
jaz si sposojam od drugih, ce pa imam kaj, pa tut brez problema dam. dobro, razen ce se gre za neke vaje ki zahtevajo ful truda, in obstaja sum da bi tisti ki me prosi zanje to dobesedno kopiral. tega potem ne dam - samo zaradi avtorskih pravic in kopiranja ideje, tega pa res ne maram. za pokazat ze, za kopirat pa ne...
je pa enkrat en sosolc cel kolokvij od mene prepisal - ni mel pojma, pa je dobil visjo oceno kot jaz

ce ne bos nobenmu posodla zapiskov, koga bos prosila za pomoc ko bos rabla?

A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
~NIA~ napisal/-a:^^ ni to, ampak zakaj bi se jaz trudila, ne-šla na žur zato da bom zjutraj lahko ustala ob 7ih, šla na predavanje, sledila, se trudila, medtem ko bojo moji sošolci prežurali celo noč, spali ko bom jaz na predavanjih in potem bom še podpirala to lenobo.
zamalo se mi zdi pač. sej drgač posodim, ampak res ne bom več.
recimo sledim celo uro, medtem pa sošolka zravn mene čečka po zvesku, piše smsje in na koncu tko, sej bo itak nia posodila zapiske. ja, my ass!

-
- Komunikatorka