Zanima me kakšnjo je vaše mnenje o tem, ali bi šli delat v vojsko ali ne in zakaj?
Hvala za vaše odgovore...

marypa napisal/-a:mnenje o vojski- enkrat sem nekomu rekla, da je to zame legalno sproščanje nasilja in še vedno mislim tako![]()
Tisti, ko jih poznam, so vsi nasilni, živčni, takoj za pretep ...
Torej normalni ljudje ne grejo v vojsko. Ali moraš tko "posebno" razmišljat ali pač rabiš nekaj, kjer lahko spustiš zavore, najverjetneje zaradi slabih razmer v družini.. ker poznam primere.Slišimo tudi za primere posilstev s strani ameriške vojske. Tko da... žalostne zgodbe so zadaj ali pa bolane ideje.
Pač nikoli ne bom podpirala poklicnega učenja za ubijanje ljudi.. Je pa res, da se ljudje verjetno tako počutijo bolj varne, ker tisti, ki se za to niso odločili nimajo nič s tem.
marypa napisal/-a:mnenje o vojski- enkrat sem nekomu rekla, da je to zame legalno sproščanje nasilja in še vedno mislim tako![]()
Tisti, ko jih poznam, so vsi nasilni, živčni, takoj za pretep ...
Torej normalni ljudje ne grejo v vojsko. Ali moraš tko "posebno" razmišljat ali pač rabiš nekaj, kjer lahko spustiš zavore, najverjetneje zaradi slabih razmer v družini.. ker poznam primere.Slišimo tudi za primere posilstev s strani ameriške vojske. Tko da... žalostne zgodbe so zadaj ali pa bolane ideje.
Pač nikoli ne bom podpirala poklicnega učenja za ubijanje ljudi.. Je pa res, da se ljudje verjetno tako počutijo bolj varne, ker tisti, ki se za to niso odločili nimajo nič s tem.
marypa napisal/-a:mnenje o vojski- enkrat sem nekomu rekla, da je to zame legalno sproščanje nasilja
Torej ubistvu priznavas, da je vojaska moc izjemnega pomena za narod.kepka napisal/-a:UG84: ce "bi se pa kdaj kaj na Balkanu blizu nas kaj zgodilo" nam nasa vojska ne bi kaj dosti koristila. Roko na srce, tistih 25 letal (med drugim je mislim da je od tega cca 15 Zlinov za solanje (http://en.wikipedia.org/wiki/Zl%C3%ADn_Z_42), 15 helikopterjev in 2 colnicka ...
Mahagonij napisal/-a:Torej ubistvu priznavas, da je vojaska moc izjemnega pomena za narod.kepka napisal/-a:UG84: ce "bi se pa kdaj kaj na Balkanu blizu nas kaj zgodilo" nam nasa vojska ne bi kaj dosti koristila. Roko na srce, tistih 25 letal (med drugim je mislim da je od tega cca 15 Zlinov za solanje (http://en.wikipedia.org/wiki/Zl%C3%ADn_Z_42), 15 helikopterjev in 2 colnicka ...
Tamarra* napisal/-a:Mene pa nekaj drugega zanima v smeri o vojski in sicer: zadnjič smo se nekaj pogovarjali okrog tega in je kolega rekel, da lahko greš v vojsko na mislim da 6-tedensko (ali pa 4, nisem ziher) usposabljanje, potem pa se 'zaposliš' pri njih, v bistvu si v pripravljenosti, če slučajno pride do vojne, ampak v tem času ne delaš praktično nič, dobiš pa menda 100eur na mesec. Ali to drži? Meni se to zdi zelo čudno no, da za nič dela dobiš plačano, glede na to da pri nam ni neka blazno velika možnost, da pride do vojne, pa še glede na to, da on ne bi bil vojak, ampak bi delal nekaj pri računalnikih - kaj točno, ne vem.
UG84 napisal/-a:Vsak je lahko pameten ko je mir. Če bi se pa kdaj kaj na Balkanu blizu nas kaj zgodilo me pa zanima, če bi bila potem bolj naklonjena tem ''nenormalnim ljudem''.
Mahagonij napisal/-a:marypa napisal/-a:mnenje o vojski- enkrat sem nekomu rekla, da je to zame legalno sproščanje nasilja
1. Kaj hudica sploh pomeni fraza "sproscanje nasilja"? Ta fraza nima nobenega pomena.
2. Dvomim da lahko vojaki kaj dost zapolnijo delavnik z nasiljem v casu miru. Tko da je argument, da folk hodi v vojsko, da bo nasilen rahlo neumen, saj tega tam ni na dnevnem redu.
marypa napisal/-a:@/\/\4t3j js pač ne poznam ok vojakov… in saj pravim moraš imet neko svojo filozofijo ali pa bit enostavno nagnjen k nasilju.