http://www.youtube.com/watch?v=_SNE2MYAotU
men je tak simpatičn da bi ga kr mela... in kak se zdi vam?
kinna napisal/-a:Počasen Loris se počasi premika primat, ki jih lahko najdemo v nekaterih delih jugovzhodne Azije, Bangladešu, Indiji in južni Kitajski. Te nočne in Drvni žival lahko proizvaja toksine v svojih komolca žleze, da premešamo s slino, da njihovo uporabo kot zaščito. Njegova dieta je sestavljena predvsem iz insekti, mekušaca, ptičjih jajc, majhni vretenčarji, sadje in listi. A zavarovanih vrst, so ogrožene zaradi uničevanja habitatov in tudi lova s pastmi. V nekaterih mestih so lovili in ubili za tradicionalne medicine, saj so menili, da zdravljenje očesne bolezni. Slow lorises so zajeta tudi za nezakonito trgovino s hišnimi in uporabo kot laboratorijske živali. V divjini, imajo življenjsko dobo približno 14 let. Lahko živijo veliko dlje v ujetništvu, vendar je večina imetnikov pomanjkanje strokovnega znanja in izkušenj, da preživi zelo dolgo.
fashiongirl napisal/-a:moj bog ...kaj bi jih rada vidla da izumrejo ...tam v aziji ker sekajo njihova življenska okolja??? haa!!????....al bi rajši bli pri tebi doma pa da jih maš na varnem...ker jih namreč uporabljalo za neke zdravila pa še ubijajo jih!!! dddddddddd!!!!!! sorry če sem ti kaj rekla takega sam si budalo če nisi mojega sporočila prejšnega razumela....naslednič boš še rekla da nesmemo met psov pa mačk pa glodalcev itd. doma al kaj!!???