Avokado
Guacamole omaka je v redu
(primer recepta: http://www.mojirecepti.com/recept/guacamole.html )..
Moja mati je pa včasih pogosto pripravljala polnjen avokado (ne vem točno, kaj je dala noter... mislim da nasekljano avokadovo sredico, koščke šunke in sira, zmešano z majonezo in zelišči... jaz tega ne jem
).

Moja mati je pa včasih pogosto pripravljala polnjen avokado (ne vem točno, kaj je dala noter... mislim da nasekljano avokadovo sredico, koščke šunke in sira, zmešano z majonezo in zelišči... jaz tega ne jem

-
- Komunikatorka
- Prispevkov: 121
- Pridružen: 25. Mar. 2007 8:31
Meni je avokado najboljši samo stečkan z vilico in namazan na kruhek(najrajši na popečenega). Nič mu ne dodajam-ne soli, popra, začimb, limone(meni sploh ne potemni, tudi ko imam polovičko shranjeno čez noč v hladilniku). Nič, ker mu vse zakrije njegov božanski okus. Seveda je najboljši bio, vsi ostali so tako tako. Zelo dober je tudi narezan na rezine in dodan sendviču. Pri kuhi ga pa ne uporabljam, ker se mi zdi škoda. Svež ima v sebi preveč dragocenih hranilnih vrednosti.
Zrel je ko se rahlo udre pod pritiskom prsta, poleg tega je treba paziti na temne lise, ki kažejo na to, da je sadež zanič. Dobro ga je tudi pred nakupom malce povonjati. Če zasmrdi po gnilem, ga ne kupi.
Zrel je ko se rahlo udre pod pritiskom prsta, poleg tega je treba paziti na temne lise, ki kažejo na to, da je sadež zanič. Dobro ga je tudi pred nakupom malce povonjati. Če zasmrdi po gnilem, ga ne kupi.