Dejte se mal razpište, sigurno se najde kdo s takimi in drugačnimi izkušnjami, in dobro je vedet na kaj je treba bit pozoren pri iskanju stanovanja.

Legally_blond napisal/-a: So vas že "opeharili" oz. kakorkol ogoljufali?
Legally_blond napisal/-a: Izmed drugim, da kdaj ni delala net povezava (a je to sploh možno?) in to takrat, ko jo je najbolj rabla za fax,
Legally_blond napisal/-a: V študentu bi bla, sam ne morš, če delaš preko ŠS (al pa da si delal), a je tko?![]()
UG84 napisal/-a:Če bi jaz oddajala svoje stanovanje, bi bila tud zelo zatežena verjetno s strani najemnika. Zakaj? Ker ga želim potem nazaj dobit v prav tako dobrem stanju kot sem ga oddala. Če bi ga oddajala, seveda. Gotovo ne bi pustila zabav notri, hoje v čevljih, zahtevala bi redno čisščenje, opozarjanje na napake, ipd.
[vanessa] napisal/-a:ok, to je pa malo too muchsej če pride do kakršne koli škode se itak plača, nvem pa zakaj naj bi blo skozi vse čisto, če pa itak ti ne živiš v tem stanovanju.. če drugi živijo v svinjaku & ko se izselijo spucajo do kocna stanovanje nvem kaj je s tem narobe
sm pa že slišala bolane glede lastnikou, tko da morem rečt da mamo srečo.. edino kar nam je prepovedala so ble živali (oz. v primeru da bi jih meli bi mogle plačat več), pretirano žuranje in kajenje v stanovanju..
hodi sam 1x na mesec h nam pobrat denar in to je to.. seveda je ne spuščamo v določene sobe stanovanja kr mamo vse stene polepljene (to naj ne bi smele met, sam glede na to da smo plačale tudi barvanje sten, kr ma ženska naavdo da vsako leto prenovi stanovanje, nvem zakaj nbi smele) in smo v eni sobi premaknli vsa pohištva..
ponavadi pride sredi tedna ko nimamo spravljeno (vsak konc tedna prend gremo domou sčistimo stanovanje) kr se nam ne da vsega sproti pucat in je niti najmanj ne gane.. sicer pa, če bi vedla, da smo precej glasne, da nonstop kdo prespi pr nas , da včasih cimre kadijo notr itd, ji najbrž ne bi blo prou, sam dokler ne ve ni panike![]()
UG84 napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:ok, to je pa malo too muchsej če pride do kakršne koli škode se itak plača, nvem pa zakaj naj bi blo skozi vse čisto, če pa itak ti ne živiš v tem stanovanju.. če drugi živijo v svinjaku & ko se izselijo spucajo do kocna stanovanje nvem kaj je s tem narobe
sm pa že slišala bolane glede lastnikou, tko da morem rečt da mamo srečo.. edino kar nam je prepovedala so ble živali (oz. v primeru da bi jih meli bi mogle plačat več), pretirano žuranje in kajenje v stanovanju..
hodi sam 1x na mesec h nam pobrat denar in to je to.. seveda je ne spuščamo v določene sobe stanovanja kr mamo vse stene polepljene (to naj ne bi smele met, sam glede na to da smo plačale tudi barvanje sten, kr ma ženska naavdo da vsako leto prenovi stanovanje, nvem zakaj nbi smele) in smo v eni sobi premaknli vsa pohištva..
ponavadi pride sredi tedna ko nimamo spravljeno (vsak konc tedna prend gremo domou sčistimo stanovanje) kr se nam ne da vsega sproti pucat in je niti najmanj ne gane.. sicer pa, če bi vedla, da smo precej glasne, da nonstop kdo prespi pr nas , da včasih cimre kadijo notr itd, ji najbrž ne bi blo prou, sam dokler ne ve ni panike![]()
Zakaj naj bi bilo vse čisto? Ker bi bilo to moje stanovanje. To je hipotetično, ker ko gledam po stanovanjih bi bila oddaja stanovanja študentom res zadnja alternativa. Seveda bi me motilo, če bi se kadilo (veš kako se to zažre v tkanino?), itak bi vse zavohala, še vedno sem, ker ne kadim. Da je kot v svinjaku itak da bi me motilo, saj se s tem vpliva tudi na kakovost stvari - če bi imela jaz kuhinjo zapacano in bi jo enkrat na teden mogoč spucala od vse maščobe pa tko, verjem da ne bi izgledala pol tok dobr kot zdaj. In ravno ta odnos, kar si napisala na koncu je tisto kar me najbolj zmoti - saj ne bo vedela...
Ne vem, sem pač drugače vzgojena. Meni ne bi bilo vseeno, še zdaleč ne. Ker v bistvu ti daš tistih 150 EUR+stroški (al kok že?) in pol se ti v bistvu j**e za stanovanje. To je pol tist odnos - "zakaj bi pa jaz mogla to delat? Sj ni moje, sj to je pa že blo." Ja, madonca, sj šipe se tud hitro umažejo, boste njo poklicale, da vam jih spuca?
Ampak spet poudarjam - odvisno od študenta in od lastnika (nekaterim je za to prav malo mar).
*QueenBitch* napisal/-a:In ja, valda, če ni tvoje skrbiš manj za tisto stvar - to je dejstvo. Ampak vsaj malo bi pa vseeno moral, jaz sm takrat mami vprašalače bo zahtevala kako varščino oz. jim kaj odbila od tega, ker sva midve potem še 3 dni pucale tist stanovanje pa je rekla da ne, da se ne misl ukvarjat s tem ampak da bo res rajš dala pare notr kt pa študente.
Legally_blond napisal/-a:. Izmed drugim, da kdaj ni delala net povezava (a je to sploh možno?) :