V_Rose_V napisal/-a:Ne vem če ta tema že obstaja, ampak jaz jo bom napisala kar tukaj. Nekaj me daje...

S fantom živima skupaj zdaj uradno...dober mesec. Včeraj in danes sem še pospravljala zadnje police, omarca in tako naprej, in videla en kup neplačanih položnic. pa vem, da jih je nekaj hodil plačevat, pa polno je odrezkov, pa še zmeraj jih je nek kup od zavarovanja, pa elektra od lani, pa kr neke zadeve...
Ko sem prišla k njemu, mi je rekel, da bo položnice plačeval on, jaz pa naj poskrbim za hrano, pa te osnovne zadevščine, ker sem navsezadnje še vedno štuentka in nimam nekega velikega dohodka.
Zanima me, kako imate ve urejeno s partnerji glede plačevanja položnic, kupovanja hrane in osnovnih potrebščin?
No danes grem vseen plačat net pa kabelsko

Midva itak imava pooblastilo na računih - on pri meni, jaz pri njemu tak da plačujeva oba preko neta s tistega računa, kjer je trenutno pač več denarja. Od kar je banka-net, ne hodiva več plačevat teh stvari na banko, na pošto ipd.
Ponavadi plačujem jaz, ker se njemu s tem ne da preveč ubadat, plačam pa vedno isti dan, ko prejmem položnico. Vse položnice potem hranim tekoče leto (dohodninske zadeve so izjema, seveda).
Sproti vodim tudi evidenco stanja na računu, ker bankomat nima vedno realnega stanja, sploh če plačuješ s karticami. Vse položnice gredo vsaka zase (TV posebej, telefon posebej, stanovanj eposebej ipd.) v mapco, potem pa vse skupaj dam v fascikel.
Hrano greva kupovat dvakrat mesečno, pokvarljive stvari (npr. solata) kupim sproti.
Bistveno je, da imata OBA nad vsem pregled, ne pa da en skrbi za finance en pa samo za hrano, pa potem en ne ve kje in kako sta z denarjem, en pa ne ve, kaj je v hladilniku (če posplošim). pa tudi pri nama je tako, da sem jaz še študentka, on pa zaposlen, mimogrede.