moski iz interneta

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

moski iz interneta

Neprebrana objava Napisal/-a funny baby »

Torej ze vec kot 4 leta se preko klepetalnice dopisujem s precej starejsim moskim. Na zacetku sem rekla, da se nikoli ne bom pogovarjala s starejsimi na privat pogovorih. Zacel je on s klikanjem, dvakrat sem ga zavrnila. Nato sva se pogovarjala na javnem klepetu in tip se mi ni zdel napacen, zato sem se naslednjic, ko me je kliknil z njim pogovarjala tudi na privat klepetu. Skratka, tako sva se pogovarjala vec kot pol leta, nakar sem ga vprasala, ce bi sel na kavo. Rekel je ne. Ok, vse lepo in prav, ker se sicer tud jst nerada dobivam tako z ljudmi iz interneta. Pogovarjala sva se naprej skoraj vsak dan se kake pol leta. Enkrat sem mu poslala svojo sliko in en mail na koncu katerega je bil podpis osebe, ki je mail poslala meni (saj veste maili - power pointi, ki si jih poslijamo), podpis sem pozabila zbrisat. Nekega dne sem pa prisla na klepetalnico v dopoldanskih urah, cesar ponavadi nisem pocela. Bil je gor on in me vprasal zakaj sem tako zgodaj prisla. Rekla sem, da moram nekam iti, povedala sem mu kam in kdaj priblizno se vrnem. Vedel je le on kam grem. Torej, ko sem se vracala je bil na parkiriscu nek moski in me nagovoril, ce grem na kavo. Ni se niti predstvil, niti nic. Seveda sem rekla ne in odsla. Za mano je zaklical, ce sem jst ta in ta (ime iz maila), rekla sem ne in sla naprej. Torej, glede na to, da je vse to kam grem itd. vedel le on sem 99% prepricana, da je bil to on. Zdaj me je zmedlo to, da ni hotel na kavo, ko sem ga to vprasala, lahko pa me je zasledoval. Zdaj me je strah, da me ni zasledoval ze veckrat ali pa to se vedno pocne.
Kaksen nasvet prosim, ali pa izkusnje, ce jih kdo ima.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Js sem 100% da je to on, če je za tabo zaklicau ime. :? Hm.. Ja kako pa ve kam greš? Mu še vedno poveš?
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Nasvet?! Dokler človeka ne (s)poznaš, pa nej se ti zdi še tko zlo pošten in iskren, mu nikol ne izdajaj (pre)osebnih podatkou in tega, kdaj se boš kje nahajala ... Kr u nasprotnem primeru se ti lahko zgodi to -

Zdej sicer je, kar je, lahko samo upaš, da te ne nacila nikjer in nikol več, dejstvo je pa, da se najbrž še lep čas ne boš mogla znebit neprijetnga občutka, da te nekdo nekje čekira ... za kerga pa si si, žou, kriva predusm sama. Nej ti bo šola za prihodnje medmrežno komuniciranje.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lovefrance »

funny baby ne bom ti govorila, da si itak sama kriva bla bla bla... Ti temu tipu naslednjič ko boš klepetala z njim povej, da tebi ni blo všeč, da je pršel na tist kraj in da nočeš, da se to še kdaj zgodi. Če te ne bo upošteval, se bojim, da boš mogla bolj resno ukrepat...ampak to so skrajne situacije.
Lepo in razumno mu povej pa upajmo, da bo dojel.
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Jah malo čudno je vse skupaj izpadlo, čeprav verjetno ni imel tega namena. Verjetno te je hotel presenetiti, da se srečata in gresta na kavo, katero je enkrat pač že odklonil.
Če bi bil psihič bi se ti skrival in te zasledoval in ne bi do tebe prišel. Torej nekih zlih namenov zagotovo ni imel.

Ti si seveda sedaj misliš da je neki psihič in ne vem kaj...pa ga poznaš že 4 leta ali koliko. Če ti taka malenkost spremeni mnenje o njem potem pač brez veze sploh, da komunicirata.
Verjetno bi bolje izpadlo, da bi se tam pojavil in se ti predstavil takoj in te vprašal ali si to ti. Potem bi ti pač podal kakšno rožico v roko ali pa plišastega medvedka in rekel, da mu je bilo dolgčas in si je mislil, da zakaj se pa ne bi na kavici dobila. Pa bi ti verjetno rekla ja no pa greva na kavico in bi bilo nekako kul nazadnje. Tako je pa v tvojih očeh zdaj pač neki psihič, ki te zasleduje in ti ne da miru in tega itak ne boš spremenila.

Meni je samo včasih malo hecno kako hitro dekleta moškega označijo za nekega psihiča ali ne vem kaj...ni ravno pametno reagiral in je čudno vse skupaj izpadlo tega ne gre zanikati. Se mi zdi pa vseeno malo preveč kruto ga zdaj označiti za nekega motenca.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ryu10kyu napisal/-a:Jah malo čudno je vse skupaj izpadlo, čeprav verjetno ni imel tega namena. Verjetno te je hotel presenetiti, da se srečata in gresta na kavo, katero je enkrat pač že odklonil.
Če bi bil psihič bi se ti skrival in te zasledoval in ne bi do tebe prišel. Torej nekih zlih namenov zagotovo ni imel.

Meni je samo včasih malo hecno kako hitro dekleta moškega označijo za nekega psihiča ali ne vem kaj...ni ravno pametno reagiral in je čudno vse skupaj izpadlo tega ne gre zanikati. Se mi zdi pa vseeno malo preveč kruto ga zdaj označiti za nekega motenca.

Lej, men osebno se ne bi zdel prou nč fino presenečenje, da bi sred ulce, medtem ko letim po opraukih, nekdo, k ga prvič vidm, za mano upiu "moje" ime ... nikoli in nikdar.
To, da se "poznata" že štiri leta, zame žou ne bi bla baš neka olajševalna okoliščina, kr še vedno ne bi vedla (u primeru, da je use, kar veš o njem, zgrajeno zgolj na podlagi njegovih "pripovedk"), kdo dejansko (in ne zgolj virtualno) je ta oseba.

Pa mislm, da ga nobena ni označla za psihiča, ampak jst zase lahko rečem, da bi me tak (prvi) pristop prestrašu in možnosti, da bi se zgodbica začela odvijat u kšno prijetnejšo smer, bi se najverjetneje precej zmanjšale.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Aloha napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:Jah malo čudno je vse skupaj izpadlo, čeprav verjetno ni imel tega namena. Verjetno te je hotel presenetiti, da se srečata in gresta na kavo, katero je enkrat pač že odklonil.

Lej, men osebno se ne bi zdel prou nč fino presenečenje, da bi sred ulce, medtem ko letim po opraukih, nekdo, k ga prvič vidm, za mano upiu "moje" ime ... nikoli in nikdar.
To, da se "poznata" že štiri leta, zame žou ne bi bla baš neka olajševalna okoliščina, kr še vedno ne bi vedla (u primeru, da je use, kar veš o njem, zgrajeno zgolj na podlagi njegovih "pripovedk"), kdo dejansko (in ne zgolj virtualno) je ta oseba.

Pa mislm, da ga nobena ni označla za psihiča, ampak jst zase lahko rečem, da bi me tak (prvi) pristop prestrašu in možnosti, da bi se zgodbica začela odvijat u kšno prijetnejšo smer, bi se najverjetneje precej zmanjšale.

Ja saj to se strinjam s teboj, da je možakar pač zelo netaktno odreagiral in je res čudno izpadlo. Saj če bi jaz kakšno žensko spoznal in bi mi kaj takega naredila bi si tudi mislil kaj pa zdaj to? Bi definitivno bil šokiran in bi si mislil kaj pa je s to žensko narobe. Ampak potem ko bi ta šok minil bi si verjetno mislil ok. saj ni nič slabega hotela me je hotela presenetiti ampak ji ni uspelo...pa bi se pač pogovoril z njo, da naj mi tega ne dela več, ker ni prijetno in tega ne maram.
Samo če pa zdele pomislim bi bilo pa tudi odvisno kakšna bi bila tale ženska ki bi me pričakala. Če bi bila taka nič hudega sluteča ženska vsaj malo podobna tebi recimo pol bi jo verjetno bolj odprto sprejel ta trenutek.
Tako da zna biti srčika problema tudi v tem, da ji ta dečko ni prijetno presenetil tudi na drugačen način. Ker če neki simpatičen dečko pristopi k ženski in jo povabi na kavico ali pijačko in če ji bo všeč bo rekla ja. Tako da tukaj bi se tudi dalo razgrabljati.

Je pa dejstvo očitno, da ji ni potegnil v živo in da je v bistvu zadeva že zaključena. :)
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Se strinjam, da je pr usem skp vizuala nezanemarljiu faktor, ampak še usen ne gre spregledat tega, da je odklonu povabila na pijačo, izkoristu pa njeno naiunost, ko mu je u pogovoru najbrž mim grede omenla, kam gre ...
Na-a, zasrau bi se mi tut konkretno ušečen dečko (je pa res, da bi meu kšno možnost več za poprauni izpit :D ), kr to se tko pač ne dela.

Pa tut ... štir leta pogovorou, ne da bi dejansko drug za drucga vedla kdo sta?! Men se to zdi čist neizvedljivo, moje internetne čvekarije so se u realnost prenesle najkasnej po mescu dni.
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Kakšen se ti je pa vizualno zdel?
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne, ne povem mu vec kam grem. In vem, da sem sama kriva, da sem mu sploh povedala takrat kam sem sla.

ryu10kyu ne, ne mislim, da je psihic. Samo en normalen odnos bi pa lahko imel. Tud, ce me je pocakal tam in hotel presenetit bi se lahko vsaj predstavil.
Predvsem sem jst izpadla ena strahopetka al kako naj temu recem. Prijateljica mi je rekla, da sem paranojicna, ker mislim, da je to on.

lovefrance dobesedno bojim se mu to povedat, da sploh vem, da me je zasledoval. Namrec ze samo, ce se na klepetalnici kaj podobnega zgodi, menjanje nickov itd. rece, da to ni res. Pa je bilo receno tudi od drugih osebkov, da menja nicke. In, ce mu reces kaj takega dobesedno znori v smislu: "Kako si upas, ce bi bil to jaz bi povedal, ne maram, da mi govoris, ce sem ti rekel, da ni res".

Vizualno se mi ni zdel nic kaj posebnega. Ampak, ce bi se lepo predstavil bi pa ze sla na tisto kavo pa tud prijatelja bi lahko bila, vizuala nima pri tem nic.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka

Aloha napisal/-a:Se strinjam, da je pr usem skp vizuala nezanemarljiu faktor, ampak še usen ne gre spregledat tega, da je odklonu povabila na pijačo, izkoristu pa njeno naiunost, ko mu je u pogovoru najbrž mim grede omenla, kam gre ...
Na-a, zasrau bi se mi tut konkretno ušečen dečko (je pa res, da bi meu kšno možnost več za poprauni izpit :D ), kr to se tko pač ne dela.

Pa tut ... štir leta pogovorou, ne da bi dejansko drug za drucga vedla kdo sta?! Men se to zdi čist neizvedljivo, moje internetne čvekarije so se u realnost prenesle najkasnej po mescu dni.

Tocno tako!
Predvsem pa to, mimogrede sem mu omenila kam grem, sploh nisem razmisljala, da me bo pa zdaj sel zasledovat.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Men je en tip enkrat po internetnem dopisovanju pol domov sladoled prnesu, skupi z enim pisemcem, ker je vedu moj naslov. (jst tut njegovga). Mene ni blo doma, kar je vedu, sprejela je pa moja mami. No ubistvu je zdej to en bivši, ampak takrt mi je blo noro :cool:
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Meni je to dost nenavadno, in ne vem če bi mi blo kej preveč všeč... Če bi se najavu da se dobita že, sam tako bi se pa počutila "zasledovana" in "oropana svoje zasebnosti"...

Vsakemu svoje, jaz bi mu na tvojem mestu povedala da mi to ni blo preveč všeč... Sicer pa ne vem kako zgledajo taka srečanja in dopisovanaj ker tega ne prakticiram.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

ja vprašaj ga za fotko ne, da vidiš če je bil to on... čeprav če si 100% pol :D ti on v bistvu laže ..
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Nekje na Štajerskem

Re: moski iz interneta

Neprebrana objava Napisal/-a Moa »

funny baby napisal/-a: Torej, ko sem se vracala je bil na parkiriscu nek moski in me nagovoril, ce grem na kavo. Ni se niti predstvil, niti nic. Seveda sem rekla ne in odsla. Za mano je zaklical, ce sem jst ta in ta (ime iz maila), rekla sem ne in sla naprej. Torej, glede na to, da je vse to kam grem itd. vedel le on sem 99% prepricana, da je bil to on.

Glede na to, da ni bil 100% če si to ti, te je najprej seveda vprašal. A ker si odgovorila, da ne, potem nevem, zakaj bi se kdo kar tako neznanemu človeku predstavljal. Če bi rekla da si, bi se ti verjetno predstavil in bi bilo vse lepo in prav.

Par dejstev pa je, ki me motijo pri vsem tem. Menjave nicke (zakaj?), videl je tvojo sliko, pa te ni prepoznal (senilen), čudno tudi, da ni hotel na kavo.
Nastavi mu zanko in ga ti opazuj. Boš vsaj 100%, da je to bil on.

LP
Odgovori