dilema

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

dilema

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

o tem se ne morem pogovarjat z nobenim na tem svetu, zato bom to kr tu napisala...
danes sem prespala pr svojemu lubiju..skupaj sma pol leta...zjutraj mi je blo malo sitno, pa sem gledla album s slikami...pa našla poleg na polici vrečkico s slikami njegove bivše...pa noter še 2 cd-ja slik...ja seveda me je zamikalo in sem enega pogledlana njem je blo full njunih slik...in sem se počutla :( ... čeprav, ko pogledam deklco...ki je 2 leti starejša od mene, zgleda pa kot da je najmanj 10 let starejša...ok se ne sekiram :P ampak ni mi blo vseeno, ko sem vidla, da je mel še full njenih slik...in ja...med drugim tud mapico, kjer sta slikana...gola! ...skoraj me je kap...ful se čudno počutim..njemu pa nekak ne morem rečt, da sem brskala po njegovih stvareh... :evil:
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Jst lih zadnje čase razmišlam, če bi mela jst nouga tipa, pa bi le-ta vidu mapo na mojem računalniku, v kateri so slike mojga bivšega, kaj bi reku na to ... zbrisala jih ne bom, če jih pa bom, jih bom pa zapekla sigurno na kak cd. Kaj bi jst nardila, če bi pr tipu vidla slike bivše? Ne vem, pomoje bi paniko zagnala, ampak bi se vrjetn kmal pomirila, ker je pač tud ona del njegovga življenja. Večjo pozornost bi temu namenila takra,t ko bi vidla, da se preveč vrača v preteklost in zato tud več gleda slike.

Ne vem, sej mu lahko slučajno rečeš, da si vidla te slike, pa prašaš, kdo je ona (v primeru, da ti še ni povedu) pa tk ... pač nevsiljivo, po ovinkih al pa direkt vprašaš, če mu ona še kej pomen in da te je mal zaskrbel, k si naletela na te slike.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Jaz imam doma vse od bivših- darila in slike. So bili del mojega življenja in ne mislim nič stran metat. Še posebno ne slik. Da bi brisala slike s kakšnega potovanja samo zato ker sem bila tam z bivšim? Ni šans. Sem pač živela tudi preden sem spoznala sedanjega in tvoj fant tudi zato se nimaš zakaj počutiti čudno. Če si vohunla za njim mu seveda ne moreš nič rečt, mogoče jih lahko "spet najdeš", ko bo s tabo in ga vprašaš, če lahko pogledaš. :wink:
Maped100
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Maped100 »

V_Rose_V fuj in fej si da stikaš po njegovih stvareh.
V_Rose_V eni so pač taki da spomine obdržijo, al se sprijazni al pa teraj.

Enostavno?
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Maped100 napisal/-a:V_Rose_V fuj in fej si da stikaš po njegovih stvareh.

Enostavno?
Ajde, v osnovi se strinjam, da res ni lepo brskat nekomu po zasebnih stvareh, ampak..kaj pa če se v takem primeru najde neki res "incriminating"? Da npr. zveš stvari, katere bi blo fajn, da tud sicer veš, da so se zgodile, oz. še boljš, če se sploh ne bi zgodile...?
Je potem tako "vohunjenje" upravičeno?
(ja, ne govorim o zgornjem primeru, ko je najdla slike; tle verjamem, da ima tud V_Rose_V še kje kakšne spominke bivših, torej .....)
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

mislm halooo, a zdej k ma pa tebe more pa use za nazaj pozabt, spmine vržt u smeti, zažgat, pikado metat gor, stene prepleskat, jogi zamenat, rjuhe na katerih sta sexala stan zabrisat??
pač, tudi pred tabo je imel svoje žiulenje, nevem zakajbi ga zdej mogu kr "stran vržt"?
jst tud še vedno v kotu v zaprašeni škatli hranm slikce in ostale stvari od biuših.Tud plišaste igrače so še vedno v vitrini z ostalimi, nakit še vedno visi tam kjer ostal nakit, majčka je še vedno uporabna za nosit...Mislm, jst vas res ne razumem.valda, pršparaš del svojega žioulenja.tko kot šparaš ostale slike, kot spomin, šparaš tud slike na katerih si z bivšo/bivšim.Men se zdito čist logično, bolj nelogično mi je to, da bi marsikdo stare spomine najraje zbrisal s prtnerjevega obličja in to se mi zdi skrajno neumno, neodraslo in otročje!Zdaj siti z njim ne ona in le to je važno....sicer so pa vmes tri leta, men že to dost pove.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

moj ma na svojem strezniku se vedno celo kolekcijo slik iz triletne zveze :roll: sicer me motijo ampak je to valda normalno in mu ne tezim...ampak kaj je normalno? to, da ma mapico: izlet v _______ - in sta pac oba na slikah iz tega izleta...ni pa normalno da ma mapico z njenim imenom, pa notri posebej zbrane njene slike - take je pa zbrisal :D
Mal je bed ker js sem te cisto vse slike tut vidla...(zivima skup pa je skupen streznik), ampak okej.....vsaj nic ne skriva :D
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a punchka »

*purple* napisal/-a:mislm halooo, a zdej k ma pa tebe more pa use za nazaj pozabt, spmine vržt u smeti, zažgat, pikado metat gor, stene prepleskat, jogi zamenat, rjuhe na katerih sta sexala stan zabrisat??
pač, tudi pred tabo je imel svoje žiulenje, nevem zakajbi ga zdej mogu kr "stran vržt"?
jst tud še vedno v kotu v zaprašeni škatli hranm slikce in ostale stvari od biuših.Tud plišaste igrače so še vedno v vitrini z ostalimi, nakit še vedno visi tam kjer ostal nakit, majčka je še vedno uporabna za nosit...Mislm, jst vas res ne razumem.valda, pršparaš del svojega žioulenja.tko kot šparaš ostale slike, kot spomin, šparaš tud slike na katerih si z bivšo/bivšim.Men se zdito čist logično, bolj nelogično mi je to, da bi marsikdo stare spomine najraje zbrisal s prtnerjevega obličja in to se mi zdi skrajno neumno, neodraslo in otročje!Zdaj siti z njim ne ona in le to je važno....sicer so pa vmes tri leta, men že to dost pove.

se strinjam, da se bolj ne bi mogla!
ene res preveč komplicirate. če hočeš fanta, ki nima nobene slike bivših in sploh nič, kar se tiče bivših bejb, si poišči takega, ki bivše sploh nima .. na primer kakega 15-letnika?

tudi jaz imam cel cd slik mene in bivšega in mi na misel ne pride, da bi ga zavrgla zaradi nekoga novega. tudi to je del moje preteklosti, z njim sem se imela lepo dokler je trajalo in čeprav sem ga prebolela, se še vedno rada spomnim na stare čase. konec koncev sem tudi zaradi tega obdobja takšna kakršna sem.

tko da V_Rose_V, poskusi malo bolj zrelo gledat na to. pa ne mu povedat, da si brskala po njegovih stvareh.
to infinity and beyond!
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Lorelai20 »

red_rose napisal/-a:moj ma na svojem strezniku se vedno celo kolekcijo slik iz triletne zveze :roll: sicer me motijo ampak je to valda normalno in mu ne tezim...ampak kaj je normalno? to, da ma mapico: izlet v _______ - in sta pac oba na slikah iz tega izleta...ni pa normalno da ma mapico z njenim imenom, pa notri posebej zbrane njene slike - take je pa zbrisal :D
Mal je bed ker js sem te cisto vse slike tut vidla...(zivima skup pa je skupen streznik), ampak okej.....vsaj nic ne skriva :D

Midva tudi živiva skupaj in dostkrat uporabljam njegov računalnik, največkrat za vrtet musko kr ma full boljše zvočnike kot js, ampak mu nisem nikol gledala po nobenih mapcah. Poklikam kar mam za poklikat, njegove slike, maili in ostalo je pa popolnoma njegova stvar. Tako blazno dolgčas, da bi pa kr bv gledala kaj ma na računalniku, mi pa nikoli ni. Ampak itak, dokler je tipom prov, da dostopate do vsega tega je vse ok. Moj mi ni nikoli prepovedal, ampak nimam razloga da bi ga čekirala.

Vsak po svoje, ne? :wink:
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Še dobro, da moj nima računalnika, ker bi vse prestikala :P
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Maped100
Debatorica
Debatorica

purple_rain napisal/-a:

Enostavno?
Ajde, v osnovi se strinjam, da res ni lepo brskat nekomu po zasebnih stvareh, ampak..kaj pa če se v takem primeru najde neki res "incriminating"? Da npr. zveš stvari, katere bi blo fajn, da tud sicer veš, da so se zgodile, oz. še boljš, če se sploh ne bi zgodile...?
(ja, ne govorim o zgornjem primeru, ko je najdla slike; tle verjamem, da ima tud V_Rose_V še kje kakšne spominke bivših, torej .....)

Ni tle če in ako in nevem kaj! Partner ima še zmeraj ZASEBNOST in čas ZA SEBE! Kužiš? Očitno, da ne, bi ti bila v tem primeru prec ljubosumna.

Kaj pa boš najdla tazga? Vibrator, posnetek umora, ... dj dj dj.
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SSarchy »

Maped100 napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

Enostavno?

Ni tle če in ako in nevem kaj! Partner ima še zmeraj ZASEBNOST in čas ZA SEBE! Kužiš? Očitno, da ne, bi ti bila v tem primeru prec ljubosumna.

Kaj pa boš najdla tazga? Vibrator, posnetek umora, ... dj dj dj.

Tisti, ki so tko občutljivi pri takih stvareh, sigurno kaj skrivajo.. To je treba čim prej raziskat :P
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Lorelai20
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Lorelai20 »

Sej sm že napisala svojo filozofijo glede skrivanja, zasebnosti in občutljivosti. Pišem dnevnik, mam ga v predalu k ga lahko moj kadarkol odpre in ne da bi vedla bere kaj sm napisala. Ampak to ne pomeni, da mi je ql da ga bere, pač ne bom skrivala ker mislim da sm že mal prestara za razne ključavnice, skrivanje pod jogi in podobno :D
Maped100
Debatorica
Debatorica

Ma ja, sami sebe se bojijo, oz. imajo nizko samozavest...

Ko se je stikalo po mojih stvareh sem jaz totalno popizdu in ne zarad tega, ker bi karkol skrival, ker imam vse na dosegu roke (sam odpreš in vzameš), ampak zaradi principa.
"To je moje in če te kaj zanima vpraš in bo povedal ali pokazal".
IN NE NI NAJINO! :lol:
Uporabniški avatar
*°mermaid°*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *°mermaid°* »

Mah veš kako....to naj ti bo šola, da drugič ne boš brskala. Če ne bi brskala, ne bi vedela in te ne bi skrbelo. Ne vem zakaj si ženske tako kompliciramo življenje za brezveze.

Jaz recimo sem tudi še imela slike bivšega, ko sem začela z zdejšnjim. Pa kaj!!! Saj bivši mi tako ali tako ni nič več pomenil. No sej kasneje sem jih izbrisala, pa ne zato, ker bi mi tako rekel moj fant, ampak preprosto sem začutila, da jih ne rabim več in nič mi ni žal za to. Rada pač puščam preteklost za sabo in nobene potrebe nimam da bi se je prek slik spominjala. V končni fazi niti ni bila tako fajna...

Jst ti svetujem, da mu nič ne omenjaš da si kaj brskala, ker boš s tem samo okrnila njegovo zaupanje v tebe. V končni fazi bi slike lahko skril, če bi kaj skrival pred tabo. No sej tiste gole slike bi res lahko :D .-..mislim koga pa briga kaka je bivša gola.
Če te zadeva full matra, ga samo vprašaj koliko mu bivša še pomeni in če je res vse razčistil z njo. Ampak res mu ne omenjaj slik. Lahko sicer vprašaš, če ima kakšne slike od bivše, pa boš vidla če ti bo sam pokazal....
Odgovori