Uh, tema zame.

Tile današnji starši.... joj... je mel Rugelj prav, ko je rekel, da je samo 10% populacije v bistvu dovolj dobra za se razmnoževat in da bi ostali morali samo "vadit".
Mam kar nekaj random spooky dogodkov:
- sem šibala v Sparu po mačjo hrano, točno sem vedla na kiro polico moram it in ful, ma ful se mi je mudilo... ko ruknem eno zadevo, ki mi ni niti do kolen prišla. Otroka, namreč. Mulca je na super gladkih tleh oddrsalo 3m stran, mamica se je od nekod panično prikazala in mi zapizdila da kaj delam z otrokom, pa sem ji rekla "če rabite, vam jaz kupim povodec za otroka".
- kolegica, sveže pečena mamica. Začne zibat ta malega vsakič, ko zajoka (ima 4 mesce). Dečko je skozi po rokah: ali njenih ali očkovih, dojko mu ponudi vsakič, ko pisne (v bistvu ga ziba in ponuja hkrati). Si ne morem mislit kaj bo čez 1 leto.
- prejšnji teden peljem psičko na sprehod. Psička obožuje (!) otroke in druge pse. Ker je pridna in res res miroljubna ji pustim, da prevoha kar jo zanima, če vidim, da ljudi ni strah. Vseeno jo mam pa skozi na povodcu. Ker pač nikoli ne veš.
No, greva mimo mamice z vozičkom, ki stoji in klepeta s kolegico. Psička se ustavi, ovoha super zadekan voziček tam kjer je froc mel noge, jaz hodim dalje (torej bi jo v roku pol sekunde povlekla za sabo) in se oglasi mamica "joooj, pa ne psa no". Ker ne znam bit tiho, sem ji rekla "Ker lih ti bo obgrizel otroka v tisti sekundi, ki je prišel raven".
- znanka, sinko star leto in pol. V kampu nas je blo 3je pari (vsi starejši od naju) in tale znanka z možem in sinkotom. Gre mlada mamica skuhat kosilo za otročka, stoji pol metra od vseh nas za mizo, očka ima v naročju dečkota in mali joče, da hoče k mami. Histerično joče. WTF? Otrok ima leto in pol in je napopan na mamino nogo? Ma kaj ste resni?
- drugi znanci, na večerji. Sedimo za mizo 4je pari, od tega imata 2 para naraščaj. Ena deklica stara leto dni se plazi po tleh in raziskuje, drugi star leto in pol dečko je v naročju in ga starši silijo s hrano. Nakar mati, ki sili otroka jest, zgrožena pogleda plazečega otroka in zateži materi tega otroka kako je lahko tako slaba mati, da pusti otroka, da se sam od sebe plazi po tleh.
- spet tretji znanci, pri njih doma, na obisku. Deklica ima leto in pol in še ne zna hodit. Ok, ne bomo obsojali. Klepetam v dnevni z očkom, mala je pri njegovih nogah na tleh, se igra. Se prime mize, hoče vstat in se malo pošetnik naokoli. Jo očka dvigne, začne cartat in mi hiti razlagat, da punčka ne mara hodit, da jo radi cartajo in da sej ima še čas, da samostojno hodi naokoli.
(Punčka ima danes 4 leta in je živi hudič. Dejansko se nihče ne druži več s staršema, ker je nemogoče v njihovi družbi)