kloniranje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

se vam zdi kloniranje cloveka opravicljivo?

da
12
22%
ne
42
78%

Skupaj glasov: 54

Uporabniški avatar
DiViNe_grl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljutomer

kloniranje

Neprebrana objava Napisal/-a DiViNe_grl »

cez kak mesec imama turnir v debati naslov je KLONIRANJE JE OPRAVICLJIVO osebno sem samo za kloniranje organov saj bi s tem lahko pozdravili veliko ljudi ker je darovalce vedno manj...sem pa proti kloniranju cloveka grozno se mi zdi da bomo lahko cez nekaj casa vsi popolni in enaki ampak vem tega ne morem prepreciti.. :frown: kaj si pa vi mislite o tem popolnem svetu?

se opravicujem ce je ze bila kaka tema o kloniranju sama nisem zasledila nobene
If one day you feel like crying... call me. Idon`t promise you that I will make you laugh... but I can cry with you.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

haj!!!

kolko si stara, to me najprej zanima...

jaz sem gimnazijka pa smo meli pri debati tezo: IZ EVROPSKE USTAVE BI MORALI ČRTATI ČLEN O PREPOVEDI KLONIRANJA ČLOVEŠKIH BITIJ.

pa ki bo toti turnir, ker državno je bilo 1&2. aprila v izoli...

a lahko prosim malo razložiš??

lp
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
DiViNe_grl
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljutomer

Neprebrana objava Napisal/-a DiViNe_grl »

MissBitch napisal/-a:haj!!!

kolko si stara, to me najprej zanima...

jaz sem gimnazijka pa smo meli pri debati tezo: IZ EVROPSKE USTAVE BI MORALI ČRTATI ČLEN O PREPOVEDI KLONIRANJA ČLOVEŠKIH BITIJ.

pa ki bo toti turnir, ker državno je bilo 1&2. aprila v izoli...

a lahko prosim malo razložiš??

lp

stara sem 15 turnir mamo v crensovcih drugace smo pa se v soboto na razkrizju ja ker si ti gimnazijka ste drzavno ze imeli ampak letos se je debata zacela tudi na osnovnih solah..kje pa si ti v gimnaziji?
If one day you feel like crying... call me. Idon`t promise you that I will make you laugh... but I can cry with you.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

em pošljem ti zs ok??
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
sAdie
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sAdie »

sem proti
kathy
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a kathy »

Sem proti kloniranju nasploh...če narava hoče, da en človk umre, pač naj(ja, tud nase mislim), sej nas je že tko preveč...
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Re: kloniranje

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

DiViNe_grl, prosim najprej pojasni ali gre tu za obe vrsti kloniranja (reproduktivno pa tisto drugo - trenutno se ne spomnim pravilnega izraza, vendar gre za kloniranje npr. zaradi bolezni, da ti potem nadomestijo celice z zdravimi,... nekaj v tem smislu, MissBitch to bolj obvlada), pa potem bomo debatirali. :)
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
olivia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a olivia »

ne morm si predstavljat da bi še ena taka k jz hodila naokoli...
odločno sem proti kloniranju človeka! Za "kloniranje" organov (al kakor koli se temu reče kar hočjo počet) pa sem druzga mnenja ker darovalcev je premalo pa kako življenje lahko rešimo...

lp
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Drugače pa sem za kloniranje organov in pa proti kloniranju človeka. preprosto zato, ker sem še vedno mnenja, da lahko človeka "ustvari" človek samo po naravni poti (torej z oplojevanjem jajčeca), ne pa s kloniranjem osebkov. Poleg tega pa kloniranje celotnih osebkov še ni zelo uspešno, "poskusni zajčki" se mi pa zelo smilijo. Če bi klonirali človeka, jim to v nekaj poskusih zagotovo ne bi uspelo. Kaj pa bi potem s tistim, kar bi nastalo iz tega kloniranja? Osebek bi gotovo imel čustva, občutke,... :?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a marateja »

Sem absolutno proti kloniranju.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenka »

Nisem popolnoma za in niti popolnoma proti. So določene negativne točke kot pozitivne. Delikatna zadeva, pri kateri je ogromno etičnih dilem.

Če bi pa meni ponudili, da naredijo še eno jaz, bi bila takoj za. Sem si vedno želela imet dvojčko. :P Mal za hec, mal za res
Don't worry, be happy!!!
@
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a @ »

Če bi se lahko kloniralo le določene organe in bi s tem rešili marsikatero življenje, potem sem za. Kloniranje človeka kot takega pa se mi zdi nesmiselno, saj je vsak človek unikat, bitje s srcem in dušo, ki se jih ne da nadomestiti....
opium
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: neutral zone
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a opium »

kathy napisal/-a:Sem proti kloniranju nasploh...če narava hoče, da en človk umre, pač naj(ja, tud nase mislim), sej nas je že tko preveč...

se strinjam.
*melby*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *melby* »

Sem proti.
* ~ ne oziraj se za drugimi, bodi originalen ~ *
Uporabniški avatar
manck
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a manck »

kloniranje resno samo v zdravstvene namene (organi tkiva celice), drgač se mi pa to zdi sodobna kuga vseh zdravnikov k bi radi bli slavni
Odgovori