Oprostiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Oprostiti?

Neprebrana objava Napisal/-a princeskaa »

Znašla sem se v dilemi, ker ne vem ali naj fantu oprostim njegovo obnašanje. Že dva dni kar naprej razmišljam o tem, a ne vem kaj bi bilo bolje. Zato se obračam na vas in upam, da mi boste znale dat kakšen koristen nasvet!

S fantom sva skupaj pol leta, pred tem sva bila dolgo časa najboljša prijatelja. Vse lepo in prav, do tega tedna. S prijatelji sva šla na morje. En večer je preveč spil in me začel zmerjat... Govoril mi je zelo grde stvari in me tudi večkrat močno prijel, hkrati pa je v isti sapi govoril tudi da me ima rad. Mene je vse skupaj zelo prizadelo, saj sama takih besed ne bi izrekla niti nekomu, ki ga sovražim, kaj šele nekomu ki ga imam rada. In sem sama pri sebi rekla, da mu tega nikakor ne bom oprostila. Vendar, ko se je zjutraj zbudil ni imel pojma kaj se je dogajalo prejšnji večer. Ko sem mu povedala je začel jokat in se opravičevat in mi govoril kako zelo mu je žal in naj ostanem z njim.
Ker sem bila jezna in razočarana sem odšla domov in mu povedala, da se bova pogovorila ko pride tudi on domov in bom jaz o vsem skupaj dobro premislila.
Zdaj pa, bolj ko premišljujem, manj vem. Čeprav mi je naredil nekaj zelo grdega, ga imam še vedno rada. Vendar imam hkrati rada tudi sebe in vem, da si tega ne zaslužim. Mu lahko verjamem, da mu je žal in da se to ne bo ponovilo? Kaj bi vse storile na mojem mestu?
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Tole ne bo nasvet, ampak moja izkušnja...
Jaz sem imela podoben primer z mojim bivšim. Vedno ko se ga je napil, sem bla vse, samo človek ne. Kar je delal v takem stanju, je blo ahhh... Nima smisla niti komentirat. Jaz sem lep čas požirala njegove izbruhe. Tolažila sem se pač, da je pijan in da ne ve, kaj govori. Kratkoročno se lahko tolažiš s tem. Dolgoročno ne. Z mojim bivšim sma končala v navalu, ko je bil on zakomiran, ko je najprej imel izpade sredi gostilne, potem pa še doma.
Do zdaj še nisem mela koga tolk rada kot unega (in mela sem ga rada ful, zanj sem naredla uh stvari), ampak ko pa pride do takih stvari, pa mam rada sebe. Jaz sem šla od njega. In verjemi, tudi meni je stokal in jokal...
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klarica »

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 10:52, skupaj popravljeno 1 krat.
načelo "no judgement" ga zmaga.
Uporabniški avatar
Googi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Googi »

Veš, ljudje smo takšni, da pod vplivom alkohola rečemo marsikaj, kar ne mislimo oz. sploh ni res. Jaz sem ena izmed takšnih, ki pod vplivom alkohola postanem še bolj razdražljiva kot sem. Zato ne pijem več, vsaj ne toliko, da bi lahko počela stvari, ki bi jih zjutraj obžalovala.

Če se je to zgodilo enkrat, samo pod vplivom alkohola, bi jaz premislila in mu (verjetno) oprostila. Bi pa mu lepo povedala, da tega ne mislim prenašati in če misli vedno kadar se ga bo napil imeti takšne izpade, da naj potem neha piti.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

ja, js bi pomoje počakala mal.. če se stvar ponovi, definitivno takega frajerja nočem met ob sebi.. je pa ponavadi tako, da se taki ne spremenijo.. sploh si ne morm predstavlat, moj je do mene (ko je pijan) še 3× bolj prijazen kot običajno.. :D ti pa želim vso srečo, da bosta rešila tole..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Se strinjam z večino kar je blo že napisanga. Jst bi ostala z njim do trenutka ko bi se to spet ponovil (upam pa da se sploh ne bo).

Vso srečo. :)
Nu$k@
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Nu$k@ »

ob naslednjem izbruhu bi mu dala plesko in rekla: konec je.
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

Alkohol menda ni izgovor za take izpade... Ti je povedal, kje misli, da bi tičal razlog za tak izbruh?? Sem prepričana, da takrat ne govori le alkohol. Sicer bi bilo pa sploh fino, če ima taka nagnjenja... Da neha pit. Oziroma naj pazi na mejo. Malo mu omeni to.

P.S.: Če mu boš oprostila, mu zares oprosti in mu ne meči stvari naprej. Če mu pa nisi sposobna oprostit, je pa najbolje, da prekineš z njim.
netline
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a netline »

Dekleta ste očitno zelo tolerantne do verbalnega nasilja. Ste kar navajene potrpet.

No, sedaj pa k problemu. Omenila si, da sta se že prej spoznala in prijateljevala. Menim, da sta si bila kot prijatelja zelo blizu - dobro sta se ujela. Nato sta začela hoditi. Ampak njega je nekaj motilo, oz. ga še vedno moti. Mogoče mu vizualno nisi všeč. Tako je s teboj, vendar vedno nekaj pogreša in te zato podzavestno zaničuje. Ko se ga je napil, so mu očitno popustile vse zavore in resnico si dobila na dlan.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

Sicer ne vem točno, kakšna je bila dejanska jakost njegovih čustev, vendar po opisanem sklepam, da je šel tvoj fant čez mejo (vsaj mojo). Mene ne bo nihče zmerjal, niti tisti, ki me ne mara, še manj pa tisti, ki me ima rad. Jaz bi torej težko oprostila.

Sama moraš vedeti, kje imaš ti mejo. Kdaj si še pripravljena tolerirat in kdaj ne. In če se odločiš, da mu oprostiš, mu zares oprosti, kar pomeni, da ne pogrevaš ene in iste stvari. Ne pravim, da moraš pozabiti, še zdaleč ne, zavedati se moraš, da se je to zgodilo in veš, da tega nočeš več, ampak če boš to sprejela, sprejmi v celoti ne pa samo nekaj na pol. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

freaky napisal/-a:Sicer ne vem točno, kakšna je bila dejanska jakost njegovih čustev, vendar po opisanem sklepam, da je šel tvoj fant čez mejo (vsaj mojo). Mene ne bo nihče zmerjal, niti tisti, ki me ne mara, še manj pa tisti, ki me ima rad. Jaz bi torej težko oprostila.

Sama moraš vedeti, kje imaš ti mejo. Kdaj si še pripravljena tolerirat in kdaj ne. In če se odločiš, da mu oprostiš, mu zares oprosti, kar pomeni, da ne pogrevaš ene in iste stvari. Ne pravim, da moraš pozabiti, še zdaleč ne, zavedati se moraš, da se je to zgodilo in veš, da tega nočeš več, ampak če boš to sprejela, sprejmi v celoti ne pa samo nekaj na pol. :wink:

Ubistvu ja se jst tud strinjam s tem. Prej sm sicer napisala da bi prvič odpustila. Sam ko pa zdj razmišlam kaj bi dejansko nardila..pa ne vem če bi lahko kr tko pozabla. Nekdo k me ma rad ( npr. moj fant) mi nima pravice kej tazga govort, niti sploh ne vem kako lahko nekomu ki te ima rad pade sploh kej tazga na pamet. In ja sem 100% da to leži nekje v njegovi podzavesti in da si sam ne upa povedat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Vi ste pili in potem te je on začel zmerjat in grobo prijemat. Kaj je bilo pa vmes? Nič ne obtožujem tebe, da si si zaslužila napad, ampak biti z nekom, ki se mu čisto brez razloga odpuli, zna bit pa nevarna zadeva. Da ne boš naslednjič po stopnicah padla.
Uporabniški avatar
princeskaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a princeskaa »

jullia_ napisal/-a:Vi ste pili in potem te je on začel zmerjat in grobo prijemat. Kaj je bilo pa vmes? Nič ne obtožujem tebe, da si si zaslužila napad, ampak biti z nekom, ki se mu čisto brez razloga odpuli, zna bit pa nevarna zadeva. Da ne boš naslednjič po stopnicah padla.

Tako nekako. Razen tega, da sama nisem pila in sem bila popolnoma trezna. Potem smo se pa odpravili v disko in po poti me je pač začel zmerjat in grobo prijemat, brez kakršnegakoli razloga. Ja, ni zgledalo lih lepo. Sej sm se ga kar bat začela... :roll:
What's the craziest thing you've done lately?
študentka20
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a študentka20 »

ne sme priti do naslednjega izpada! in verjemi da bo slej ko prej prišlo,če boš ostala z njim,in poslušala njegovo opravičevanje. trust me... če se ga že zdaj bojiš...kaj šele bo! verjemi,tipsom ima probleme sam s sabo,in lahko si z njim,pa jih skupaj rešita - ampak samo v primeru,če si bo priznal da ima težave. moj nasvet:pojdi,ker boš samo še trpela. ja je težko,samo imej sebe rada,ker naslednič bo prišlo še do marsičesa hujšega! žal.
življenje je igra,igraj jo,
življenje je izziv,sprejmi ga,
življenje je iskanje,razišči ga,
življenje so sanje,uresniči jih. (sai baba)
Uporabniški avatar
_martina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a _martina »

se strinjam z študentko.
po mojih izkušnjah se bo sam stopnjevalo :?
Odgovori