Končno konec!!! in zdaj?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Flower Power
Sramežljivka
Sramežljivka

Končno konec!!! in zdaj?

Neprebrana objava Napisal/-a Flower Power »

glede naslednje situacije bi rabila kakšen kontstruktiven nasvet, ker sem že čisto zblojena:

s fantom sva se po 7-ih letih pustila. najprej šok, solze, potem pa sem spoznala, da je bil za to že skrajni čas. najina zveza ni bila niti senca tega, kar si jaz predstavljam kot partnerstvo in dolgoročno ni peljala nikamor (škoda da sem zato rabila 7 let :) ). sklenila sva, da ostaneva prijatelja. vse lepo in prav. res sem bila vesela, da je bilo te zveze konec, da pa je ostalo prijateljstvo. in tu nastopi težava.

njemu je čisto ok, če se nič ne slišiv, ne vidiva, nič ne poveva.....skratka nič, kje je potem to prijateljstvo?? res mi ni jasno, kako me je lahko čisto zbrisal iz življenja, če sva si ga pa 7 let delila - si vse zaupala, načrtovala prihodnost, otroke, službo........?? začel se je tudi že dobivati z novo punco, kar me res ne moti, mi je pa skrajno neprijetno da je popolnoma izključil mene! ima kdo kakšno razlago za te moške možgane?!?! :)

je res možno, da sem se o njem tako zelo motila? in 7 let preživela v oblakih???

no, še ena stvar: čeprav razumem, zakaj sva se pustila in sem s koncem zveze čisto zadovoljna, pa si ne morem pomagat, da ne bi stalno analizirala zadnje tedne, zadnje leto......kako naj ga nekam pošljem in pozabim na vse skupaj?!?!
AbbA
Debatorica
Debatorica
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a AbbA »

Vzami si čas zase, njega pa izbriši iz življenja, kakor je on tebe. Če bosta prijatelja, ga ne boš nikoli pozabila in našla drugega. Verjemi, tako je najboljše.
Začni se ukvarjati z hobiji, pokliči prijateljice, pojdite žurat, v kino, na pijačo,... karkoli. Ko nobena nima časa, se zabavaj sama. Predvsem pa najdi si kakšno aktivnost, ki ti bo zapolnila čas, ki si ga do sedaj namenila njemu. Tam boš tudi nove ljudi spoznala, novo okolje... Tem novim znancem tudi ne boš razlagala o svojem bivšem, tako boš manj časa namenila razmišljanju o njem ter ga boš prej pozabila.
Uporabniški avatar
cioccolatina*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Obala in Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a cioccolatina* »

ostati prijatelj po eni strani ne pomeni klicarjenje kako si, kaj delaš... ker tako ga ne boš pozabila, temveč je kul, ker se vsaj pozdravita na ulici. z bivšim sva se tako grozno skregala da se zdaj skoraj več ne pozdraviva... mogoče si nameniva kakšen sovražen pogled in to je to..

če se bosta preveč slišala ga ne boš nikoooli pozabila, tako da verjemi da je boljše, da greš čim prej dalje.. in da gresta vsak svojo pot. res je da je 7 let kar dolga doba vendar, prooosim, ne propadi tako kot moja kolegica ki je non stop razmišljala kaj je šlo narobe, da sta se putstila (hodla sta 1 mesec, razglabljala je 1 leto) in je zdej napol depresivna in si ne more ustvariti ene normalne zveze.
A natural good vibration
Uporabniški avatar
red*cherry
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a red*cherry »

hej, no, jst mislm da je to čist normalna reakcija na celo situacijo. Vrjamem, da njemu tud ni vseeno za vse skupaj, zato tale nova ki jo ima po moje ni nič drugega kot neka tolažba oz. strah pred osamljenostjo. Konc koncev je 7 let mel nekoga vsak dan na razpolago... Poznam ISTI primer od moje kolegice in je blo z njim in njo isto. Si je takoj dobil novo, ampak jo je pol tud hitr pustu, ker je pač ugotovil da to ni to. Moški mogoče tud hočjo da je punca pol ljubosumna oz. da bi ga hotla nazaj. Pa mislm tud da rabta mal več časa, da se bosta lahko dobila kot kolega in ne bo več vprašanj al sta prav nardila al ne, kaj pa če se kej nepričakovanga zgodi, če bo zadrega itd....
Kar se tebe tiče, pa...itak da ne morš pozabt nekoga po sedmih letih. Sej se lahko zgodi da bosta še kam šla skupi, pa bla "prjatla", ampak po moje bo sčasoma tega čedalje manj. Ko pa boš spoznala "THE ONE-a", se bo situacija rešila kar sama od sebe. :wink: Vso srečo ti želim! (pa seb tud :D )
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

mogoče bi pa morala naredit tako kot on.. ne pričakuj njegovih klicev in ne razmišljaj več o vama. po moje te je on zbrisal iz življenja, kr se noče več spominjati na preteklost. verjamem, da je težko po tolkih letih spet sam zadihati in vse.. ampak če boš pričakovala neko ful druženje in premišljevala kako je bilo, ga ne boš pozabila in zelo verjetno ne boš morala iti naprej!

po moje bi bilo bolje, da se nekaj časa ne slišita sploh.. izklopi ga iz svojega sveta in se začni z nečim ukvarjat.. zapolni tisti košček svojih misli, ki pripadajo njemu! čez čas, ko bosta oba zaživela v tem novem življenju pa se pomoje lahko dobita kdaj pa kdaj..
kr če tak pogledaš.. (nevem pred kolišnim časom sta šla narazen) bi se zdaj lahko pogovarjala bolj ali manj samo o nekih "skupnih" stvareh.. in bi vedno znova stopicljala v istem krogu.. čez nekaj časa bosta pa en drugemu lahko pripovedovala o vajinih individualnih doživetjih..skratka ti boš mu lahko razlagala stvari, ki so se zgodile v TVOJEM življenju!

malo čudno sem napisala, upam da se da razbrat kaj približno sem hotla s tem povedat.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
sweet poison*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sweet poison* »

vem, da je najtežje pozabiti.. sem že bila v podobni situaciji, čeprav sva bila s fantom skupaj le 2 leti.. in ko sva se razšla, me je vsee spominjalo nanj, veliko sem razmišljala o najini zvezi in ugotovila, da tako ne bom nikamor prišla!! ohranjala sva stike in še zdaj sva prijatelja, toda dokler nisem spoznala drugega, dokler se nisem ponovno zaljubila, ga preprosto nisem mogla pozabiti! šele ko je nekdo drug zapolnil njegovo mesto, sem lahko opustila vsa bedna razmišljanja, kaj pa bi bilo, čee.. recimo ponovno poskusiva.. ampak ne! kot si sama rekla, taka zveza nikamor ni peljala! vem, da je težko po 7 letih nekoga izbrisati iz svojega žvljenja, ampak kot vidiš, se je on tega lotil na pravi način! kot pravi sestavljanka - vzami si čas zase in se zaposli z nečim, kar ni povezano z njim! seveda te je imel rad, nisi živela v oblakih, ampak, ko je konec, je najlažje za oba, da se čim manj vidita in slišita.. če se bosta, ga boš zelo težko pozabila! pusti času čas in ko boš ti našla novega fanta, boš videla, da boš nanj gledala čisto drugače in bosta lahko spet prijatelja.
pa veliko sreče! :bussi:
..a little taste of paradise feels so satisfying.. x3
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Po mojih izkušnjah si tipi zlooo hitr najdejo novo, nevem zkva, pač tolažba, ego-boost, mogoče strah, da niso nardil napake... Ne sekiri se zrd tega,grem stavt da z njo ne bo 7 let ker pač iz zveze v zvezo skakat ni lih kul.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Mogoče se bo slišalo grobo, ampak ženska, kaj hudiča bi ti sploh rada? S tipom sporazumno končata, torej neke ljubezni posredi ravno ni, on se človeško umakne, najde drugo (pa ne da si mislila, da bo preboleval šest let in potem mogoče našel tvoj približek in te prej vprašal, ali je lahko z njo?) in živi naprej. Vaju več ni, do tebe nima nobenih dolžnosti več, to v stilu 'ostala bova prijatelja' je zgolj davek moralnega mačka, ker roko na srce, a res verjameš, da lahko takoj po koncu zveze ostaneta kolega? Ne verjamem in kot vidiš tudi on ne. In tukaj mu dam čisto prav. Vajine poti je konec, že res, da bosta čez čas mogoče prijatelja, ne vidim pa nikakršne potrebe po tem, da bi si morala karkoli poročati, se redno slišati in podobno. Živi po svoje naprej, če si se odločila, da je prav, da sta končala in ne pričakuj kvazi prijateljstva med vama, ker ni mogoče. Vsaj ne sedaj in takoj. Mogoče čez čas, do takrat pa se stabiliziraj, premisli, ali je vse skupaj res tako sporazumno s tvoje strani, kot trdiš, ker se mi zdi, da iz tvojega posta kar bije želja po tem, da bi tip ostal na dosegu tvoje roke ... Ali iz tebe govori ranjen ego, ker je hitro prešel na drugo žensko, ne vem, mogoče pa si preprosto žalostna, ker se je končalo in potrebuješ čas za prebolevanje, se ti ne zdi? Zato si vzemi čas zase in ne za čakanje na njegove klice in odgovore. Obema boš naredila uslugo :wink:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Najprej bi te vprašala koliko si stara in kaj je bil razlog, da sta končala.
Sicer pa pravijo, da 7 let je prelomnica, ali greš narazen ali pa ostaneš skupaj.
Iz svojih izkušenj lahko rečem, da z marsikaterim fantom ostaneš prijatelj, a slej ko prej se to vedno bolj oddaljuje. Na koncu se ti stiki končajo. Vsaj pri večini je tako.
Jaz se ne bi obremenjevala z njim in preteklostjo, ampak šla svojo novo pot naprej.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Jaz ga čisto razumem. Ko je konec, je konec. In s trenutkom, ko je konec, nima on več nobene obveznosti do tebe. Valda sta rekla, da bosta ostala prijatelja, sej to rečejo vsi, samo zelo zelo malo parov ostane prijateljev. Ker je normalno, da si oba ustvarita novo življenje...ne vem, jaz ga čisto štekam.

Tudi to, da je začel z novo punco...7 let je bil samo s tabo, čisto normalno je, da se mu kaj drugega dogaja.

Pa strinjam se z MsN
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a miteq »

Nobena razlaga ni potrebna za te moške možgane. Potrebna pa je razlaga za tvoje možgane. Ženska, ti si zmedena kot veverica.

Ti bi po sedmih letih rada bila prijateljica z njim. Zakaj že? A nisi srečna, da si se ga rešla?
On je tudi verjetno srečen, da se te je rešil, in si že išče boljšo žensko od tebe. Ti je hudo, ker te je takoj izbrisal iz življenja? Prav je tako. Kaj bi sploh rada - da jokca za tabo?

Sprijazni se, zamenljiva si.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
onegirl111
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a onegirl111 »

hmm....nevem zakaj jo vsi napadate...
po 7 letih zveze je logično da pričakuješ, da te ne bo zamenjal kot spodnje gate...
jaz jo popoolnoma razumem in se ne morem sprijaznit, da sem tudi sama končala eno tako zvezo...

vem kako je hudo..kako upaš...kako čakaš...na en sms....en telefonski klic....in kao je hudo, če izveš, da je njemu vseeno, in da že ma drugo...

lahko je rečt idi naprej...težko pa je to storiti
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Mogoče si samo na tak način ureja misli- tako, da te odrine in da se druži z novo punco. Vsak se pač na drugačen način spoprijema s tem. Daj mu malo časa. In če sta prijatelja to še ne pomeni, da si morata zaupat use. Daj času čas. Useeno pa mislim, da bo najbolje, da prekinesta stike, ker bo tako tebi najlažje it skozi prebolevanje in use.
Srečno !
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Razlagalka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Štajerski konec

Neprebrana objava Napisal/-a Razlagalka »

Koliko si pa stara? Sama se soočam z enako situacijo in natančno vem kaj preživljaš, a žal nimam nekega nasveta za tebe. Ampak če veš, da to ni bilo to, se tolaž s tem, da te TO nekje čaka. Vso srečo!
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ženska »

Mogoče je vseeno nekoliko užaljen in mu je lažje, da te nekaj časa ne vidi.

Da pa analiziraš, kaj se je dogajalo v vajini zvei, je pa popolnoma razumljivo. Po sedmih letih se na nekoga tako navadiš, da ga ne moreš kar izbrisati iz svojih misli.

Veliko sreče ti želim v samskem življenju in pri iskanju novega partnerja.
Odgovori