Jaz navijam v prvi vrsti za slovenske športnike in slovensko reprezentanco. Tu pač ni potrebna neka posebna razlaga. Narodna zavest, občutek pripadnosti, blabla.
Od ostalih pa so moje simpatije velikokrat na strani šibkejšega. Rada imam presenečenja.
Pri reprezentancah so določene države, ki so mi simpatične (Rusija, Portugalska, skandinavske države, afriške reprezentance na svetovnih nogometnih prvenstvih ...) in nekatere, ki jih ne maram (Italija, ZDA, Hrvaška, ...). Nekaj so predsodki, priznam, nekaj pa negativne osebne izkušnje s pripadniki teh narodov. Hrvaške ne maram predvsem v ekipnih športih, medtem ko mi je recimo Blanka Vlašić simpatična in ji vedno privoščim uspeh.
Edini primer, ko sem navijala za ZDA je bilo na svetovnem nogometnem prvenstvu, ko so igrali proti Italiji

Še najbolj od vseh športov spremljam tenis. Pri moških navijam za Federerja, pri ženskah pa za Dementjevo in Rusinje nasploh, pa seveda za naše. Če ne igra nobeden od "mojih", pa so moje simpatije spet na strani šibkejšega.
Federer mi je všeč kot oseba - kolikor ga poznam iz intervjujev, všeč mi je njegova igra in tudi zdaj, ko ni več tako perfekten in superioren, mu ostajam zvesta.
Do Rusije imam poseben odnos zaradi umetnosti ... najprej sem Slovenka, na drugem mestu Slovanka in potem Evropejka. Priznavam pojem "slovanske duše" ... Dementjeva mi je pa od ruskih igralk najbolj simpatična kot oseba.
Pri klubskih športih nimam nekih preferenc niti ne sledim ligaškim tekmam. V otroštvu sem navijala za Crveno zvezdo v nogometu, ker je zanjo navijala moja osnovnošolska simpatija.

Težko je racionalizirati, zakaj smo čustveno vpleteni v šport ... pa vseeno poskusite.