Prijateljica in droge

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Where the streets have no name

Prijateljica in droge

Neprebrana objava Napisal/-a *little girl* »

Svojo najboljšo prijateljico poznam 10let, živiva blizu in včasih sva bili non stop skupaj.zaupali sva si vse,bili sta res prijateljici da se reče. no, z vstopom na gimnazijo se je stvar rahlo spremenila. dobili sva nove prijatelje,a vseeno sva ostali BF. z njeno novo družbo se nisem nikoli posebej spoprijateljila,ker mi pač njihov način obnašanja ni bil uredu. nikoli ni ta njena družba vplivala na najino prijatelstvo,dokler mi ni BF prav veselo povedala, da se je prejšnji večer zadela s travo. ok,sm si mislila,pač je probala. začela je hodit na raznorazne partye,tam pa seveda uživat v kraljestvu drog. vedno mi je veselo povedala,katero novo drogo je vzela,kakšen doober filling je dobila in blablabla... začelo me je skrbet zanjo,zato sem ji rekla,da če je pametna naj neha ker jo bo prej ko slej to početje uničilo. pogledala me je,kot da je z mano nekaj narobe in začela umirat od smeha. rekla mi je,da jo nič ne uničuje,da je uredu,ter da naj ji neham težit. ok,nehala sem, bila sem tiho,vedno ko mi je opisovala njene nore noči. vedno bolj sva se začeli oddaljevati, ona je uživala in še vedno uživa v njenem krogu prijateljev, kjer ima vedno dostop do droge.
sedaj mi je kot drug človek, ni več stara BF, ne razmišlja več kot je včasih,glavno ji je da ga ob vikendih žura in uživa u krogu prijateljev ki jo uničujejo. sedaj se vidiva zelo redko kdaj, nimava si več kaj povedat. ve,da ne maram njenih prijateljev,ter da mi ni všeč njeno non stop žuriranje. pa prosim,ne mislit,da js posedam doma, da ne grem nikoli ven, vse to počnem,vendar s toliko pameti,da vem kaj delam in kaj je dobro zame.
evo, sedaj sem se dejansko izpovedala, in ne vem kaj narediti ker mi ni vseeno zanjo. nisva več BF,ampak mi je hudo ko jo vidim kako si sama sebi uničuje življenje... :(
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Pontifex Maximus »

Imaš nekaj variant:

1. pustiš in čakaš, da se uniči do konca, še prej pa se moraš nehat sekirat, ker a ni vseen, a umre zdj al pa čez 50, 60 let (važno, da v polnosti izživi svoje življenje).

2. pustiš in čakaš, da pride do tazga podna, da bo sama spoznala, da to pa ni za nikamor in bo sama začela iskat pomoč.

3. da poveš njenim staršem, ki te bojo pa čudno gledali, te nahrulili, da grdo govoriš o njihovi "zlati punčki" itd. (torej tipično sprenevedanje staršev, ko gre za te zadeve)

4. pokličeš to kolegico, se zmenta, da greš še ti zraven ven in ko se začnejo zadevati, rečeš, da moraš na WC in od tam pokličeš 113, poveš kod si in zakaj kličeš in kje zadevo najdejo, kar se mi pa zdi še najboljša varianta.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Aja, mimogrede - vsaka vrsta odvisnosti je iskanje ljubezni na napačnem koncu, tako da je tvoja prijateljica ena tako ranjena osebnost in je te rane prinesla iz svoje ožje družine. :idea:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Se pravi, njeno uživanje droge je njen tihi krik na pomoč. :idea:
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

ja odnosov v družini res nimajo najbolš pošlihtanih,ampak nikoli v vseh desetih letih ni kazala,da jo to kakorkoli prizadane.
no,mislim da je začela s svojim početjem zato,ker pač to delajo vsi njeni frendi in hoče izpast kot kul,enakovredna njim, ker dejansko,kolikor js poznam to družbo,če se ne bi zadevala in če ne bi delala kar oni delajo bi jo prej ko slej skenslal.drugih frendov pa nima,no,takrat bi bi se vrjetno spomnila name...
pojma nimam kaj nardit, vem pa,da itak karkol ji bom rekla, bo njena reakcija samo smeh in nič drugega. ker me enostavno ne upošteva več... :?
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

Draga moja...NIČ ne boš mogla narest. Človek, ki začne s partiji, konča takrat, ko sam hoče. Ampak naj te potolažim - kar jaz poznam takih ljudi, ki so leta in leta hodili na partije, z mano vred, in se drogirali, jih je danes 90% čisto ok, so se zresnili, furajo ok jobe, familije itd... 10 % jih je pa šlo na horse.
Upaš lahko samo, da ne bo pristala med slednjimi 10%. Verjemi, občutki tukaj so taki, da je ne boš z ničemer prepričala, da neha.
To bo nardila sama, ko bo začela opažat, kako to nanjo deluje.. Prej se ne bo zamislila.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

*little girl* napisal/-a:ja odnosov v družini res nimajo najbolš pošlihtanih,ampak nikoli v vseh desetih letih ni kazala,da jo to kakorkoli prizadane.
no,mislim da je začela s svojim početjem zato,ker pač to delajo vsi njeni frendi in hoče izpast kot kul,enakovredna njim, ker dejansko,kolikor js poznam to družbo,če se ne bi zadevala in če ne bi delala kar oni delajo bi jo prej ko slej skenslal.drugih frendov pa nima,no,takrat bi bi se vrjetno spomnila name...
pojma nimam kaj nardit, vem pa,da itak karkol ji bom rekla, bo njena reakcija samo smeh in nič drugega. ker me enostavno ne upošteva več... :?

No, saj pravim, naredi varianto 4. ki sem jo navedel. To bo še najbolje streznilo tudi njene starše in se bodo mogoče o tem začeli tudi kaj pogovarjati. S pogovorom pa pridejo tudi drugačni odnosi. Sprejetost išče zaradi skrhanih odnosov v družini. Ti vzorci so vedno isti - tipični.

Da ne bo pomote - tukaj govorim strokovno. :idea:
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Ma kašno 4. varianto... A se ti zavedaš kakšn folk se nahaja v svetu drog??? A se ti zavedaš da jo lahko zato, če pri kom od njih najdejo drogo, resno poškodujejo oz. šicnejo?
Dej ne seri no... To niso nedolžne stvari. Sploh pa na tak način ne bo nardila nič - kdor hoče dobit drogo jo bo dobil kjerkoli.
Ne seri bejba pa se ne zajebavaj z dilerji.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Smreka napisal/-a:Ma kašno 4. varianto... A se ti zavedaš kakšn folk se nahaja v svetu drog??? A se ti zavedaš da jo lahko zato, če pri kom od njih najdejo drogo, resno poškodujejo oz. šicnejo?
Dej ne seri no... To niso nedolžne stvari. Sploh pa na tak način ne bo nardila nič - kdor hoče dobit drogo jo bo dobil kjerkoli.
Ne seri bejba pa se ne zajebavaj z dilerji.

Kdo bo pa vedu, da jih je ona prjavla, če bo ona zravn?! Sicer pa 16-17 letni mulci niso ne vem kaki dilerji. :roll:

Sem enkrat na delovnem mestu zasačil neke mulce, ki so kadili travo in "žgali" heroin na žlički, pa sem prišel zraven in rekel:"Ej, fantje, ka pa mate to?" pa oni meni frajersko:"A ne vidš, mamile!" pa jest tko:"Ja fajn, fajn...lejte jest mam pa mobitel" pa me oni neumno gledajo pa tko ena frkla:"Ja in? Sj kukr vidm je tut zanč...ka pa ma to veze?" pa tko jest:"Če se ne spokate v roku 10 sekund, bom 113 poklical." Še preden sem skoraj do konca reku stavk, je blo tam vse prazno. :idea:
Zadnjič spremenil Pontifex Maximus, dne 17. Maj. 2008 19:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Ah dej no..sej ni glih glupa no njena prjatlca po moje al kako?
Pa kot sem že rekla - s tem ne bo nardila nič - njena prijateljica lahko na vsakem partiju dobi drogo. To pa res ni več problem.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Smreka napisal/-a:Ah dej no..sej ni glih glupa no njena prjatlca po moje al kako?
Pa kot sem že rekla - s tem ne bo nardila nič - njena prijateljica lahko na vsakem partiju dobi drogo. To pa res ni več problem.

Ne gre se za to, a dobi drogo al ne. Jaz ti jo tud zdj kuj dobim, če hočeš. Gre se za to, da ukrepajo ustrezni organi, ki bi osebe pridržali in ker je mladoletna bi jo morali priti starši iskat na policijsko postajo in tam bi izvedeli zakaj je njihova smrkla sploh tam. :idea: In to je boljše, kot če nekdo tretji pride domov in reče:"Juhej, vaša hči se pa zadeva!" :roll:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Sicer pa ni treba to narediti koj v prvo, ko greš z njimi ven. :idea:
Uporabniški avatar
*little girl*
Komunikatorka
Komunikatorka

ok, neki o dilerjih v njeni družbi- ja so dilerji, na žalost niso stari 16-17 let ampak krepko čez 20... to niti ni družba nekih boječih dečkov al pa karkol tazga, vpleteni so bli v mnoge pretepe,pa kukr js vem (pač frendica se je rada "pohvalila" o svojih frendih) so oni že stari znanci policije, mnogi imajo pa,seveda, prijatelje policaje tko da,to s policijo ni ravn dobra ideja ker ne bi nič ukrepala... pač določeni imajo očitno privilegije tudi pri policiji.
no, droga se pa itak dandanes dobi na vsakem vogalu,tko da,tud če njeni frendi ne bi preprodajal droge,bi zlahka prišla do nje :?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Ma ja no, najbolje da se ona zdaj infiltrira v njihovo družbo, špila neko Veronico Mars in se bavi s policijo, dilerji, po možnosti pa na koncu še kakšnemu tečnemu težilcu pojasnjuje, da ona pa reees ni imela prstov vmes pri drogi, samo pomagat je hotela.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

jullia_ napisal/-a:Ma ja no, najbolje da se ona zdaj infiltrira v njihovo družbo, špila neko Veronico Mars in se bavi s policijo, dilerji, po možnosti pa na koncu še kakšnemu tečnemu težilcu pojasnjuje, da ona pa reees ni imela prstov vmes pri drogi, samo pomagat je hotela.

Who is Veronica Mars?!
Odgovori