Bolečine v hrbtenici
Bolečine v hrbtenici
Mam en problem s hrbtenico...in sicer ves čas me boli...zgornji in srednji del hrbtenice...sploh ne vem, kaj naj naredim...dohtarji itak nčne povejo...zdravnica je rekla da imam mal krivo hrbtenico in naj mal vaje delam...kar ne pomaga. A kdo mogoče pozna kkšnga dobrga kiropraktika v kranju in okolici? al pa kksn drug nasvet?
Re: stalne bolečinev hrbtenici
*kayka* napisal/-a:Mam en problem s hrbtenico...in sicer ves čas me boli...zgornji in srednji del hrbtenice...sploh ne vem, kaj naj naredim...dohtarji itak nčne povejo...zdravnica je rekla da imam mal krivo hrbtenico in naj mal vaje delam...kar ne pomaga. A kdo mogoče pozna kkšnga dobrga kiropraktika v kranju in okolici? al pa kksn drug nasvet?
Jst mam dva nezdravniška nasveta.
Zavestno se poskušaj pokonc držat.
Vpiši se na pilates, ker si moraš okrepit srednji del telesa. Meni so tam povedali, da večina bolečin v hrbtu izvira iz prešibkih mišic. Pa sploh ne hrbtih ampak trebušnih. Poleg tega pa ni dovolj, da "malo delaš vaje", ampak te mora nekdo naučit, kako jih pravilno delat, drugače več škode narediš kot koristi.
Re: stalne bolečinev hrbtenici
jullia_ napisal/-a:*kayka* napisal/-a:Mam en problem s hrbtenico...in sicer ves čas me boli...zgornji in srednji del hrbtenice...sploh ne vem, kaj naj naredim...dohtarji itak nčne povejo...zdravnica je rekla da imam mal krivo hrbtenico in naj mal vaje delam...kar ne pomaga. A kdo mogoče pozna kkšnga dobrga kiropraktika v kranju in okolici? al pa kksn drug nasvet?
Jst mam dva nezdravniška nasveta.
Zavestno se poskušaj pokonc držat.
Vpiši se na pilates, ker si moraš okrepit srednji del telesa. Meni so tam povedali, da večina bolečin v hrbtu izvira iz prešibkih mišic. Pa sploh ne hrbtih ampak trebušnih. Poleg tega pa ni dovolj, da "malo delaš vaje", ampak te mora nekdo naučit, kako jih pravilno delat, drugače več škode narediš kot koristi.
hrbtne in trebušne mišice mam ful močne, pa tud držim se pokonc, ravn zarad tega mi ni jasn kje je fora...
jst imam (sem imela) občasne bolečine v križu (oz. me tako zagrabi, da se nekaj časa ne morem premikat in lahko samo ležim), pa me zanima, če v tem primeru tud pomaga jačanje trebušnih mišic (sicer delam dosti vaj, sploh pilates, ampak verjetno ne dovolj?). koliko je res, da lahko hrbet boli zarad psihe (npr. depresivni se baje pogosto pritožujejo nad bolečinami v hrbtu)? odkar sem si uredila psihično zdravje (zadnjih nekaj mesecev), še nisem imela bolečin v križu, medtem ko so bile prej kar pogoste.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
js sm mela lani ful močne bolečine v zgornjem delu hrbta zaradi gimnastike. mam tut v spodnjem delu sam tm je že skor kronično pa sm navajena
. in šla sm h športnmu zdravniku k me je use pregledu dau na slikanje in me je poslou na fizioterapijo. js prej skočt nism mogla ker me je tok bolel da ko sm skočila mi je sapo uzel in nism mogla nč pa bolel je k svina. No zdej je pa že en let use ql (knock,knock)
glede pilatesa: js ga sama doma mau učas prakticeram in te mišice k delajo pr pilatesu so druge kokr od treninga npr. ker to so notr ene k sploh neveš da jih maš ampak če jih pa utrdiš je pa ful dobr in ti use lepo podpira hrbtenico. pejt enkrat na eno vajo pilatesa sej ponavad je prva zastonj-vem da sm nekje vidla to- pa probi pa boš vidla da sploh ni simpl
. in šla sm h športnmu zdravniku k me je use pregledu dau na slikanje in me je poslou na fizioterapijo. js prej skočt nism mogla ker me je tok bolel da ko sm skočila mi je sapo uzel in nism mogla nč pa bolel je k svina. No zdej je pa že en let use ql (knock,knock)
glede pilatesa: js ga sama doma mau učas prakticeram in te mišice k delajo pr pilatesu so druge kokr od treninga npr. ker to so notr ene k sploh neveš da jih maš ampak če jih pa utrdiš je pa ful dobr in ti use lepo podpira hrbtenico. pejt enkrat na eno vajo pilatesa sej ponavad je prva zastonj-vem da sm nekje vidla to- pa probi pa boš vidla da sploh ni simpl
Gymnastics tells you no. All day long. It mocks you over and over again. Telling you- you're an idiot.
Še ena tukaj s problemi s hrbtenico.
Jaz enostavno nisem mogla verjeti, kako zelo mi je pomagal pilates! Tudi jaz imam ukrivljeno hrbtenico in za las je manjkalo, da nisem sla na operacijo.
Ko pa sem zacela s pilatesom, se je dokaj hitro poznalo tudi na moji hrbtenici. Ko sem sla spat, sem se ponavadi naprej sklonila in tako zaspala z se bolj ukrivljeno hrbtenico. Po nekaj dnevih delanja vaj pa mi je hrbtenico samo nazaj vleklo v raven polozaj.
Zdaj, ko sem se zacela ukvarjati s fitnesom ni takih rezultatov na hrbtu, kot pri pilatesu. Tako da, ja, jaz tudi zelo priporocam pilates in mislim, da bom zacela delati nazaj te vaje.
Zdaj zadnji en teden pa imam probleme z bolecinami v krizu. Ze od samega jutra, ko se zbudim pa vse do vecera.
Imam doma ful dobre vaje s trebusnjakami. Traja 8 minut in so vaje za vse vrste trebusnih misic. Jaz sem te vaje delala vsak dan. Seveda mores biti zelo vztrajen, ker potem se komaj poznajo rezultati in lazje preneses tistih 8 minut. Ce katero interesira, naj me kontaktira na ZS.
Jaz enostavno nisem mogla verjeti, kako zelo mi je pomagal pilates! Tudi jaz imam ukrivljeno hrbtenico in za las je manjkalo, da nisem sla na operacijo.
Ko pa sem zacela s pilatesom, se je dokaj hitro poznalo tudi na moji hrbtenici. Ko sem sla spat, sem se ponavadi naprej sklonila in tako zaspala z se bolj ukrivljeno hrbtenico. Po nekaj dnevih delanja vaj pa mi je hrbtenico samo nazaj vleklo v raven polozaj.
Zdaj, ko sem se zacela ukvarjati s fitnesom ni takih rezultatov na hrbtu, kot pri pilatesu. Tako da, ja, jaz tudi zelo priporocam pilates in mislim, da bom zacela delati nazaj te vaje.
Zdaj zadnji en teden pa imam probleme z bolecinami v krizu. Ze od samega jutra, ko se zbudim pa vse do vecera.
Imam doma ful dobre vaje s trebusnjakami. Traja 8 minut in so vaje za vse vrste trebusnih misic. Jaz sem te vaje delala vsak dan. Seveda mores biti zelo vztrajen, ker potem se komaj poznajo rezultati in lazje preneses tistih 8 minut. Ce katero interesira, naj me kontaktira na ZS.
-
- Cosmopolitanka
Moj tamau ima zdaj problem s hrbtom. V glavnem ima krivo hrbtenico al neki podobnega. In je šel na neko alternativno zdravljenje k enem zdravniku - neka avstralska masaža. Zdaj je imel prvo terapijo in se počuti že precej bolje. Si pa prve 3 dni po terapiji ful zaspan in utrujen, ampak potem pa kot prerojen. Rabiš pa mislim, da 3 terapije.
veliko problemov s hrbtenico je povezanih z negibanjem telesa. Če se nič ne gilbjete in ne telovadite se potem vse prenese na hrbtenico.
Verjemite,da če se boste začele gibat, vsaj pol ure dnevno,vsak dan,se bo zelo poznalo.
Jaz osebno sem imela iste težave( same vozlje sem imela),in sem šla sem...http://www.samarin.si/
On dela čudeže, seveda na začetku malo boli ko te masira ampak potem si pa kot prerojen. Poiskusite. Pa to ni neka reklama...rada bi pomagala vsem ki imajo probleme s hrbtenico.
Naredite nekaj za svoje zdravje.
Verjemite,da če se boste začele gibat, vsaj pol ure dnevno,vsak dan,se bo zelo poznalo.
Jaz osebno sem imela iste težave( same vozlje sem imela),in sem šla sem...http://www.samarin.si/
On dela čudeže, seveda na začetku malo boli ko te masira ampak potem si pa kot prerojen. Poiskusite. Pa to ni neka reklama...rada bi pomagala vsem ki imajo probleme s hrbtenico.
Naredite nekaj za svoje zdravje.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Ljubljana
iz mojih izkušenj, ko sem pričela delati vaje je bilo malo boljše....nato mi je en fizioterapevt rekel, da moram nujno spati na boku s pokrčenimi nogami, ker edino v tem položaju se hrbtenica spočije. Če hrbtenica ni spočita, da je lahko steber telesu, ti karkoli drugega ne pomaga...
No sedaj takole spim že eno leto in sem res presenečena nad rezultati... sem pa kar rabila da sem se navadila, saj sem spala na trebuhu vse do lani..

No sedaj takole spim že eno leto in sem res presenečena nad rezultati... sem pa kar rabila da sem se navadila, saj sem spala na trebuhu vse do lani..
Ja, glede pilatesa - v Tanergiji vem, da imajo prvo uro zastonj, tako da lahko probaš. Jaz sem že po prvi uri res imela nek nov občutek v telesu, sicer res za par ur, ampak sem videla, da se nekaj dogaja. In ful pazijo nate, da ja ne delaš kakih čudnih ali nepravilnih gibov, men je to ful pomembno!
Sara