Koliko plomb imate?
Koliko plomb imate?
No, mene pa zanima koliko plomb imate?Za katere se raje odločate, klasične ali bele?
Re: Koliko plomb imate?
C_r_N_a napisal/-a:No, mene pa zanima koliko plomb imate?Za katere se raje odločate, klasične ali bele?
o moja najljubsa tema

Hja, hotla sem bele, ampak mi je zobozdravnik svetoval, da so kovinske bolj vzdrzljive. In ker je mene strah zobozdravnikov, je tak boljse - manj se vidimo, boljse je

Za vecje povrsine je boljsa kovinska baje

I love SISLEY& RW
eh 1no
Klasično. Niti me ni nič prašala katero hočem imet. Odoločila se je namesto mene. Aja.. še vedla nisem, da jo bom dobila.. Ja, mi imamo eno res full hrvaško govorečo (pika na i) sicer hitro zobozdravnico.. ki vse 1 2 3 naredi.. in ti s svojimi prsti celo čeljust pretegne in vse prevrta. Komaj čakam, da jo zamenjam. Baje da je en nov zobo in our small village town
pa tak dost nežn pa to.. hehe

C_r_N_a napisal/-a:Pri plombah men nikol ni čistila kanalov?Kakšne bucike?Reči za injekcijo če te boli.
Nikoli čistila kanalov?Meni moj zobar vedno čisti kanale.Piškav zob mi odpre, z bucikami oziroma takimi žičkami tenkami mi sčisti kanale, da so čisti in da da lahko zdravilo notr.Potem mi vedno zapakira zob in pridem čez par dni, mi še enkrat spuca kanale in zaplombira.
Načeloma, sicer nevem zazihr ampak sklepam po logiki, bi ti moral spucati kanale preden ti zob zaplombira, da ni kšnih ostankov hrane notr, kateri lohk še skoz najmanjšo luknco pridejo v notranjost zoba.In potem zadevšno spere in šele nato zaplombira zob.
A maš zobarja s koncesijo ali plačjivega privat?
Moj je privat.Plačam, ampak dobro mam pa narjen.
drgač mi pa da vedno inekcijo, tud že tri sem dobila ker sm preveč živce še čutla

-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Poletje
Ja purple men je to enkat tko pucala zobarca
Boli k pra*ica
Sam to dela takrt k je zob gniu..oz išče če ma še žive korenine..al kok je žiuc živ..
Da bi pa pr usaki plombi pa se mi zdi brez smisla, ker lahko je sam površinsko pa ni tko globoko zob načet..
No men je pol tistga spulila ker mu ni blo pomoči
Če bi tako vedlam, bi prec to rekla..sam k se potrud pa usak zob reš maximalno..no usaj naj bi 

Boli k pra*ica

Da bi pa pr usaki plombi pa se mi zdi brez smisla, ker lahko je sam površinsko pa ni tko globoko zob načet..
No men je pol tistga spulila ker mu ni blo pomoči

Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
*purple* napisal/-a:C_r_N_a napisal/-a:Pri plombah men nikol ni čistila kanalov?Kakšne bucike?Reči za injekcijo če te boli.
Nikoli čistila kanalov?Meni moj zobar vedno čisti kanale.Piškav zob mi odpre, z bucikami oziroma takimi žičkami tenkami mi sčisti kanale, da so čisti in da da lahko zdravilo notr.Potem mi vedno zapakira zob in pridem čez par dni, mi še enkrat spuca kanale in zaplombira.
Načeloma, sicer nevem zazihr ampak sklepam po logiki, bi ti moral spucati kanale preden ti zob zaplombira, da ni kšnih ostankov hrane notr, kateri lohk še skoz najmanjšo luknco pridejo v notranjost zoba.In potem zadevšno spere in šele nato zaplombira zob.
A maš zobarja s koncesijo ali plačjivega privat?
Moj je privat.Plačam, ampak dobro mam pa narjen.
drgač mi pa da vedno inekcijo, tud že tri sem dobila ker sm preveč živce še čutlako se na stou usedem že prihaja z inekcijo
Lp,
purple tole kar ti razlagaš se dogaja ko dolgo plombe ne greš delat ali recimo v mojem primeru je bilo, da se mi je pač plomba zlomila in jaz dolgo nisem šla na popravilo. In zob je ratal tako uničen da mi je mogla zobarka živec ven vzet in dati not zdravilo; čez 3 tedne mi je vzela zdravilo ven in mi ščistila in zapolnila kanal. Čez nekaj tednov bom dobila plombo.
Kolko sem jaz razumela je ta zob mrtev (normalno če ni živca in s tem prekrvavitve)in bo sicer še služil par let, vendar bo ščasoma potemnel in slej ko prej ga bo treba odstranit.
Vsaj v mojem primeru je bilo tako in kolko sem po netu gledala bi moralo to držat.