kontracepcija

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kontracepcija

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

js upam, da take teme še ni bilo, drugač se opravičujem..
uglavnem gre se za to da sem grozna pozabljivka kar se tabletk tiče.. zato me pač zanima druga kontracepcija.. za diafragmo sem slišala, da se da dobit samo v avstriji.. prevoz ni problem, sam zanima me ene par stvari.. če so kakšna dekleta ki to uporabljajo..
torej če jo želim, moram najprej it do ginekologinje da mi pove kakšno velikost naj kupim.. zanima me pa kako se vam obnese? in ta krema, je velik strošek? nisem lih ful pri dnarju in ne delam, zato me tut to zanima.. no loh tut kšno drugo stvar mi predstavte, če je že kšna nova zadeva, k me ne bo grozno udarla po žepu vsak mesec :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Tule je bila ena tema o diafragmi, ampak brez odziva ... :?
Kakor se jaz spomnim (pred več kot 10 leti), te ginekolog "izmeri", kakšno velikost diafragme rabiš, potem se pa ne spomnim - ali mi je kar on dal pravo ali sem jo dobila v lekarni na recept. Kako je zdaj, pa nimam pojma.
Če je edini problem s tabletkami tvoja pozabljivost (ne pa težave s hormoni ali kakšne kontraindikacije), imaš na razpolago tudi hormonske obliže ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
dreamhorse
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bistrica

Neprebrana objava Napisal/-a dreamhorse »

Jaz ti odsvetujem uporabo diafragme in mislim, da ti jo bo tudi zdravnica. Pri 18 pa res ne moreš bit tako pozabljiva, da take stvari pozabiš. Bi jaz prej temu rekla, da si neodgovorna, konec koncev, se gre za tebe.

Kr lepo pojdi po tabletke, pa kak opomnik naredi, ki te bo vsak večer spomnil, da je treba vzeti tabletko....

To je moje mnenje, ker res mislim, da diafragma ni primerna zaščita za 18 letnico, drugače bi to vse punce prakticirale, pa ne poznam nobene mlade...

Pa brez zamere...

:wink:
Vsaka ovira v življenju je podobna zapreki na konjski tekmi. Najprej spravi čeznjo svoje srce in konj mu bo sledil.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

dreamhorse napisal/-a:Jaz ti odsvetujem uporabo diafragme in mislim, da ti jo bo tudi zdravnica. Pri 18 pa res ne moreš bit tako pozabljiva, da take stvari pozabiš. Bi jaz prej temu rekla, da si neodgovorna, konec koncev, se gre za tebe.

Kr lepo pojdi po tabletke, pa kak opomnik naredi, ki te bo vsak večer spomnil, da je treba vzeti tabletko....

To je moje mnenje, ker res mislim, da diafragma ni primerna zaščita za 18 letnico, drugače bi to vse punce prakticirale, pa ne poznam nobene mlade...

Pa brez zamere...

:wink:

In zakaj po tvojem mnenju ni dobra zasčita za 18 letnico? sej je samo ženski kondom ki ga moreš predhodno namazat z spermicidno kremo? nisem še slišala da bi bil kaj škodljiva al pa neprimerna za 18 letnico.. razumem una kontracepcija ne vem kako se ji reče k ti jo vstavjo v nožnico, ampak samo ženskam ki so že rodile.. men jo je drugač priporočila ginekologinja, plus da me je lastna mati prepričevala naj raje vzamem diafragmo kot pa tabletke, ker naj ne bi bile priporočljive za kadilke.. tabletke pa že imam več kot eno leto, pa se jih ne morem navadit, pač skoraj vedno pozabim.. da bi si pa vsak dan pisala opomnik, je isto kot vsak dan vzeti tableto, preprosto pozabim.. na začetku je še šlo, zej pa zadnje dva meseca pozabljam.. če bi bla neodgovorna se ne bi pol zanimala za drugo kontracepcijo ko vidim da se mi ta ne obnese.. tut pri 18 si lahko pozabljiv.. taka pač sem.. ne samo glede tabletk glede marsičesa.. geni pač :D

torej, kkšne izkušnje z diafragmo? :)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

pa glede hormonskih obližev? a ni to precej draga zadeva teli obliži? slišala sem tako..
(__/)
( o.O)
(")_(")
Uporabniški avatar
dreamhorse
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Bistrica

Neprebrana objava Napisal/-a dreamhorse »

Saj pravim to je samo moje mnenje, ker ne poznam nobene, ki bi jo uprabljala. In glede na to, da si napisala, da na tabletke pozabljaš, se ti lahko zgodi, da boš tudi na tole zadevo mal pozabljala (link sem samo malo preletela, nisem podrobno brala=
Jaz bi na tvojem mestu še kaj izbrskala pri stricu Guglu, ali pa najbolje, da se posvetuješ z zdravnico.

To je pač moje mnenje, ti pa naredi po svoje. Zato si odprla to temo, da dobiš mnenja, mar ne.

Kaj se pa tiče obližev, pa ti ne vem nič povedat, ker te stvari ne poznam.
Vem pa, da se pri ginekologu dobijo neki trakci, ki jih 15 min pred spolnim odnosom vstaviš v nožnico in preprečujejo nosečnost.
Pojdi do zdravnice, ona ti bo najlažje svetovala. Če razmisliš, kakšne so lahko posledice nepravilne ali neustrezne kontracepcije, raje ne sprašuj o tem na forumu, vsaka ima drugčne izkušnje, enim nekaj ugaja, tebi nekaj drugega..

pa preberi spodnji link, morda najdeš kaj ustreznega tudi na tej strani.

http://www.midva.com/si/kontracepcija/d ... =diafragma
Vsaka ovira v življenju je podobna zapreki na konjski tekmi. Najprej spravi čeznjo svoje srce in konj mu bo sledil.
rose8
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a rose8 »

tabletke so veliko boljše. ukreni nekaj da ne boš pozabljala, jaz imam na telefonu opomin, vendar sem se že navadila da se spomnim sama. z diafrgamo je pa preveč dela! saj ne da sem probala, ampak hodim na šolo kjer smo se to učili zelo podrobno!
veliko uspehov.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

imam en nasvet zate kako jih ne boš pozabila... vedno imej v glavi kaj bo lahko če jih pozabiš... meni je uspelo... sicer se pa moraš navadit..- najprej si alarm ali pa kaj takega naštimaj, imej jih ne vidnem mestu potem se boš pa kmalu navadila...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Roberta, jaz imam na telefonu nariktan opomnik za vsak dan in tudi tablete imam v denarnici, da jih imam vedno s seboj!
Ali pa si nekam nastavi kakse listek in si gor napisi, npr. nekje kam vedno pogledas preden recimo gres spat!
You want me to be something I can never ever be.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

opomnilnik na telefonu, al pa ala budilka? povn teh for je :9

moja mami je mela diafragmo sam mislm da morš bit starejši od neki let al morš met že otroka..nevem točno..lohka s epa zaredijo glivice če je ne prenašaš dobr pa še ena fora je ..pa se zdle ne spomnm..vem sam to da je moja mami to uspešno prenašala
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

za diafragmo ne rabiš biti nič starejši pa imeti otroke to je za maternični vložek. drugače pa difragme ne rabiš imeti skoz notr 6 ur pred sexom pa pa cca 8 ur po sexu. predpiše ti jo ginekolog. naj bi bila 85%... jaz osebno bi se raje navadila na to, da vzameš tabletko
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Dandanes je redkost človek, ki nima mobitela :D Skoraj vsak mobitel ima funkcijo "opomnika" kamor si lh zapišeš in te obvesti vsak dan ob isti uri. Če pa nima te funkcije pa nastaviš alarm :). Če opomnik opaziš 1uro, recmo 2 prepozno ni nč hujšega, dvomim pa da kdo neb pogledal na mobitel celih 12ur ;) Simpl recept za pozabljive kar se tiče tabletk. Pr men štima že dolg časa :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

B@bsy napisal/-a: drugače pa difragme ne rabiš imeti skoz notr 6 ur pred sexom pa pa cca 8 ur po sexu.

pa gre vsa spontanost po gobe. to je še hujše kot kondom, zarad katerega je treba prekinit predigro. tukaj se je treba pa prav ure in ure vnaprej odločit, če hočeš seksat. sux
KittyKiss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a KittyKiss »

Ah ne..
Tri ure pred zmenkom.
Klic :
A:Hey dragi a mislš da je kšna možnost, da bova midva dns seksala?
B: Huh hja čist možno.
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Kika »

mislm da se diafragme pr nas sploh ne dobi več...
Odgovori