finančna podpora staršev

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

finančna podpora staršev

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Najprej, upam da takšna tema še ni bla, sm si pomagala z iskalnikom, pa nism nič našla, tak da ... Pa če ni najbolj primerna za to rubriko, jo pač prestavite.
V glavnem, zanima me, kok vas starši finančno podpirajo? Npr. če študirate - vam dajo za stanovanje, hrano, prevoz, itd., al si morte za večino stvari zaslužit sami? Kaj pa drugač, vam npr. plačajo stvari kot so izpit za avto, maturantski izlet ...? Vam prispevajo denar za oblačila, počitnice, za zabavo itd.? No, razpišite se. :wink:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

edit
Zadnjič spremenil McLarnovc, dne 19. Feb. 2011 23:30, skupaj popravljeno 1 krat.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

tale tema je že nekje, sam nevem kje ker nevem naslova :?
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

Ja sej možno da je že bla, sam nism nč našla ... No dokler se ne najde, pa lahk komentiramo tle, pa se pol tja prestavi al pa neki.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Meni predvsem nudijo streho nad glavo :D Ne, tko je, da je naša bajta pač zadost velika, da nas je tud 6 že živel tle, tko da me noben nikamor ne preganja, men včasih mal živčke kravžljajo, posebej mat, drgač pa se distanciram od njih v svoj štuk, pa je.
Pa dam tud neki denarja za stroške, ponavad plačam internet alpa večkrat grem kej kupt za gospodinjstvo...

KO sm pa študirala, so mi plačal dom, drugo sem vse pokrila sama s štipendijo, pol sm pa še delat začela, tko da finančne podpore jaz od staršev nikol nism imela velik.
Posodil so mi sicer keš za moj prvi avto pred nekaj leti, ki sm jim ga vrnila v par mesecih, pa plačal so mi izpit, ja - čeprav to je bilo takrat skoraj samoumevno, ker pri 18 sem hodila še v srednjo in nisem nikjer delala.
Uporabniški avatar
bambina x
Debatorica
Debatorica
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a bambina x »

meni pa starši kr pomagajo, kljub temu da imam štipendijo. ... plačata mi prevoz v šolo, včasih mi še dasta kaj denarja tak postrani, ampak ne veliko, največ 10€, ampak to zelo redko, ko je res nuja, mi kupita cote, kar je pa treba plačat za šolo oz potrebščine za šolo(zvezki, učbeniki) mi pa prav tako data denar. vse kar je pa ostalo si pa sama, kakšni izleti v šoli, večino cot si sama. . .zaj gremo na matrutanskega in sem si ga sama plačala, izpit prav tako . .

ampak vse to, kar si sama plačam, je minimalno v primerjavi s tem, da mi nudita topel dom in obrok, ko pridem domov. ..
Tryanna
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tryanna »

Men so pomagal med študijem, dokler se nisem odločila in zavrnila njihovo finančno pomoč, ker se mi zdi ne fer odžirat denar, če pa lahko brez večjih težav pokrijem svoje stroške. Tako da vsa pomoč zdaj prihaja v obliki hrane, kadar jih pač obiščem.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Maudisa »

sama si kupujem za oblečt pa obut,delno prispevam za šolo,če je bil kak izlet tud,..je štipendija ravno prav,da še seveda ostane za ostale ne tako pomembne stvari.sem pa SŠ

če bom šla pa naprej študirat pa sta mi obljubila,da mi bosta prispevala pri stanovanju oz.sobi,hrana itd. kjer so stroški seveda večji
Uporabniški avatar
*zmeDena*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: grosupLje

Neprebrana objava Napisal/-a *zmeDena* »

sm u SŠ..in nimam štipendije..tko da mi use ..kupTa starša..razen zdaj delam med počitncami in bom pač mela svoj keš..in si bom kupovala tud sama..ker je bedno če ti use negdo kupi..hočem še sama.. :)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

No js za sebe morm rečt, da mam kr srečo, ker me starši res dost finančno podpirajo. Za sproti, pa za cote in podobno dajem sama, ker mam pač (hvala bogu) štipendijo, no ja, sama si plačujem tud vlak za LJ, medtem ko mi onadva financirata stanovanje, mesečno za trolo, za hrano mi data tud neki zravn, celotn izpit za avto sta mi plačala, isto celotn maturantski izlet, odkar hodim sama na morje, mi je vsako leto mami večino prispevala (no, razn letos, ko mi je vse propadlo :evil:) ... Mami mi tud da denar za knjige za faks in včasih kej za sproti, če mi zmanjka. Razn tega pa, mi zmeri da avto in nikol mi ni treba tankat. Nažalost se pa včasih premal zavedam kako srečo mam in hočem še več, čeprav v bistvu nimam kej več želet.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a br0ken heart »

Financno me podpirata, bi lahko rekla kr 99%. Razen vsake tolko ko se spravim kam delat, ju ne "rabim" kaki mesec :) Drugace mi pa doma ni treba nic dat zravn za poloznice al pa za hrano.. Glede faxa je pa tak.. Ker studiram izredno (in nimam "srece" da bi mela stipendijo) sta mi lani starsa placala pol stipendije pa jaz pol (vsak 1000€). Letos mi bota tut onadva prvi obrok placala, za drugega se ne vem. Mi glede tega sploh ne tezita, sta vesela da vsaj studiram, ce ze delam ne nikjer :) Tut za kake knjige mi data kaki € zravn.
Imam svoj avto (no v bistvu fantov), pa mi vcasih tut za benz data, ni problema. Izpit za avto sta mi placala, za maturantskega se pa ne spomnim cist tocno, mislim da sta mi placala potovanje in to, zraven pa sem imela "svoj" denar..
No kakorkoli, nisem neki vlki potrosnik.. Nikoli ju ne prosim za denar (razen ko je res sila)..
Hello, 911. I''m on fire!
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

Meni plačujejo vse kar je v zvezi s šolo, pa dijaški dom, mesečno za trolo, pa cunje mi itak oni kupujejo ... Drgač vsako nedeljo ko grem v Ljubljano mi dajo še kej za sproti ... Sam če grem za vikend vn si morm pa pol pršparat, mal manj rabit med tednom, ker mi pol spet do nedelje nč ne dajo ...
lei
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lei »

Men tut zelo pomagata. Ker zaradi studija ne morem se zraven delat, mi pokrijeta vse. Mamo pa ze od zacetka zmenjeno, da mi nakazeta tolk pa tolk denarja (ni veliko, pac kolkor lahko) in s tem si placam najemnino, stroske, use. Ce mi zmanjka na koncu mesca, mi pac zmanjka. Nikoli pa ne prosim za vec denarja, ker ze to kar mi dasta, zelo cenim.
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
Uporabniški avatar
Enschede
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Enschede »

Že neki cajta skor nč, edino mi malo pomagala pri nakupu avta, mam itak svojo plačo in lahko normalno preživim.

Baje da mi šparata za stanovanje :)
I'm turning like the sun
and like the stars
you try to sing with me baby
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sugar_baby »

jst pa ne živim doma ampak pr babi pa pr dediju.
Že več kot dve leti delam tko da si vse stroške plačujem sama. Onadva mi nudita le streho nad glavo in pa hrano, mesečno prispevam le za telefon in pa internet. Ostalo je vse na meni..cunje, mesečna nalepka, za šolo, tudi ko kam potujem si vse sama plačam.
Denar pa dobim od dela in pa štipendije. Tko da nekak ni panike glede keša. Vem pa da če bi rabila, bi pa prosila pa bi mi dala. Dokler pa imam denar, si pa seveda vse plačujem sama :)
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Odgovori