Brez denarja in štipendije_pomoc

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Brez denarja in štipendije_pomoc

Neprebrana objava Napisal/-a neznanka »

Sem nova tle in ne vem kam naj dam to temo tako da jo bom dala sem.Šolsko leto 2006/2007 sem hodila v prvi letnik nizjega programa naredila sem ga z prav dobrim uspehom.To solsko leto ki bo sem se prepisala v prvi letnik poklicne sole.Dobiva sem tudi štipendijo.Štipendijo sem porabljala za prevoz,kaj zase....In zdaj ko sem se prepisala v prvi letnik poklicnega programa ne bom vec dobivala tipendije.Jo bom mogoce dobila sele v 2letniku.Ker ne bom dobivala štipendije ne bom imela nikakrsnega denarja.Jaz ga bom pa rabila za prevoz in tudi kaj zase.Starši mi ga ne bodo mogli dat ker pri nas doma ni bilo nikoli veliko denarja.Malo krat sem imela srečo da so mi kaj kupili za oblečt ali pa kaj zase.Delati med poletjem ne morem ker sem doma v rovtah je zelo malo tovarn in trgovin.Za kje drugje,če bi delala pa nimam prevoza da bi hodila tam delat.Kaj naj naredim?Upam da nisem dala novo temo za brezveze in da mi bo kdo odgovoril.Če se da mi odgovorite po emailu.Ker ne bom veliko hodila sem gor.Če nova tema ne paše sem jo premaknite samo prosim ne jo zakleniti.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

kaj pa če se prijaviš na zavod za zaposlovanje in zaprosiš na socialno podporo, če si starejša od 18.sicer ti tam ponudijo delo, ampak glede na to da se šolaš, potem ni problema.se mi zdi da bi jo mogla dobit, če imate nizke dohodke in se ti s tem praktično onemogoča šolanje :?
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Čak, zakaj ne boš dobla štipendije? Če se prepišeš, en dobiš al kuko? Drgač pa ja, ti svetujem isto kot prpl ... na zavod it, pa se magar najprej pozanimat kk pa kaj, povej jim tko, kot si tukej nam. Nekej boš že dobla dinarčke. A mami ne dobiva nč dokladov?
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

mugoče bi delala kšne ankete, vseen mal poglej n študentski servis, mugoče se pa kj najde
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Brez denarja in štipendije pomoc

Jaz nisem še polnoletna.Štipendije pa ne bom dobivala ker bom šla še enkrat v prvi letnik.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Ja kaj pa ko bi delala ob vikendih?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Kakšno štipendijo si pa sploh imela? Republiško? A to tudi izgubiš če ponavljaš?
Kaj pa kakšno kadrovska štipendija, glede na to, da gres na poklicno šolo, lahko malo pobrskaš tudi po tem. Vem, da je biu včasih en razpis teh štipendij.

To se sliši ful čudno, lahko bi se obrnila na kakšno šolsko ali ``občinsko´´ socialno delavko za kakšnem nasvet. Joj, tole je samo en predlog. Glede na to, da si se v srednji šoli in ravno lahko delati in hoditi SŠ hkrati.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Npr. spar vem, da povsod oglasuje, da isce mladi kader - kar pomeni, da ti cez cas srednjega solanja nudijo kadrovsko stipendijo, ko pa koncas solanje mas pa pri njih zagotovljeno delovno mesto. gres morda na trgovsko poklicno solo? to je konkreten primer kadrovske stipendije - vsaj za katero jaz vem, da jo delijo.

za ostale predloge. cez vikend ne more delati, saj je napisala, da nima prevoza in ne more delati niti cez vikend. za ankete pa morda, da bi jih lahko izvajala v svojem kraju bivanja, ampak dvomim. prevoz je kljucen clen in se dekle je verjetno komaj 16 let staro. ne vem - po mojem je najboljsa opcija, da poskusi dobiti kadrovsko.

srecno! :wink:
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Ne grem na trgovsko šolo.Grem na gostinsko šolo.Kaj se,da dobiti kadrovsko štipendijo tudi,če grem na gostinsko šolo?
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja itak, da se da.

tuki maš razpis kadrovskih štipendij, če kej najdeš ...

http://www.ess.gov.si/slo/Dejavnost/Stipendije/RKS/rks.asp

vpiši noter gostinski tehnik ali karkoli boš...
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss_M »

eh resitvi imas najmanj dve:

ali vlečes socialno podporo, al pa delas preko studentskega servisa.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Ja, samo mal težko je delat, pol pa še v šolo zravn hodt.
neznanka
Sramežljivka
Sramežljivka

Kaj moras za kadrovsko stipendijo napisat firmo.ko je iz tvojega kraja?A mi katera pove kaj je to kadrovska štipendija.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Jst to tko razumem, da te podjetje štipendira v tem času, k ti delaš šolo in potem te zaposlijo. Ne vem, tk so men razložil.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ ja tako. Ne ni nujno, da je iz tvojga kraja, čeprav oni pomoje raje izberejo nekoga iz kraja sedeža firme ali okolice. Recimo če si doma iz Kopra in izbereš eno v Mariboru bo potem ko se bos mogla tam zaposliti malo huda razdalja.
Odgovori