Huh, tole je pa zelo težko področje, kjer ne moreš blefirati, ampak je potrebno imeti dosti pojma o vsem... fiziki, matematiki, astronomji... Vse skupaj pa si je zelo težko predstavljati. Po mojem je moralo biti pred Velikim pokom nekaj dinamičnega, ker če ne bi bilo nič (ali če bi bilo nekaj statičnega) samo od sebe do Velikega poka ne bi moglo priti. Da se nekaj dogaja, je potrebna razlika potencialov. Te teorije, kaj naj bi bilo pred Velikim pokom, so sicer zanimive, vendar se zaenkrat od "znanstvene fantastike" niso kaj prida oddaljile. Znanost pač uporablja običajne metode in človeški spoznavni aparat, ki je na voljo. Sama sem tud prebrala nekaj knjig s to tematiko, vendar kaj več od špekulacij ne zveš. Všeč mi je edino ideja, da sta čas in prostor lastnosti materije. Torej, je najprej materija, šele nato prostor in čas. Ampak v tem primeru besedi "prej" (kaj je bilo pred pokom) in "potem" (kaj je nastalo po poku) nimata nikakršnega smisla, saj sta odvisni od obstoja časa.
Jst mislim, da karkoli je nastalo v vesolju ne more ven, saj sta prostor (3D) in čas nastala skupaj z materijo tako, da eden brez drugega ne morejo obstajati. Tako imamo materijo, ki je vezana na prostor-čas in skupaj tvorijo vesolje, ki je vezano na...? Hmm... neke druge dimenzije??? Karkoli je obstajalo tako rečeno ''pred'' samim pokom, obstaja tudi zdaj in je vsepovsod ''okoli'' nas. Mi tega ne moremo zaznati, ker so naša čutila osnovana samo za zaznavanje treh prostorskih in časovnih dimenzij.
Za moje pojme je definitivno nekaj obstajalo že pred Velikim pokom. Težko bi sprejela dejstvo, da se nekaj zgodilo samo od sebe. Moje mnenje je, da je vesolje povzročeno in ne traja večno. Mislim tudi, da danes še vedno nimamo na voljo ustreznih tehnologij, ved in znanosti, s katerimi bi se dalo preučevati to "težko" področje. Zdi se mi, da se v zvezi z nastankom vesolja, fizika ne more več kaj dosti ukvrajati kot se je, ker za nekaj novega bi bilo potrebno že področje neke nove znanosti, ki pa še žal ni odkrita.
deniro napisal/-a:Vesolje v katerem smo, se nahaja v večjem vesolju - kot jajce in rumenjak, le da je za večjim še večje in nato še večje. Večje kot je, več energije je v njem. V našem je malo energije in veliko teme. Malo drugače povedano: pred nastankom Velikega poka je bil neskončno majhen delec, ki se je razcepil na dva dela. Istočasno ob nastanku našega vesolja je nastalo še eno vesolje, tako da imamo v bistvu siamskega dvojčka našega vesolja.
Torej, je po teoriji o jajčastih vesoljih potem neskončno vesolij??? In v zadnjem je neskončno energije? Čudno

Jst sem tud slišala za eno teorijo: da je naše vesolje črna luknja v drugem vesolju!
Jao ne razumemo popolnoma niti človekovega življenja in njegovega smisla, potem pa se gremo ubadat z "nečem" pred velikim pokom