Men osebno se zdi, da majo dost kvalitetno muzko. Men recimo so ful všeč Silbermond, LaFee, Juli, Oomph, Tokio hotel, Die toten Hosen, Rammstein...
Potem so tu še razni raperji, ki men sicer ne potegnejo preveč: Bushido, Sammy deluxe, Sido... alpa soul in r'n'b pevec Xaver Naidoo...
Torej so vam kšni všeč? Kašno mnenje maste sploh o nemški glasbi... vam je poslušljiva... ali pa se zgražate nad njo zaradi jezika

Drugač so mi pa bli oz. so mi dobri tud Echt, Die Ärzte (njihovi Es ist vorbei in Unrockbar sta zakon), Nena, tud Juli majo neki dobrih pesmi (še posebi Die Perfekte Welle pa Geile Zeit), Rosenstolz (ful je lepa njihova Warum weint mein Herz, pa tud Liebe ist alles je ful všečna) ... Ful so mi pa tud lepe pesmi: Wir sind eins (Tom Albrecht), Phenomenal egal (Farin Urlaub, pevec od Die Ärzte), Flugzeuge in meinem Bauch (Olli P.), pa še ful jih je, bom še napisala kej ko se spomnem. V glavnem, bolj so mi všeč že mal starejše pesmi, teh trenutno popularnih nemških niti ne spremljam tok, npr. sploh tega Tokio Hotel-a ne prebavljam.