od nekdaj sem nadarjena za pisanje in me res zanima kako je mogoče izdati knjigo, če sploh je mogoče..
hvala za kakršnokoli informacijo ali nasvet

sheik napisal/-a:Mallina napisal/-a:kako potem poteka vsa ta producura preden pride na prodajne police??
od nekdaj sem nadarjena za pisanje
pa res, ja ...
sheik napisal/-a:Mallina napisal/-a:kako potem poteka vsa ta producura preden pride na prodajne police??
od nekdaj sem nadarjena za pisanje
pa res, ja ...
mojamadonna napisal/-a:Samozaložba ni tako enostavna stvar, kot vsi pišete tule. Če knjige želiš potem prodajati, moraš imeti tudi vsaj dopolnilno dejavnost. Če še nisi zaposlen, zaposlena je to težko, ker ne moreš izdajati računa.
Res je, da je samozaložba dosti cenejša kot pred leti, to ti omogoča print on demand tehnologija. Ampak naša slovenska zakonodaja zahteva od vsakega avtorja, da podari obvezne izvode knjižnicam. Tako da moraš že v štartu računati z nekaj več izvodi tiska.
Poleg tega so lektorji kar dragi. Skratka, vendo pridemo k denarju.
Pa še marketing je potreben. Če nimaš dobre strategije in reklame, je bolje da pišeš blog.
Naš trg je premajhen, pa slovenski jezik premalo razširjen za razliko od angleščine ali nemščine. Tam se knjige natisnejo in prodajo v večjem številu kot pri nas. Pa seveda je odvisno al se greš trdo ali mehko vezavo (platnice, sama vezava - leplnjenje ali šivanje...).
Sem že poizkušal z izdajo, vendar je resnično težko. tudi na natečajih, ki jih razpisujejo založbe in rtvslo sem izvisel. Enkrat in edinkrat mi je uspelo v eni reviji objaviti erotično zgodbo.
Žal slovenski trg ne funkcionira ravno dobro kar se tega tiče.