Še ena anglistka in da mofo house - 3. letnik, dvopredmetna.
Zahtevnost študija je relativna, ampak če to veseli, potem se že da. Vsako leto imaš nekaj slovničnih predmetov, ki študentom predstavljajo največ težav, npr. morfologija, angleški glagol I & II, sintaksa itd. Pa fonetika zna biti problem, če izbereš pedagoško smer, ampak tut to se da uredit.
Sama sem si to želela študirat že nekje od 7. razreda in s študijem sem zadovoljna.

Ogromno ti koristi besedišče, ki ga imaš že od prej (še posebno pri lektorskih vajah, ki so obvezne vsako leto), ampak to dobiš itak sproti in niti ne načrtno. Pač veliko beri v angleščini (tudi časopisne članke), komuniciraj v angleščini na netu itd., to znanje je res neprecenljivo in vsaj posredno ga itak vedno potrebuješ. Ogromno pa je tudi strokovnih slovničnih izrazov, ampak te se itak naučiš sproti, tako da ni panike.
Poleg slovničnih predmetov in lektorskih vaj pa imaš vsako leto še razna literarna predavanja in seminarje (slednje si lahko izbereš).
Kar se pa tiče tistega izobraževanja v Angliji - sama sem si vedno noro želela iti tja, ampak pač nikoli nisem šla. In mi gre še vseeno čisto super.

Tisti jezikovni tečaji v Angliji niso obvezni, ti pa seveda lahko koristijo. Če imaš možnost, jo seveda izkoristi.
Kot je omenila že 'kolegica' nad mano - oglasi se kaj na našem portalu
www.englistika.info, kjer imaš tudi link do foruma z vsemi dragocenimi informacijami, he he.
Če imaš pa še kakšno vprašanje, pa kar fire away.
Aja, kriteriji za vpis so pa kar strogi, sploh za dvopredtne (omejitev največkrat nad 85 točk, lani celo 88,8), za enopredmetne malo manj. Tako da je skoraj nujno, da imaš angleščino v 3. in 4. letniku zaključeno 5 in da vzameš na maturi višji nivo ter ga narediš najmanj s 6. Pa seveda pisat maturo najmanj nekje 23 točk, I guess. Tako da bo treba kar fino delat že za sam vpis, ampak se da.

now I have you sleeping next to me ... and this is home