I have a question too!

Pa ne samo eno ... V glavnem bi rabila pomoč pri izgubljanju teže, saj sem od sredine decembra pridelala kar nekaj kg. Razlog za moje prenajedanje je v obilici učenja, nisem pa nikoli toliko jedla zraven. Najbrž zato, ker šele zdaj vidim, kaj je pravo učenje.
Od srednje šole oz. od takrat, ko sem nehala rasti, sem pri višini 1,60 m imela isto št. kg, t.j. 46. Marsikomu se je tako št. kot sama postava zdela presuha, tudi ITM ni bil eden povsem normalnih (kaj je za koga normalno, je pa spet drugo vprašanje), a sem jedla zdravo, vsega po malo, športam veliko že od otroštva, skratka, v svojem telesu sem se počutila dobro in polna energije. Opažam, da imam manj energije ravno zdaj z 13 kg več! Ne le, da sem že opazno močna, ker se mi pri nizki višini hitro opazijo kg, tudi na samozavest mi je precej udarilo, v smislu, da mi ni več do žuranja oz. iti kamorkoli med ljudi, saj so me vedno bili vsi vajeni kot tiste majhne drobcene punce, ne pa s 13 kg več. Da sem se pošteno zredila, sem prvič dojela šele takrat, ko mi je en kolega, ki me od novembra ni videl, pred enim tednom rekel, da imam precej polnejša lička, da pa sem še vedno luštna. Četudi sem ljudem takšna všeč, morda komu celo bolj kot tista suhica, se JAZ ne počutim ok, kar pa mislim, da je najpomembnejše.

No, da je moje prenajedanje ušlo nadzoru, sem opazila oz. začutila že malo pred to opazko, ko sem se vsak dan počutila "težje" oz. bolj zaspano, saj sem vsako uro nekaj jedla. Na dan komot pojem dve Milki (obični, ne tavelki).

Ne vem no, včasih sladkarij sploh nisem kaj preveč marala, rada sem pojedla kakšen kos torte ob rojstnih dnevih, najbolj redilno, kar se je znašlo na mojem jedilniku, je bil alkohol, ker sem od srednje šole dalje kar dosti žurala. A se vseeno nisem zredila. Zdaj pa, kot da sem že nad 30 in se moram boriti za obstoječe kg, koliko bolj šele za to, da shujšam!
Mi lahko kdo svetuje, kako in kje hudiča naj začnem, da pridem na stare kile? Včasih sem hodila v hribe, smučala, rolala, kolesarila, skratka, bila sem resnično aktivna. Zdaj pa grem na Kalvarijo in se utrudim že po 15 stopnicah!

Rabim eno konkretno brco v rit, da spremenim svoje mišljenje o hrani, popredalčkam KAJ in KOLIKO zaužiti, v KOLIKŠNEM času mi to lahko uspe (ob predpostavki, da se načrta držim do zadnje pike) ter KAKO začeti spet migati.
Saj vem, da je že ogromno napisanega v tej temi, a me zanima konkretno za svoj primer, v kolikšnem času lahko pridem do stare postave in s kakšnim miganjem ter prehrano.