Osamosvojitev in stroški življenja

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: London, UK
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a mastermind »

Ja, seveda.. Ti stroški, ki sem jih napisal so trenutni, ko jem doma večinoma.. Z 20-30€ na mesec za hrano crkneš na svojem..
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

OT: a se še da dobit sobo v lj za 125 s stroški???

to je blo nizko še za takrat ko sem jaz začenjala daljnega 05. čestitke! :)

drugače pa jaz sem imela zoisovo 220€ in to je bilo to. občasno pa še kak prihodek iz naziva študentskega dela. sta mi pa stanovanje starša plačevala.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

Js sm imela to srečo, da so mi najemnino plačal starši, pa še kšn cekin so dal za hrano. Sicer mi je pa šlo za lpp mesečno 17 eur, za hrano (boni plus ostalo) okrog 80 eur, za rojstnodnevna darila recimo 20 eur na mesec (če razporedim čez celo leto, ker kakšen mesec nič, kakšen pa tudi po 5), potem pa pride še recimo 10 eur za kakšne kavice sem pa tja (nisem redni kofetar). Za oblačila in obutev se mi pa niti slučajno sedajle ne svita, kakšen je bil strošek na letni ravni. Večji strošek v začetku leta so pa predstavljale še skripte, zvezki, listi, mape, pisala.. Če nekak potegnem črto, sem kot študentka v LJ zapravila mesečno okrog 150 do 200 eur brez najemnine. In brez kakšnih hujših preseravanj.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Valda, s štipendijo 220 pa študentskim delom pa prispevkom staršev se kar lepo živi.. Si pa moga bit ful pridna glede na visoke norme za pridobitev Zoisove.. Jst recimo imam doma žepnine 50€ mesečno, ostalo si pridelam prek študenta.. Mam pa redn študentski šiht, ki si ga prilagodim svojim obveznostim tko da je to kul. Mesečno imam torej 50€ žepnine in recimo povprečno prek študenta na mesec ene 150-170€. Zdej ko je kriza se dela pol manj :mad: Z 200€ na svojem je no go.. :/

Sicer pa tko kot si napisala nad mano; stroški življenja recimo za enga povprečnega študenta v Lj se gibljejo tam nekje okoli 150-200€ na mesec, s tem da ješ na faksu, in da si tud kej privoščiš..(brez najemnine) Je pa res, da tukaj niso vštete cunje, šuhi ipd. od oblačil.. Drag špas je živet v najetem, ni kej..

P.S. Nevem kako imate urejeno z oglaševanjem v postih, a vseeno, morda pride komu prav; Dvoposteljna sobica za 125€ z vključenimi stroški http://www.dostop.si/KamricaOglas.aspx?ID=22648
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

jaz nisem redno delala preko študenta. pač parkrat na leto kot hostesa mogoče (smo ime s starši dogovor da plačajo bivanje, jaz pa doštudiram čimprej in ne delam). sicer so pa bile takrat nižje omejitve za štipendijo.

ampak vseeno se mi je precej poznalo kako so cene rastle tekom študija. na začetku sem si lahko krila tudi karto za fitnes (30€), proti koncu faksa so šle cene tako gor da ni šlo več. pa tudi na bone nisem veliko jedla, sem si kuhala sama, je bilo ceneje.
Vsak raj ima svojo kačo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

to je kr ugodna varianta.

če si omisliš bicikel, s katerim se da večino leta čisto ugodno prevažat po ljubljani, potem lahko večino stroškov avta porabiš za hrano et voila!

v končni fazi se je treba prej ali slej osamosvojit, ti bo vsaj prej jasno kam vse zleti keš :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Bicikel je za Lj primeren recimo od maja do oktobra..se pravi pol leta..Zdele bi te rad videl kako goniš kolo na parih stopinjah :D pa tudi marca, aprila ni ravno super za kolo. Še ene par dodatnih prog lppja bi prišlo zelo prav, ne pa da rabiš z busom za kamorkoli po Ljubljani najmanj pol ure..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

js vozim bicikl tudi ko je minus. nekje do -5 gre. pa če ni ful snega, ker mam zanič gume.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Čestitam.. Meni je bicikel pozimi res le nujno prevozno sredstvo oz. ko se vračam iz kakega žura in se mi zdi bv plačevati za taksi (bicikeLJ je zakon!).. Na faks pa mi ni ravno da v plašču gazim po tej brozgi..
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nisem rekla, da se moreš vozit v blizzardu naokoli, ampak od aprila do oktobra...ta je pa bosa!
in kolikor mi je znano, do vseh faksov vozijo trole. js sm hodla dve leti 20 minut peš do trole pol pa še enkrat tolko do faksa. vsaj. ob petkih svetkih, po minus 17 in še kaj. nikoli se mi to ni zdela ne vem kakšna katastrofa.

če se nisi pripravljen odpovedat luksuzu prevažanja z avtom naokoli, pol pač doma živi. al pa več zasluži, da si boš lahko privoščil oboje. simple as that.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

en komentar na tale oglas: piše lj-bežigrad, ko pa poiščeš ulico na zemljevidu pa ugotoviš, da je dejansko v črnučah.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

floribunda napisal/-a:nisem rekla, da se moreš vozit v blizzardu naokoli, ampak od aprila do oktobra...ta je pa bosa!
in kolikor mi je znano, do vseh faksov vozijo trole. js sm hodla dve leti 20 minut peš do trole pol pa še enkrat tolko do faksa. vsaj. ob petkih svetkih, po minus 17 in še kaj. nikoli se mi to ni zdela ne vem kakšna katastrofa.

če se nisi pripravljen odpovedat luksuzu prevažanja z avtom naokoli, pol pač doma živi. al pa več zasluži, da si boš lahko privoščil oboje. simple as that.

Jah, lahko se voziš vseh 12 mesecev s kolesom, a večina folka se od sredine novembra, ko stisne mraz, pa do marca, pač ne vozi s kolesom.. Lahko pa naredimo tudi anketo, lahko da se motim..
Te čist štekam, men je pač žal izgubljat 40 minut za v eno smer. Zato se furam z avtom in sprejmem extra stroške za tak 'luksuz' kot ga imenuješ. In ne, tega ne dojemam kot katastrofo, še vedno lahko pokomentiram, da je lpp omrežje preslabo zastavljeno, to je dejstvo. Sicer pa, ko je nuja, bo šel čisto vsak ob minus 17 tudi peš, če je treba..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Jaz pa nikoli nisem imela občutka koliko zapravim čez mesec. Zdej sem bila par let doma tako da ti stroški niso bili visoki, zdej sem pa spet v lj in seveda veliko več zapravim kot prej doma. Ta mesec si prov pišem koliko in za kaj sem zapravila, pa bom na koncu mesca seštela....mam že zdej občutek da me bo kap, ker mislim da bo številka res visoka.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja, samo malo lažje je spremenit svoje navade, kot mrežo lpp.

dejstvo je, da če daš dnar na en kupček, ga na drugemu ni. vsak ima svoje potrebe in prioritete.
Uporabniški avatar
kariina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kariina »

*Lani* napisal/-a:
Je pa res, da se ponavadi ne najde, če iščeš po ponudbah prav na straneh študentskega servisa, in da moraš namesto tega pisat agencijam, da bi pri njih delal, če bi mogoče imeli študenta, in če bi mogoče bili tako prijazni, da ti pišejo, ko bodo imeli kakšno prosto mesto, da prideš na intervju in kakšen preizkus. To omenjam, ker večina ne vem, če ve, da agencije, ki ne oglašujejo prek študentskega servisa, ne bi nujno odbile študenta in bi mu dostkrat tudi plačale konkretno več kot tistih, ki. Ne vem zakaj je temu tako, ampak, vsaj kolikor sem jaz videla, je.

se opravičujem ker po pol leta citiram tole ampak kakšne agencije to? sliši se skoraj neverjetno :D
you can be anything you want (:
Odgovori