MsN, to si me narobe razumela. Sploh nisem govorila o tej trenutni zvezi, niti o tem, da bi otroka hotela, ampak na splošno o tem, da je punca še študentka, tip pa že dela. V mislih sem imela enega čisto hipotetičnega tipa, starega tam okrog 27 let, če sem bolj natančna

Punca pa tudi ni nujno, da sem v resnici jaz, izpostavila sem se samo zato, ker mi moj študij omogoča precej svobode in s tem tudi časa.
Zato sem pa govorila o objektivnih pogojih - prostor imam, čas tudi, glede denarja bi bilo pa treba preračunat. Delo bi verjetno odpadlo, imam štipendijo, otroški dodatek bi padel in tukaj potem tudi pride v kontekst ta hipotetični fant s redno službo. To se mogoče sliši trapasto, da bi se na tipov dohodek zanašala, ampak v primeru, da je mamica študentka, se verjetno v večini primerov finančno breme na očeta prenese,
Sicer ne razmišljam o otrocih, ki bi jih zibala, se mi pa ne zdi nič narobe, če to počne kdo drug, pod pogojem, da gre za zrelo odločitev, ne pa nek trenutni impulz.
Jaz pri svoji generaciji opažam velike razlike. Nekateri že par let živijo na svojem, delajo praktično redne šihte, so v bistvu "odrasli", drugi pa bluzijo ravno tako, kot so pri 15ih. Verjetno je malo razlike, če se za otroka odloči nekdo, ki že nekaj let skrbi zase, ali pa nekdo, ki se še vedno trdno oklepa svojih staršev in se brani vsake odgovornosti.
EDIT: še tole...
MsN napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Meni se pa zdi, da se vas večina (ne leti na nobeno, govorim na splošno), ki pravi, da je lahko imeti otroka med študijem, sploh ne zaveda, koliko odrekanja in dela prinese otrok.
Točno to. In spet se oglašajo same 'samostojne' pičkice s popolnimi fantiči in, ker se tako zelo lubi lubita, bi imela pa še dojenčka. In pogosto o tem v intimi svoje sobe sanjari samo ženska polovica, tip pa goji razumski pogled na zadevo in spermije pametno hrani za vsaj 4 leta kasneje
Jaz bi otroka v idealnem primeru imela pri 25ih letih. Upam, da se ideal izpolni

Kot da je pri 25ih pa kar naenkrat lahko imet otroka. Ko imaš enkrat mulca, ki se ti dere cele noči, je to, da se že bližaš tridesetemu letu, bolj slaba tolažba.
Imeti otroka ni nikoli idilično in romantično, v bistvu mi sploh ni čisto jasno, zakaj jih ljudje imajo