kako varni so kondomi?
-
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
ja men je v dveh mescih teikrat poču (durex in eden iz venera shopa, k ne vem kako se imenuje)..pol sva pa pogruntala, da najverjetneje poči zaradi trenja, pa ker po pol ure pride vse skupi že mal suho..tko, da zaenkrat nama že kar neki časa ni noben poču. Sploh pa so vedno počli še preden je njemu prišlo. Tko, da tud jest raje uporabljam kondome, kot pa da zastrupljam svoje telo z kontracepcijskimi. Ker poznam vsaj dva primera, ki imajo s tem slabe izkušnje (ena frendica ne more zanosit zarad tega, ta druga pa že vsaj pol leta po prenehanju jemanja še ni dobila menstruacije)
punce tkole vm povem, tabletke niso zdrave tko k dons nč ni...
ampak urgentne so pa največji šok za telo, dobriš namreč ogromno dozo hormonov naenkrat, so velik velik slabš kot navadne tabletke. vrjemte, zard urgentnih mam js že 1 let usako menstro vročino (tudi do 39, 5), bruham itd.
ne zanašite se na urgentne!! prehodno razmišlite, obstajajo še druge zaščite... zihr je zihr pa ne uničte si življenja za brez veze
ampak urgentne so pa največji šok za telo, dobriš namreč ogromno dozo hormonov naenkrat, so velik velik slabš kot navadne tabletke. vrjemte, zard urgentnih mam js že 1 let usako menstro vročino (tudi do 39, 5), bruham itd.
ne zanašite se na urgentne!! prehodno razmišlite, obstajajo še druge zaščite... zihr je zihr pa ne uničte si življenja za brez veze
Tonja napisal/-a:Jaz sicer papam tabletke že ene 7,8 let.
Kondomi hmm... Ok, sem jih uporabljala, pa tut kdaj pa kdaj pridejo še v poštev, če spim z kakim, ki je znan kot spolno izredno aktiven fant. Ampak, da bi pa mogla vedno in z vsakim sexat s kondomom... Raje ne sexam, tak je to kr neki meni.
Saj za to, da je tip okuzen s spolno prenosljivo boleznijo, ne rabi biti izredno spolno aktiven fant, ampak zgolj spolno aktiven pa je dovolj za sranje ...
urša**, na osnovi česa pa sklepaš, da imaš zaradi urgentne kontracepcije ob m. vročino in bruhaš?
MsN napisal/-a:Tonja napisal/-a:Jaz sicer papam tabletke že ene 7,8 let.
Kondomi hmm... Ok, sem jih uporabljala, pa tut kdaj pa kdaj pridejo še v poštev, če spim z kakim, ki je znan kot spolno izredno aktiven fant. Ampak, da bi pa mogla vedno in z vsakim sexat s kondomom... Raje ne sexam, tak je to kr neki meni.
Saj za to, da je tip okuzen s spolno prenosljivo boleznijo, ne rabi biti izredno spolno aktiven fant, ampak zgolj spolno aktiven pa je dovolj za sranje ...
urša**, na osnovi česa pa sklepaš, da imaš zaradi urgentne kontracepcije ob m. vročino in bruhaš?
2 ginekologa sta mi to rekla, urgentne tabletke so mi zmešale hormone, je pa precej opazno ker preden sm urgentne uzela so bile menstruacije normalne, tole zdej je pa katastrofa...
point je, da je najbl pametno kombinerat kondom še z nečem...
- metuljčica*
- Cosmofrik
Potem ga pač nista pravilno uporabila. V škatlici so gotovo bila navodila, ki jih prebereš še pred sexom, če še nikoli prej nista uporabila kondoma.piiikica** napisal/-a:1krat uporabla kundom....poču...od tkrt naprej jih ne uporablam več k ne mislm več letet po urgentne...
Nama v 2 letih ni počil niti eden, pa sva uporabljala različne znamke.
vedno več mojih kolegic se odloča za pokožne vsadke...
obstajajo še obliži, inekcije, maternični vložeki (s hormonom ali bakrom), nožnični prstan (zdej pride v slo), femidom, diafragma, spermicidi..
priporočajo pa naravne metode da uporabljaš kondome + sprmeljaš bazalno temperaturo, pH, v lekarnah pa se lahko kupjo tudi ovulacijski testi... ampak to je bl tko tko
za kombinacije se zmen z ginekologom
obstajajo še obliži, inekcije, maternični vložeki (s hormonom ali bakrom), nožnični prstan (zdej pride v slo), femidom, diafragma, spermicidi..
priporočajo pa naravne metode da uporabljaš kondome + sprmeljaš bazalno temperaturo, pH, v lekarnah pa se lahko kupjo tudi ovulacijski testi... ampak to je bl tko tko

urša** napisal/-a:vedno več mojih kolegic se odloča za pokožne vsadke...
Obliži, injekcije, maternični vložek in nožnični prstan so zadeve s hormoni, torej podobna osnova kot kt, torej zame osebno neuporabno.
Diafragma se mi ne zdi priročna, spermicidi agresivni, femidom pa ne vem kaj je (moram pogledati), nožnični vložek z bakrom pa je baje bolj primeren za ženske, ki so že rodile, poleg tega lahko povzroča zelo močne krvavitve.
Torej kondomi ... upajmo na najboljše

MsN napisal/-a:
A veš kak je reko en zdravnik... Vsak ki ima v svojem življenju več kot enega spolnega partnerja, je dovzetn za spolne bolezni... Tak da smo vsi na isti kahli zaj (bolj ali manj)

Lahko rečem sam, da mam srečo, da niam nobenih reakcih na KT, nobenih problemu itd... kot berem da majo ene

Tonja napisal/-a:MsN napisal/-a:
A veš kak je reko en zdravnik... Vsak ki ima v svojem življenju več kot enega spolnega partnerja, je dovzetn za spolne bolezni... Tak da smo vsi na isti kahli zaj (bolj ali manj).
Ja in kaj sem ti jaz napisala, ce ne tega?

Bistvo je bilo pac v tem, da ce seksas, s clovekom, ki je ze imel odnose, tvegas ... koliko, skoraj ni vazno, ker se ljudje vse premalo zavedano, da je spekter bolezni sirsi od gonoreje in hiv-a ...
Tonja napisal/-a:Ah bolezni je mnogo, na eni strani sem našla take bolezni, ko še res nikol nisem čula zanje...
Smo pač v taki dobi... In tega ne gre preprečit tak je... Nikoli ne veš, kje lahko kaj fašeš, razen če greš sam na teste, partner pa tudi.
Ja lahko uporabljas kondom z ljudmi, katerih potrdila o spolno prenosljivih bolezni se nisi videla, ce nimas stalnega in zdravega partnerja ... To je vsa umetnost