Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

Hely
Jest pa ne razumem tega --> zakaj misliš, da je problem v tabletkah, če si pri bivšem fantu tut mela KT (predvidevam?) pa nisi mela pomanjanja želje po sexu, ne? Če bi bil problem v tabletkah bi se ti simptomi že prej pojavili, al ne? :gruebel:

Jest bi prej rekla, da je tvoj problem v psihi oz. bivšem fantu... :nixweiss:
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
SexyAngel
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a SexyAngel »

SexyAngel napisal/-a:Punce, mene pa neki zanima...v tablici sem mela še dve tabletki (za soboto in nedeljo), ampak sem jo v soboto pozabla in sem to opazla šele takrat, ko bi jo mogla že za nedeljo vzet :? Potem sem pa tako naredila, da nisem niti za nedeljo vzela (kao skrajšala sem vso stvar za 2 dni) pa me zanima zdej, če sem kjub temu zaščitena (tudi zdaj med 7 dnevnim premorom)?

A mi lahko katera prosim odgovori?
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Pomoje ja, samo mora bit premor res 7-dnevni, ne pa zdej devet zaradi tistih dveh pozabljenih. Štej zdej premor od takrat, ko si zadnjo vzela in 8. dan začneš z novo škatlico.
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ma ne vem... men je tole smesn...
jest tud cakam, kaj bo rekla a nej jih zamenjam a ne... bljak... ne vem jest se nism nikol zredila zarat tabletk pa jih jem ze ene 5 leto... sam mam zdej vmesne krvavitve... bomo vidl...
kar se pa tehtanja pa pritiska tice pa... mene so tehtal pa merl pritisk k sm hodila se po Logest, k takrt je blo to neki tesno se pr nas, pa si jih dubu pr ginekologu zastonj, sam si mogu se tehtat pa pritisk dajat...
zdej pa nc vec... ze neki let... ce opazm kake spremembe povem ginekologinji, pa vem da ni nujno da je od tabletk... sm se zdej zredila 2 kg, pa mislm da ni od tabletk :)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Kaj je teb smešn? :D
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

kt :) cakam, da vidm kaj bo zdej k bo menstruacijam mim, k drugac jih bo res menjala ce bom se vedno mela vmesne krvavitve... :( :cool:
bouhamala
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ljubljana
Kontakt:

Re: tabletke

Neprebrana objava Napisal/-a bouhamala »

ad napisal/-a:Zanima me ali jima katera probleme z menstruacijo po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk??? :(

po pričakovanjih je nisem dobila,zamudila je par dni sam se nisem sekirala ker ponavadi malo zamudi.....in pol še naslednja dva mesca ni bla tkrat kot bi mogla bit, pol se je pa uredila.

jest ti bom tko rekla, jest sm mela zelo veliko težav ko sm jemala kontracepcijske,,,(morala sem jih zaradi ciste) in to je bilo grozno,prve tri mesece sem shujšala 4kg,sm bla totalno brez apetita,menstruacije so bile iz meseca v mesec močnejše,in bolj boleče..pol sm se mau zredila,bla sm tud napihnjena.......in ko sem jih nehala jest je blo spet vse uredu tm po drugem mescu ne jemanja.
pot dolga tisoč milj se začne z prvim korakom
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

Mimi_M napisal/-a:En mesec se zdi tudi meni malo premalo, da bi kakšne hude spremembe opažala, Hely.
jst sm jih enkrat nehala jest za kake pol leta, pa ne vem več, če je blo kej drgač.

ko sem jaz imela takšne težave...sem spremebe opazila že drugi dan v premoru....ko tabletke nisem vzela...tako, da ginekologinja po mojem ve kaj dela...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

ok, jst zdej prvi mesec jem yarino in zaenkrat se počutim ok. zanima me samo kako je s temi vmesnimi krvavitvami? danes sem se namreč zbudila kot da bi tapravo menstruacijo dobila :eek: , sem bla čist šokirana. sem mislala da je to čisto malo
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

mily napisal/-a:ok, jst zdej prvi mesec jem yarino in zaenkrat se počutim ok. zanima me samo kako je s temi vmesnimi krvavitvami? danes sem se namreč zbudila kot da bi tapravo menstruacijo dobila :eek: , sem bla čist šokirana. sem mislala da je to čisto malo

ma ne vem pr men je tko k pru dan pr menstri nekak... krvavo ampak ne se ful...
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja no, sem mislala da je to manj :? . drugače pa nimam več, samo zjutraj mi je šlo :?:
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz jemljem yarino..pa nisem imela nikoli vmesnih krvavitev...tako, da možno da so prešibke zate...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

a res? :? no jst se zaenkrat še tolažim da se bo telo navadlo. bomo vidli, te tri mesece jih bom jemala, pa kar bo, bo. :wink:
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

mily napisal/-a:a res? :? no jst se zaenkrat še tolažim da se bo telo navadlo. bomo vidli, te tri mesece jih bom jemala, pa kar bo, bo. :wink:

aja ce si na zacetku pocak se mal... bos vidla... men se je to cez neki casa pojavl
cat85
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cat85 »

Tabletke pač povzročajo težave - in po moje tud posledice - če ne zaj pa ziher čez leta. Problem je v tem, ker je telo skoz v nekem prisiljenem stanju, kot da bi bilo nosečo, in potem ni čudno da je tolk predvsem negativnih posledic. Sama jih sicer jemljem, ampak mislim da si s tem ženske delamo dost več škode kot koristi. Je pa res, da je v današnjem času pač tak - al tabletke al pa otrok (al pa pazit oz. uporabljatz kondom - sam nič ni tolk ziher kot tabletke).. Naravne metode pri preprečevanju nosečnosti niso lih zanesljive in učinkovite, kondom pa pri nekaterih povzroča neprijetne reakcije - men osebno glivice, glivice in še več glivic.
Nobeno umetno stanje organizma ne more bit zdravo in brez negativnih posledic. Pa naj ginakologi tabletke še ne vem kak hvalijo..
Energija mora krožit, z jemanjem tabletk se tok energije prekine.. Pol pridejo problemi, kot so ciste pa problemi z jetri in ledvicami...

Od začetka so reakcije na tabletke čist normalne (sej ti piše tud v navodilih).. Ene 3 meece naj bi telo rablo da se privadi.. Sam če ti sploh ne pašejo jih menjaj.. Za vmesne krvavitve pa sem slišala da lahk nastanejo tud zato, ker maš prešibke tabletke (sam nisem ziher kolk je to res).. Posvetuj se z ginekologom/ginekologinjo. Ti bo najbolš znala svetovat..
**Osel gre na led samo enkrat. Človek pa tolikokrat, da se nauči drsat**
Zaklenjeno