Kontracepcijske tabletke
Punce, mene pa neki zanima...v tablici sem mela še dve tabletki (za soboto in nedeljo), ampak sem jo v soboto pozabla in sem to opazla šele takrat, ko bi jo mogla že za nedeljo vzet
Potem sem pa tako naredila, da nisem niti za nedeljo vzela (kao skrajšala sem vso stvar za 2 dni) pa me zanima zdej, če sem kjub temu zaščitena (tudi zdaj med 7 dnevnim premorom)?

am, jz sm mela skor 2 let Diane 35, pol sm pa zamenjala z Logest, zdj sm pa šla nazaj na Diane, k sm ful mozoljev dobla pa boleče menstruacije pa take stvari. in zdej Diane jemljem pol leta. vse je vredi, prsi me bolijo tak k so me prej k sm jih jemala, sam zdi se mi da se mi je libido ful zmanjšu. sploh mi ni več tok do sexa k mi je blo prej. sam čudno se mi zdi, da prej k sm jih pa jemala pa nism mela teh problemov.
Smejkica napisal/-a:jokica napisal/-a: Svetujem jemanje po dve tabletki dnevno (eno zjutraj in eno zvečer) dokler traja stres.
Hm a si ti zihr, da bi blo tole dobr? Men se to ne sliš ravn pametna ideja, da bi jemala 2tabletki na dan.
men je to ginakologinja napisala, k sm mela probleme z vmesnimi krvavitvami...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
ja, če so vmesne krvavitve oz. kak obarvan izcedek med menstruacijami, pol so prešvoh.
Tk je tud men rekla ginekologinja za Cilest, ker sem nekaj mesecev imela malo rjavega izcedka.
Ampak pomoje ni panike v tem smislu, da ne bi ble dobra kontracepcija, ker drugače bi po moje ginekologinja predpšisala druge tabletke,
tako pa me je vprašala, če jih želim zamenjat iz kakšnega vzroka, samo jaz nisem bila zato, ker jih jemljem že tolk časa brez kakršnihkoli slabih stranskih učinkov in je rekla, da pol naj jih pač naprej jemljem.
Jst sm tud slišala da predpisujejo jemanje dveh tabletk na dan.Ampak to samo, če so prenizkoodmerne.
Tk je tud men rekla ginekologinja za Cilest, ker sem nekaj mesecev imela malo rjavega izcedka.
Ampak pomoje ni panike v tem smislu, da ne bi ble dobra kontracepcija, ker drugače bi po moje ginekologinja predpšisala druge tabletke,
tako pa me je vprašala, če jih želim zamenjat iz kakšnega vzroka, samo jaz nisem bila zato, ker jih jemljem že tolk časa brez kakršnihkoli slabih stranskih učinkov in je rekla, da pol naj jih pač naprej jemljem.
Jst sm tud slišala da predpisujejo jemanje dveh tabletk na dan.Ampak to samo, če so prenizkoodmerne.
Meni je ginekologinja rekla, da v večini primerov tabletk ni treba menjati. Telo naj bi se navajalo tudi do pol leta. Jaz sem imela vmesne krvavitve po prvih dveh škatlicah približno na polovici tablice, zadnji mesec (četrti) pa sem imela do konca le še tri tabletke, ko se je krvavitev pojavila, vendar je bila veliko šibkejša kot prva dva meseca. Vsak mesec se je pojavila nekaj dni kasneje. Upam, da se bo kmalu uredilo. Sicer pa me šibkejše vmesne krvavitve ne bi motile, saj sem s svojimi tabletkami (Yarina) zelo zadovoljna. Važno je, da je zaščita! 

Meni je ginekologinja rekla, da v večini primerov tabletk ni treba menjati. Telo naj bi se navajalo tudi do pol leta. Jaz sem imela vmesne krvavitve po prvih dveh škatlicah približno na polovici tablice, zadnji mesec (četrti) pa sem imela do konca le še tri tabletke, ko se je krvavitev pojavila, vendar je bila veliko šibkejša kot prva dva meseca. Vsak mesec se je pojavila nekaj dni kasneje. Upam, da se bo kmalu uredilo. Sicer pa me šibkejše vmesne krvavitve ne bi motile, saj sem s svojimi tabletkami (Yarina) zelo zadovoljna. Važno je, da je zaščita! 

ma ne men so se krvavite pojavle po neki casa sele... ne vem pr Logestu sele po letu in pol... pa pr stederilih sele po enem letu...
sej ne vem, dans sm ji spet mail napisala, da se zadeva pojavlja ze 3 mesec zapored in men osebno je ful moteca, ker ma ta zadeva tud ful mocanj vonj in se jest v sluzbi ne pocutm ravno cool
bom vidla k mail dobim kaj nej nardim, pa bom vjretn sla na pregled... pa sporocim kaj mi je blo svetovano...
sej ne vem, dans sm ji spet mail napisala, da se zadeva pojavlja ze 3 mesec zapored in men osebno je ful moteca, ker ma ta zadeva tud ful mocanj vonj in se jest v sluzbi ne pocutm ravno cool

bom vidla k mail dobim kaj nej nardim, pa bom vjretn sla na pregled... pa sporocim kaj mi je blo svetovano...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
-
- Komunikatorka
- Kraj: ljubljana
jokica napisal/-a:principesa napisal/-a:dgač pa logest niso za plačat, ker so najcenej,..
in potem ti jih ponudjo, namest tistih, k jih zj uporablate..(če mate nizko dozne),..
aja kukr jest vem to ni ravn tkoKer jest sm mela Logest, pa so premal mocne... pa sm zdej na Rigevidon (ista vvsebnost k stederil m)... pa to so se zmer nizkodozne tabletke... pa mi te tud ne ustrezajao, mam se zmeri vmesne krvevitve (zamenjala za 5 tablet zarat tega)....
pa sm prasala ce zdej pridejo visokodozne tablete v postev, k tega me je pa mal strah... pa je rekla, da se ne ve, da bo se vidla... ampak da so stederil m, v tem rezredu ze dost mocne... sam da visokodozne dajejo res v posebnih primerih... pa se pol je rekla, da bi rada vidla da skoz ne preglede hodm(to je blo misljen na 1-2 meseca)...
tko da ne vem... bom vidla kaj bo rekla zdej k dobim mail nazaj od nje...
hotla sm samo rečt, da če ste na nizkodoznih koker so Logest al pa Harmonet al pa Yarina!,. pa potem ti ponudjo tiste k so cenej da ti ni treba doplačat,.. recimo moja zavarovalnca krije sm 3 jurje (očitno), ker sm mogla doplačat še 300 flik (Harmonetke) in mi je potem ponudla Logest tabletke,. pa sm rekla ne hvala,.. fora je u tem, da jest nism vedla, da bo treba zdj doplačat za kc. ker mi 3 mesce ni blo treba v lekarno..
verjetno, da če si na Harmonetkah ti navjo ponudl Diane (k so mal močnej) sm to sm hotla rečt...
kar se pa tiče teh menjav pa komplikacij k jih mate ene,.. najbolj da se obrnete na svoje ginekologinje, ker one bojo najbolj vedle...

Ljubljančanka napisal/-a:Drugače pa kar se kože tiče-proti mozoljem je res pomagalo,samo ko jih nehaš jemat ti vse butne ven in to še v hujši obliki,tako da pojdi rajši k dermatologinji in ji reči za kaj drugega.
amm js sm bla pr dermatologinji zarad mozolov pa usega..pa me je skor prsilit hotla da bi neke tablete jemala..nimam pojma kak se jim rece vec...k so kao ful uredu pa nwem ka se use...sam bi mogla pa obvezno kontracepcijske tabletke tui zram jemat..kr so tiste tablete tuk mocne da unicjo plod. pa se predlagala mi je da nei tud drgac zacnem kontracepcijske jemat zarad mozoljev...
lizzie,reci ji da ti da dva recepta.ker tak ne sme več kot tri škatle napisat.pač neki zakon ne dovoljuje. loh ti da pa dva recepta,s tem da na enem ni datuma,ker tutv lekarni ti ne bojo dal na isti dan vseh teh škatelc. jst to prakticiram že odkar jemljem tabletke. mi napipe dva recepta in pol grem z drugim rceptom kak drug dan v lekarno.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.