Tašče in tasti!
- princes semika
- Sramežljivka
Re: "TAŠČA" IZ PEKLA
MOJ NASVET....: POBERITA ŠILA IN KOPITA TER SE ODSELITA, NAJ VAMA BO BOLJ POMEMBNA LASTNA SREČA KOT 50 EVROV VEČ V DENARNICI, TER NE POSTANITA ONI, SAJ S TEM DEJANJEM POSTAJATA(ŠPARATA NA LASTNI SREČI)
ČE TE FANT NE BO HOTEL PODPRETI IN ODDITI S TEBOJ, POTEM JE OBRATNO IN ON NI VREDEN TEBE, NE KER BI BIL SLABŠA OSEBA AMPAK KER TE NIMA DOVOLJ RAD, DA TI TE ŽELEL OSREČITI!
PROSIM SPOROČI, KAKO SE BO SITUACIJA RAZPLETLA IN KAKŠNO POT SI BOSTA IZBRALA[/b]
ČE TE FANT NE BO HOTEL PODPRETI IN ODDITI S TEBOJ, POTEM JE OBRATNO IN ON NI VREDEN TEBE, NE KER BI BIL SLABŠA OSEBA AMPAK KER TE NIMA DOVOLJ RAD, DA TI TE ŽELEL OSREČITI!
PROSIM SPOROČI, KAKO SE BO SITUACIJA RAZPLETLA IN KAKŠNO POT SI BOSTA IZBRALA[/b]
-
- Sramežljivka
princes semika napisal/-a:MOJ NASVET....: POBERITA ŠILA IN KOPITA TER SE ODSELITA, NAJ VAMA BO BOLJ POMEMBNA LASTNA SREČA KOT 50 EVROV VEČ V DENARNICI, TER NE POSTANITA ONI, SAJ S TEM DEJANJEM POSTAJATA(ŠPARATA NA LASTNI SREČI)
Hvala... imaš prav.
ps. Bom sporočila konec zgodbe.
ekola ENA BIVSAPOREDNICA, da pristavim piskercek se jaz...
mi je hudo tole pisat, ker je sam se dodatn pritisk na vse probleme, ki jih imam letos, ampak imam tud jaz take probleme kot ti. moj fant studira, ga med tednom ni doma, jaz tudi, ampak v drugem kraju, med vikendi sva skupaj in ker ga ni doma so pri njemu doma ful sitni... da ga nic ne vidijo itd. to mu sitnarijo vedno takrat, ko mene ni in pritiskajo na njega.
to se je ze dvakrat ponovilo in mislim, da ful ni upraviceno to od njegove mame. sedaj je se pa njegovega oceta spravila v isto misljenje. tako da te popolnoma razumem. ampak on se je odlocil zame in sva pri meni. ne pri njemu med vikendom. vidijo se pa npr. v petek zvecer malo, v ned. popoldan pa pride domov in ga peljejo... pa ocitno to ni dovolj.

- princes semika
- Sramežljivka
upam, da se bo vse srečno izteklo in da bo konec tvoje more, čimprej...
držim pesti zate....
držim pesti zate....
se strinjam s PRINCES SEMIKO in to ze od nekdaj zagovarjam... dovolj pametna si in zasluzis si sreco. ne rabis trpeti!!!
ne se sekirat za hiso pa kolk si notr vlozla.... ce mas racune, lahk kvecjemu se nazaj zahtevas al pa reces: briga me! raje imam sebe... in pust to ironicno situacijo. imej rada samo sebe in svoje zdravje!
ne se sekirat za hiso pa kolk si notr vlozla.... ce mas racune, lahk kvecjemu se nazaj zahtevas al pa reces: briga me! raje imam sebe... in pust to ironicno situacijo. imej rada samo sebe in svoje zdravje!

- princes semika
- Sramežljivka
linkica napisal/-a:se strinjam s PRINCES SEMIKO in to ze od nekdaj zagovarjam... dovolj pametna si in zasluzis si sreco. ne rabis trpeti!!!
tako je!
so stvari, ki so v življenju pomembnejše od denarja in vložka...
nekoč si vlagala vase, da boš srečna, res je bil drugačne vrste vložek ampak pomembnejši...
nič ti ne nuca, da si uredita stanovanje, ker v njem ne bosta nikoli srečna...
kaj bi bilo če bi imela otroka, predstavljaj si to situacijo in kakšne posledice bi to imelo na vse... kdo bi bili starši otroku....mislim da ne vidva, ker bi bila terorizirana ali še v slabšem primeru, v primeru "nepametnih"odločitev postavljena na cesto....
želim ti vso srečo, in upam, da boš dobro premislila....
vsak je svoje sreče kovač, kuj si svojo in pogumno stopaj po poti, čeprav se zdi težja...
Jaz res ne razumem kaj za hudiča je narobe s starši, da se tako vmešavajo v življenje svojih otrok in njihove družine oz. partnerja.. Vem, da je v Sloveniji res težko iti na svoje. Mi je ravno prijateljica govorila, da njen fant bi lahko dobil zgolj dobrih 18 milijonov starih tolarčkev kredita za dobo 30let. Kar še za nakup stanovanja ni, kaj šele za opremo.
Zato res pri nas prevladuje, da se živi pod streho staršev. Ampak starši naj bi skrbeli za srečo svojih otrok, mar ne? Zakaj se potem ne morejo sprijazniti s partnerjem, ki so si ga izbrali? Saj če je njihov otrok srečen, naj bi bili tudi oni..
Mogoče pa samo jaz živim v čudnem svetu, da se mi te zadeve zdijo logične!
Zato res pri nas prevladuje, da se živi pod streho staršev. Ampak starši naj bi skrbeli za srečo svojih otrok, mar ne? Zakaj se potem ne morejo sprijazniti s partnerjem, ki so si ga izbrali? Saj če je njihov otrok srečen, naj bi bili tudi oni..
Mogoče pa samo jaz živim v čudnem svetu, da se mi te zadeve zdijo logične!
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- metuljčica*
- Cosmofrik
^^
to definitivno ni res, da si ne moreš nič privoščit. moja starša sta štartala iz nič..noben jima ni dal niti tolarja, in sta prvo v najemniškem stanovanju prišparala toliko in vzela kredit za 10 let da sta kupila garsonjero. potem sta spet šparala in ko sta odplačala stari kredit sta vzela novega in kupila dvoinpol sobno stanovanje, ki je zdaj popolnoma odplačan in naš. In to, da je meu oče minimalno plačo..mami pa slabo povprečje in z dvema otrokoma. pač nisem metala denarja stran, nisem dobila vse kar sem hotela..ampak sem bila vedno oblečena, vedno je bilo vsaj toliko denarja za kakšno sladkarijo, pa na praznike kakšni igračo. In neverjetno tud avto se je pokvaru pa smo preživel, celo oče je vmes službo zgubu pa smo preživel, tako da prosim ne mi stakimi. to se mogoče nekaterim, ki so vedno imeli vse, zdi težko in nemogoče, ker niso navajeni se ničesar odreč, men, ki pa to preživljam že od rojstva pa pač ni tako. sej kmal podobna zgodba tudi mene čaka. misliš, da mi bo kdo podaril stanovanje,ali da se bom lahko vselila k staršem v dvosobno stanovanje?? ne pač bo treba delat in šparat, ne pa čakat da mi neki pade z neba!
to definitivno ni res, da si ne moreš nič privoščit. moja starša sta štartala iz nič..noben jima ni dal niti tolarja, in sta prvo v najemniškem stanovanju prišparala toliko in vzela kredit za 10 let da sta kupila garsonjero. potem sta spet šparala in ko sta odplačala stari kredit sta vzela novega in kupila dvoinpol sobno stanovanje, ki je zdaj popolnoma odplačan in naš. In to, da je meu oče minimalno plačo..mami pa slabo povprečje in z dvema otrokoma. pač nisem metala denarja stran, nisem dobila vse kar sem hotela..ampak sem bila vedno oblečena, vedno je bilo vsaj toliko denarja za kakšno sladkarijo, pa na praznike kakšni igračo. In neverjetno tud avto se je pokvaru pa smo preživel, celo oče je vmes službo zgubu pa smo preživel, tako da prosim ne mi stakimi. to se mogoče nekaterim, ki so vedno imeli vse, zdi težko in nemogoče, ker niso navajeni se ničesar odreč, men, ki pa to preživljam že od rojstva pa pač ni tako. sej kmal podobna zgodba tudi mene čaka. misliš, da mi bo kdo podaril stanovanje,ali da se bom lahko vselila k staršem v dvosobno stanovanje?? ne pač bo treba delat in šparat, ne pa čakat da mi neki pade z neba!
Jaz pa ne razumem, da se zrela zenska, ki bi lahko bila mama povprecni uporabnici tega foruma (18 let razlike), ki si je v svojih pisanjih na forumu odgovorila ze sama, obraca na Cosmo po neko tolazbo, ali pa nasvete.
Nikjer ne omenjas svojih starsev, samo bezno. Zakaj pa se ne preselita k njim? Ce starsev svojega fanta ne maras, zakaj si se sploh selila k njim? Njihova hisa, njihova pravila - a ni to logicno. Ni povsem normalno, ampak logicno pa je.
Do sedaj se nisi bila pripravljena odrekat dolocenim dobrinam in tudi sedaj nisi pripravljena "metat denarja stran za najemnino". Uzivala si zivljenje in se sedaj najbolj ljubis svobodo. Ampak ocitno ne dovolj, da bi placevala najemnino? 400 - 500 € (torej 250 € / osebo) v centru glavnega mesta, garsonjera do 2,5 sobno stanovanje je prevec za dve osebi z redno sluzbo in povprecno placo?
Wake up call - nic ni zastonj. Zastonj stanovanje pride vsaj skupaj s tezenjem tasce (ocitno v tvojem primeru.)
Mislim, da tvoj problem lezi drugje kot v tecni tasci. Odseli se, ce te skrbi, da tvoj fant pri svojih letih ne bo zelel oditi od doma - kaj sploh se pocnes z njim. Se ti zdi, da bo dober oce tvojih otrok, al kaj?
Mogoce malo ostro, ampak pomoje ti mora nekdo tudi kaj takega kdaj povedat.
Nikjer ne omenjas svojih starsev, samo bezno. Zakaj pa se ne preselita k njim? Ce starsev svojega fanta ne maras, zakaj si se sploh selila k njim? Njihova hisa, njihova pravila - a ni to logicno. Ni povsem normalno, ampak logicno pa je.
Do sedaj se nisi bila pripravljena odrekat dolocenim dobrinam in tudi sedaj nisi pripravljena "metat denarja stran za najemnino". Uzivala si zivljenje in se sedaj najbolj ljubis svobodo. Ampak ocitno ne dovolj, da bi placevala najemnino? 400 - 500 € (torej 250 € / osebo) v centru glavnega mesta, garsonjera do 2,5 sobno stanovanje je prevec za dve osebi z redno sluzbo in povprecno placo?
Wake up call - nic ni zastonj. Zastonj stanovanje pride vsaj skupaj s tezenjem tasce (ocitno v tvojem primeru.)
Mislim, da tvoj problem lezi drugje kot v tecni tasci. Odseli se, ce te skrbi, da tvoj fant pri svojih letih ne bo zelel oditi od doma - kaj sploh se pocnes z njim. Se ti zdi, da bo dober oce tvojih otrok, al kaj?
Mogoce malo ostro, ampak pomoje ti mora nekdo tudi kaj takega kdaj povedat.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- metuljčica*
- Cosmofrik
tanika* ne vem, če se lahko primerja situacija nekoč in danes. V času Jugoslavije je skoraj vsak lahko zgradil hišo, kar zdaj ravno ne bi mogli trditi.
Moja dva sta iz nič (nobene dediščine, pomoči staršev ipd.) kupila parcelo in zgradila hišo, pri tem jima je pa pomagala inflacija - torej i bilo treba odplačati dobršnega dela kredita, ki sta ga vzela, ker je denar izgubljal na vrednosti.
Veliko takih primerov je bilo, ker so pač naleteli na 'pravi čas'.
ena_bivsaporednica, kaj sprememb?
Moja dva sta iz nič (nobene dediščine, pomoči staršev ipd.) kupila parcelo in zgradila hišo, pri tem jima je pa pomagala inflacija - torej i bilo treba odplačati dobršnega dela kredita, ki sta ga vzela, ker je denar izgubljal na vrednosti.

ena_bivsaporednica, kaj sprememb?
^^
ja bi jima mogoče pomagala. če bi kupovala stanovanje takrat...sam prvo stanovanje sta kupila leta 92 in jima inflacija ni nič pomagala, tole ki ga imamo zdajle pa okoli leta 2000 in sta dala tud dobre denarčke zanga. odplačati sta mogla cel kredit+ veliko več, to ve vsak, ki je vzel stanovanski kredit. sej kje pa piše, da mora kupit največje in najdražje stanovanje ki ga dobi. zakaj pa ne izven lj?? cene so nižje, lahko v stari bajti, kaj za začetek je vredu, vsaj zame bi bilo.
ja bi jima mogoče pomagala. če bi kupovala stanovanje takrat...sam prvo stanovanje sta kupila leta 92 in jima inflacija ni nič pomagala, tole ki ga imamo zdajle pa okoli leta 2000 in sta dala tud dobre denarčke zanga. odplačati sta mogla cel kredit+ veliko več, to ve vsak, ki je vzel stanovanski kredit. sej kje pa piše, da mora kupit največje in najdražje stanovanje ki ga dobi. zakaj pa ne izven lj?? cene so nižje, lahko v stari bajti, kaj za začetek je vredu, vsaj zame bi bilo.